Facebook Kürdistana Destek mi veriyor?

cicek_abbas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim anlamadığım tamam kürtçe dil desteği versinde şimdi neden kürtçe dil desteği yani hepimiz aşinayızdır ki sadece ülkelerin resmi dillerine destek verilir bu arada kürtçe yerel dil gibi algılanabilir peki neden kürtçe o zaman lazca da dil desteği versinler kürtçe sanki resmi dilmiş gibi yer veriyorlar neden yer veriyosunki türkçe yeterlidir amaçlarının belli olduğu her hallerinden belli

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
benim anlamadığım tamam kürtçe dil desteği versinde şimdi neden kürtçe dil desteği yani hepimiz aşinayızdır ki sadece ülkelerin resmi dillerine destek verilir bu arada kürtçe yerel dil gibi algılanabilir peki neden kürtçe o zaman lazca da dil desteği versinler kürtçe sanki resmi dilmiş gibi yer veriyorlar neden yer veriyosunki türkçe yeterlidir amaçlarının belli olduğu her hallerinden belli

bi git çay doldur gel

mucahid

Doçent
Reaksiyon puanı
12
ya şimdi size kürtçe kürt demek oluyor böyle düşünen arkadaşlarımız bence bu konu hakkında biraz araştırma yapsalar iyi olur. her kürtçe konusan , kürtçe dil desteği veren siteler , kürtçe kanal kuranlar KÜRTLERİ DESTEKLİYO ANLAMINA GELMEZZZ!!!

ahmtzya

Doçent
Reaksiyon puanı
19
Ku Tr Kürtçe - Türkiye
Tr Tr Türkçe - Türkiye

Yani burada Kurdistan diye bir şey söz konusu değil...

Ku Ku yazsaydi o zaman Kürdistan diye bir şeyin varlığından söz edilebilirdi...

Şu her şeyden nem kapma hastalığından vaz geçsek artık diyorum...

Kendi kendimize küçücük şeyleri büyütüp dünyaya düşman olmak bütün dünyayı da bize düşman görmek ruh sağlığımız için acaba nasıl bir etki yapıyor? Araştırılması gereken bir durum...

konu dışı ama senin avatar daki 2. bayrak nerenin bayrağı ?

mgazi

Asistan
Reaksiyon puanı
5
tr-tr
en-gb
ku-tr

Bunların hepsi dil ve bölge kodlarıdır. İlk yazılan dilin kısaltılması ikincisi ise bölgenin kısaltılması. "Elbruz46"nın dediği gibi ku-ku kürtçe-kürdistan diye adlandırıldı.

Facebook yetkilileri ne bilsinki Türk insanının içinde Kürt ve Kürtçe geçen bütün kelime, cümle vs. gibi yapılara gıcık olduklarını. Bunun için facebook iletişim adresini Türk halkı olarak mail bombardımanına tutalım. Gösterelim ürksünler!

Ayrıca "soldier01" çok iyi yakalamışsın. Tebrik ediyorum.

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
ku-tr olması çok normal. ku-ku olması yanlış olurdu.

mgazi

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Olayı ÇARPITMAYA gerek yok...

Her şeyin altında bir KOMPLO TEORİSİ aramaya gerek yok...

KU TR yazılmasının tek nedeni vardır...

Kürtçe desteğinin TÜRKÇE HARFLERLE veriliyor olmasıdır...
Yani bu destek Türkiyedeki Kürtçe konuşanlar içindir...

Unutmayın ki Suriye Irak ve İran daki Kürtler LATİN alfabesi değil ARAP alfabesi kullanıyor...

Bu yüzden Kürtçe dil Desteğinin Yanında TR yazmasının sebebi budur...

Bu Kürtçe nin Türkiyede Resmi Dil olduğu anlamına gelmez...

Örnek vermek gerekirse...
Kuzey Irak da yaşayan bir Kürt Facebook da dil seçeneğini Kürtçe yapacak olursa Karşısına Ku Tr ifadesi geldiğinde anlayacaktır ki bu Kürtçe Latin alfabesi ile yazılmıştır ve kendisi bu Kürtçe den hiç bir halt anlamayacaktır... Çünkü kendisi Arap alfabesini bilmektedir...

Umarım olay netleşmiştir...

