Facebook Yine Tasarımını Değiştirdi

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Dünyanın en popüler sosyal ağ sitesi Facebook, tasarımını yine yeni yeniden değiştirdi. Bu tasarım daha ilgi çekici gibi gözüküyor. Peki kullanıcıların buna tepkisi ne oldu?

Facebook için dünyanın en popüler sosyal ağ sitesi denilebilir. Peki bu kadar popüler olmasına rağmen niye sürekli tasarım değiştiriyor? Tabii ki en iyiye ulaşmak için. Fakat Facebook, kullanıcıların tepkisini unutuyor. Zira son tasarım değişikliği ile de bir takım kullanıcıların tepkisini çekmeyi başardı. Facebook'un yeni tasarımı daha ilgi çekici görünüyor, fakat birçok butonun ve bağlantının yerinin değişmesiyle birlikte kullanıcıların yeni yerlere alışması gerekecek.

facebooktas1259163276.JPG

Facebook'un yeni tasarımında mesaj kutusu sağ üste yerleşti. Artık anasayfasında iken başlıkta "Facebook | Anasayfa" (Facebook | Home) yerine sadece "Facebook" yazıyor. Mesaj kutusunun sağında "İletiler" (Notifications) yer alırken, solunda ise "İstekler" (Requests) bulunuyor. İlk aşamada sadece belli sayıda kullanıcı bu tasarıma geçecek. Sonrasında ise tüm kullanıcıların bu tasarıma geçmesi bekleniyor.

Sitenin üstte yer alan araç çubuğunun dışındaki sayfalarda çok fazla değişiklik olmayacak.

:: Sizin Facebook sayfanızın tasarımı değişti mi?

Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

kifodayi

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Benimki de değişmemiş. Şu "haber kaynağını gör" yazısına gıcık oluyorum, çok saçma bişey o, onu değiştirsinler önce

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Değişim yok galiba bi tek bu haberi hazırlayanın feysbuku değişmiş :D

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Bendede değişim yok.Ayrıca şu Canlı haberler olayınada bende gıcık oldum...

phazedllon

Asistan
Reaksiyon puanı
1
:)boşver değişmesin zaten
gerçi ben artık facebook kullanmıyorum ama

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
"haber kaynağı" da kafa karıştırıcı gereksiz birşey gibi duruyor

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
haber kaynağı kötü duruyor canlı haberler çıkardılar birde ya

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
haber kaynağı kötü duruyor canlı haberler çıkardılar birde ya

sen facebook da online değilken gönderilen tüm bağlantılar, videolar v.s şeler orada birikiyo tıkladığında da görebiliyosun geçmiş olmuyor yani! daha öncede akar giderdi bağlantılar ama artık orda toplanıyor. ve bende kaçırmadan izleme fırsatı buluyorum, harika bişi.

Reaksiyon puanı
4
Bu Gibi Değişiklikler Önce Çeviriciler ve Geliştiriciler Tarafından Görülür. Tartılışır. Sonra Geliştirici ve Çeviriciler Davetlerle Arkadaşlarına Falan Gönderir. Arkadaşları da Arkadaşlarına Falan Derken Davetler Biter Bizim Gibilerde En Son Görür.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İlk tasarıma geçiş yapsalar çok daha güzel olacak.

ESlNTl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar birşey soracağım lütfen bunu birisi görsün cevap versin yalvarırım arıyorum nerdeyse 1 aydır kimse bilmiyor veya bilende söylemek istmeiyor sanırım özel cevap versin bilen varsada bekliyorum rica ediyorum sorum ise facebook da bundan önceki arayüzünde ne güzel arama vardı ne bilim arayacağımız kişinin medeni hali nerede yaşadığı memleketi şirketi öğrenim gördüğü okul yer v.s. yani kısaca bir arkadaşlık sitesinde nasıla rama motoru varsa facebook da vardı biliyorum herkes bilmiyor fakat böyle birşey vardı ben yapıyordum bu yeni arayüzünde göremedim bulamadım bilen bana mutlaka ulaşsın lütfen cevaplarınızı bekliyorum herkese kolay gelsin teşekkürler şimdiden..

sosgezbir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
özellikle grupların görünümü değişti hepsi sayfaların görünümü gibi oldu. artık gurupları kullanmak bir işkence haline döndü galiba. neyse fazla alışmayın sbir daha değiştirirler bakarsın.