Olay dediğin gibi değil. Şimdi fb küryçeye çevirdim fakat alfabemizde bulunmayan harflerde var mesela bir örnek:

"Jê re alikar bibe ku hevalên xwe bibîne. Ji bo wê hevalan pêşniyar bike"

Benim bildiğim kadarıyla bu dil paketi adlandırılmalar biraz önce dediğim gibi dil-bölge olarak yazılıyor.
Ayrıca konuyu soran arkadaş hep kürtçeyle sorunu olmadığını 2. resmi dil kısmına takıldığını söylüyor. Arkadaşım browserların adres satırları memleketimizin anayasa kitabı değildir. Karıştırma. Orada yazdı diye resmi olmuyor.

Facebook keşke ku-tr yazacağına tukaka-ku yazsaymış. Mutlu olurdunuz.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
konu dışı ama senin avatar daki 2. bayrak nerenin bayrağı ?

Adige Bayrağı...
koyu çimen yeşili zemin üzerine üçü iç kısımda, 9'u dış kısımda olmak üzere yere paralel yay çizen 12 adet yıldız ve ortalarında kesişen üç oktan ibarettir. yıldızlar 12 çerkes boyunu, yeşil zemin İslamiyet'i ve üç ok da yönetici aileleri temsil eder.

Adige ne diye sorarsan yuh derim...

ABD nin ücra bir köşesindeki bir Kızılderili Kabilesini bile bilirsin....

Türkiye de yaşayan 4 Milyon'luk bir halktan haberin olmaz...

Ve şimdi sen Neden o Türk Bayrağının yanında O Adige bayrağı var diye de düşünüyorsundur...

Ama büyük ihtimal aşağıda vereceğim bir kaç bilgiyi de bilmiyorsundur!

-Amasya Tamimi'ni yayınlayanların Atatürk hariç tamamı Adige.
-Sivas Kongresi'nin yüzde 70'i Adige.
-Sivas Kongresi'nin yapılabilmesinin nedeni bir Çerkes olan Emir Marşan Paşa ve Uzunyayla Çerkesleridir. Onlar önlem alıyor ve kuş uçurtmuyorlar.
-Rauf Orbay'da bir Adige'dir Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal Paşa ve Fevzi Paşa'dan sonra Türkiye'nin 3. Başbakanı olmuştur.

Kurtuluş Savaşında Adige lerin rolü hakkında bu ülkede belgeseller hazırlanmış kitaplar basılmıştır...

Ama doğru ya UNUTTUM

BÜYÜK ÖNDER NİHAL ATSIZ'ın oğluna vasiyeti'ne göre biz bu ülkenin İÇ DÜŞMANIYIZ değil mi?

"yağmur oğlum, bugün tam bir buçuk yaşındasın. vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. sana bir de resmimi yadigar olarak bırakıyorum. öğütlerimi tut, iyi bir türk ol. komünizm bize düşman bir meslektir. bunu iyi belle. yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. ruslar, çinliler, acemler, yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır. bulgarlar, almanlar, italyanlar, ingilizler, fransızlar, araplar, sırplar, hırvatlar, isponylollar, portekizliler, romanlar, yeni düşmanlarımızdır. japonlar, afganlılar, amerikalılar yarınki düşmanlarımızdır. ermeniler, kürtler, lazlar, çerkezler, abazalar, boşnaklar, arnavutlar, pomaklar, zazalar, lezgiler, gürcüler, çeçenler, çingeneler, içerideki düşmanlarımızdır. bu kadar çok düşmanla çarpışmak için hazırlanmalı. tanrı yardımcın olsun."

Kuru Kuru Milliyetçilik adıl altında Irkçılık yapmaya gerek yok... Bu ülke'nin sadece Türkler'den oluştuğunu zannetmek saflık, ABD de yaşayan kızılderili kabile isimlerini dahi bilirken bu ülkede yaşayan halkların isimlerini bilmemek hatta ve hatta Üniversite seviyesine gelmiş bir kişinin bana sorduğu gibi ÇERKES ne demek ben hayatımda ilk kez duyuyorum ÇERKES diye bir kelime sizin de bir diliniz var mı diye sormak ZIR CAHİLLİK tir...

Bu kadar sözü direk kendi üzerine alınma... Sana cevap verir gibi gözükse de bu mesajım genele...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
@Elbruz46 güzel yazmışsın eline sağlık

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ne kadar sığ yorumlar var adam neyi anlatıyo siz nerelere çekiyonuz kürt dedimiydi herkesin damarı kalkyor adam niye Turkiye ile birlikte anılmış diye soruyor millet nereye çekmiş ayıp ya ayıp vallahi ayıp hepinize kocaman bi aferin

MysteЯio

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Facebook olmayan bir ülkeye destek veremez ama bu düşüncelerin birliğimize zarar verdiği kesin.

scorpion20

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kürtçe yi desteklemesinin ne sakıncası var anlamadım ?

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
En aklı başında yorumlar @Elbruz46 'dan gelmiş, ellerine sağlık...

ghoust

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
facebook un ortağımısın eğer öyleysen konuyu yönetim kurulu toplantısında dile getir yok ortağı değilsen sanane isterse kuş diline destek verir senin derdin aslında verdiği dil desteği felan değil senin derdin içindeki faşist duyguların Kürtler facebook kullanmasın Kürtler portakal yemesin

yemesin abi kürtler portakal yemesin akan suya karşı susuz kalsınlar inş...bu cennet vatanı sevmeyp bütünlüğünü saymayan varlıklar bunlar değilmi???

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
yemesin abi kürtler portakal yemesin akan suya karşı susuz kalsınlar inş...bu cennet vatanı sevmeyp bütünlüğünü saymayan varlıklar bunlar değilmi???

Vatan ülke toprak devlet rejim millet milliyetçilik vatanperverlik bu kavramları adam akıllı bilmeden yorum yapmak insanları doğruya ulaştırmaz...

Adam vatanı sever devleti sevmez...
Adam vatanperverdir milliyetçi değildir...
Adam devleti sever rejimi sevmez ya da tam tersi...
Adam toprağı sever rejimi sevmez...

İnsan dediğiniz varlık çok yönlüdür tek kalıba sokamazsınız belki zorla sokarsınız ama soktuğunuzu zannedersiniz bir gün gelir patlak verir...

Türkiye önce kavramları adam akıllı öğrenmeli...

ghoust

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vatan ülke toprak devlet rejim millet milliyetçilik vatanperverlik bu kavramları adam akıllı bilmeden yorum yapmak insanları doğruya ulaştırmaz...

İnsan dediğiniz varlık çok yönlüdür tek kalıba sokamazsınız belki zorla sokarsınız ama soktuğunuzu zannedersiniz bir gün gelir patlak verir...

boşverelim kavramlarla ne alakası var...amerikada da almanyadada farklı ırklar yaşıyor ama bunların hiç birtanesi bayrağını vatan bütünlüğü inkar etmiyor..

ben ülkemde bunları görüyorum

http://www.gazeteci.tv/ali-size-acilim-68879h.htm
http://www.facebook.com/video/video.php?v=104567576242084&ref=mf

sakın bana proveke ediliyorlar fln gibisinden laflar söylenmesin edilmesinler kardeşim..marmara bölgesine gösterilmeyen ilgi güneydoğuya gösteriliyor..

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117

Aynen :thumbup1::clover:

Tüm kürtleri vatan haini ilan etmek aslında bu vatana yapılımış en büyük ihanettir.. teröristlerde böyle birşey istiyor zaten..

Ve tüm kürtler vatan hainidir diyenlerle zaten tartışmaya girmem benim için onlarda teroristten farksızdır...

bence konuyu açan arkadaşımız elbruzdan mantıklı bir cevap almıştır kendiside belirtti o yüzden bu konunu kapatılması daha iyi olur zira konunun ekseni kaymaya başladı...

ghoust

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
birgün başlarınıza çıktıklarında hepiniz çok pişman olacaksınız...umarım o zaman siz vurdum duymazların yüzünden iş işden geçmiş olmaz...

vandaki nevruz kutlamarına italyadan "kürdistana doğru" isimli bir derneğin kurucuları 10 italyan geldiğini...ingilterede türkten çok kürt yaşadığını ve oralardan elde ettikleri zenginliklerle ülkemizde çok çeşitli yerlerde toprak sahip olduklarını biliyormusunuz???

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu olayın bence bölücü bir faaliyete destek vermeyle alakası yok Türkiye'de Türkçeden sonra en çok konuşulan ikinci dil kürtçe mesela kanada halkının %25 fransızca konuşuyor ve çoğu yerde canada-en ve canada-fr diye iki seçenek çıkıyor aynı olay Türkiye içinde söz konusu ben böyle düşünüyorum facebook'un işi gücü yok Türkiyeyi bölmeyemi uğraşacak.

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Bazıları önce olayı büyütüyorlar kendi dünyalarında, uyuzu iyice kaşıyorlar. Sonra ya olayı büyütmeye gerek yok bilmem ne, üstümüze gelmeyin bilmem ne. Durduk yere gaza gelip eylem yapanlar, sağa sola sataşanlar kim. Sizi erken boşalanlar sizi. İngilizlerin masonların oyununa gelip önce ayaklan sonra güneydoğu yoksul kaldı bilmem ne. Hakettiğinizi buluyorsunuz işte, adam olun. Daha geçen esenkentte bdpciler eylem yapıyordu. Fitne çıkarmak için yapmadıklarını bırakmıyorlar. Bunların aradığı kavga, dövüş. İnsanlıktan anlamak mı?; şaka yapmayın. Sonra size insanlık bilgisi verirler.

Not: Bu yazılanları üstüne alınmak isteyen elbette alınabilir.

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
bence sırf şu konu bile bu meseleye daha çok zarar veriyor

tamam tartışmak güzeldir ama bu tartışmalar toplumu bazı şeylere alıştırmak için özellikle çıkartılmış olabiliyor

Elbruz46 sana katılıyorum

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
birgün başlarınıza çıktıklarında hepiniz çok pişman olacaksınız...umarım o zaman siz vurdum duymazların yüzünden iş işden geçmiş olmaz...

vandaki nevruz kutlamarına italyadan "kürdistana doğru" isimli bir derneğin kurucuları 10 italyan geldiğini...ingilterede türkten çok kürt yaşadığını ve oralardan elde ettikleri zenginliklerle ülkemizde çok çeşitli yerlerde toprak sahip olduklarını biliyormusunuz???

Arkadaşım bunları bir takım kürtler yapmış olabilir acak bu demek değildirki hepsi vatan haini eğer sen kürtlere vatan hainisin dersen en büyük ihaneti kendin yapmış olursun biz kızmıyormuyuz bahsettiğin şeyleri yapanlara kızıyoruz ama genellemede bulunmadan kızıyoruz Sağduyu ile Vurdum duymazlığı birbirine karıştırma !

Herkes en az senin kadar hassas bu konulara merak etme konuyu siyasete gireceği için belli bir kavramlardan bahsetmiyorum her kürt potansiyel Pkklı değildir bu yaftayı kafandan atmalısın her Türk ve her kürt senin gibi düşünseydi bugün iç savaş çıkardı ülkemizde herkes gırtlak gırtlağa gelirdi buna en çok dış düşmanlar ve malum teroristler sevinirdi..
Teröristler Türkiyede tüm kürtlerin desteğini alamıyor doğuda kürtler arasında pkk korkusu kol geziyor istanbuldal bizzat tanığıdım bir arkadaşım Tuncelide göç etmek zorunda kalmıştı Babası örgüte para vermiyor diye abisi dağa çıkmıyor diye öldürülmüş şu an sadece Annesi ve kendi sağ kalmış ve göç etmişler İstanbula sence şimdi Ölen baba oğul ve hayatta kalan ana oğul vatan hanimi vatansevermi ? bu tür olaylar çok yaşanıyor kürtler arasında ancak aralarında bilinçli destek verenlerde yok değil ben destek verenleri terorist olarak görürüm yolda propaganda yapan kürtleride pataklamışlığım vardır...

Bence kan uykusunu izleyin kan uykusunda adı geçen ne olaylar dönüyor bu ülkede 7000 kişilik teroristleri 30 yıldan beri 550 bin kişilik ordunun birememesi size garip gelmiyormu veya 7 şehit verdiğimiz mayınları bizzat bizim albayımınız döşettiği kafanızı karıştırmıyormu veya 33 er imiz haince katledilişlerini askerlerimizin desteksiz ölüm yolan çıkarıldığını ve bu bilginin içerden sızdırıldığını...

yani kısacası biz konuşsakta çark işliyor konuşmasakta...

umarım siyasete girmemişimdir kalın sağlıcakla

mgazi

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bu yazıları yazan insanlar daha reşit olmamış heralde. Olgun bir insan bu konuda ne bukadar sert düşünür ne de bu kadar sert konuşur. Çünkü ötekinin de insan olduğunu bilir. Siz ya daha kemale ermemişsiniz ya da insan olamamışsınız!

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bu yazıları yazan insanlar daha reşit olmamış heralde. Olgun bir insan bu konuda ne bukadar sert düşünür ne de bu kadar sert konuşur. Çünkü ötekinin de insan olduğunu bilir. Siz ya daha kemale ermemişsiniz ya da insan olamamışsınız!

Ne beylik laf ettin be KAMİL insan :thumbdown:

özgür deniz

Asistan
Reaksiyon puanı
15
asıl destek verenler parti kurup meclise giriyor, vergileirmizden maaş alıyor dokunulmazlık hakkı kazanıyor siz bir sosyal paylaşım sitesinde düşman arıyorsuuz