Facebook Kürdistana Destek mi veriyor?

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Türkiyenin Bölünmesi düşüncesine destek mi çıkıyor Sözde Kürdistan Toprakları Fikrine destek mi veriyor?

Biraz önce şu link benim acaba diye böyle birşey olabilir mi şeklinde düşünmeme sebep oldu

http://tr-tr.facebook.com/login.php
ADRESİNDE ALTTA Kurdi Yazanının üstüne geldiğimizde şu şekil link çıkıyor
Kod:
http://ku-tr.facebook.com/login.php

Türkçe yazanın üstüne getirdiğimde
Kod:
http://tr-tr.facebook.com/login.php

ku-tr ve tr-tr sanki türkiyenin içinde başka bir ülke varmış gibi düşünmeme sebep oldu açıkcası , umarım kasıtlı olarak böyle yapılmamıştır.

Amacım Kürtçeyi kötülemek değil facebookun kürtçeyi türkiyenin resmi diliymiş gibi ku-tr şeklinde bağlantı adresi vermesi böyle düşünmeme sebep oldu.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Kürtçe dil desteği mevcut evet ama bu kürdistana destek anlamına gelmiyor.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
ubuntu da falan da bu dil desteklenmeye başlandı...

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kürtçe dil desteği mevcut evet ama bu kürdistana destek anlamına gelmiyor.

neden ku-ku diye değilde ku-tr şeklinde yapıyolar o kafama takıldı ku-ırak şeklinde ya da ku-ku şeklinde yapsın

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Ku Tr Kürtçe - Türkiye
Tr Tr Türkçe - Türkiye

Yani burada Kurdistan diye bir şey söz konusu değil...

Ku Ku yazsaydi o zaman Kürdistan diye bir şeyin varlığından söz edilebilirdi...

Şu her şeyden nem kapma hastalığından vaz geçsek artık diyorum...

Kendi kendimize küçücük şeyleri büyütüp dünyaya düşman olmak bütün dünyayı da bize düşman görmek ruh sağlığımız için acaba nasıl bir etki yapıyor? Araştırılması gereken bir durum...

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Olmayan bir şeye destek veremez . Ha başlık pkk olur kabulümdür :)

Gökhan Hakkı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamamen Destek veriyor. Görmüyormusunuz Bunu neden google yapmıyorda Facebook yapıyor ?

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Bu konuyu açmak için çok düşündün mü... Böyle bir yargıya varmak için süper zeka!!! olmak lazım... Kürtçe diye bir dil var kabul etseniz de etmeseniz de adamlar da koymuş oraya sen niye öyle gocundun...

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bu konuyu açmak için çok düşündün mü... Böyle bir yargıya varmak için süper zeka!!! olmak lazım... Kürtçe diye bir dil var kabul etseniz de etmeseniz de adamlar da koymuş oraya sen niye öyle gocundun...

Sorun kürtçe nin olup olmaması değil Kürtçeyi yok saymıyorum sorun türkiye ile kürtçenin bağdaştırılması sanki kürtçenin Türkiyenin resmi dili imajı verilmesini düşündürecek şekilde yapılmasıdır

KU-TR şeklinde olmasıdır

---------- saat 22:45 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:40 eklenmişti ----------

Çünkü Kürdistan diye bir ülke yok, Kürtler de Türkiye sınırları içerisinde yaşıyorlar.

Anladın mı?

Irakta binlerce kürt var hatta türkiyedeki sayıdan belki daha fazla kürt var orada avrupadakileri saymıyom bile

İstersen aşağıdaki habere tıkla 2007 yılına ait ama olsun
Haber7

---------- saat 22:54 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:45 eklenmişti ----------

Ku Tr Kürtçe - Türkiye
Tr Tr Türkçe - Türkiye

Yani burada Kurdistan diye bir şey söz konusu değil...

Ku Ku yazsaydi o zaman Kürdistan diye bir şeyin varlığından söz edilebilirdi...

Şu her şeyden nem kapma hastalığından vaz geçsek artık diyorum...

Kendi kendimize küçücük şeyleri büyütüp dünyaya düşman olmak bütün dünyayı da bize düşman görmek ruh sağlığımız için acaba nasıl bir etki yapıyor? Araştırılması gereken bir durum...

Finlandiya mı burası örneğin finlandiyada Fince, İsveççe Resmi Dil

Kürtçe Türkiyenin 2. resmi dilimi
Ben mi bilmiyorum öyle bir yasamı çıktı Türkiyenin Kürtçe 2. resmi dilidir diye

Amacım Kürtçeyi kötülemek değil facebookun kürtçeyi türkiyenin resmi diliymiş gibi ku-tr şeklinde bağlantı adresi vermesi böyle düşünmeme sebep oldu.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Kürdistan diye biryer yok sadece kürtçe dil var...

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Gerçekten insanımız hemen gaza gelen bir huyu var Facebook'ta Peygamber efendimize hakaret gruplarını Facebook'un suçuymuş gibi gösterip profilleri kapatma çağrıları yapıldı sonuç fıs tabi şimdide kurdistan lafını dolaştırıyorlar Facebook'u kınıyorlar ama Facebook'ta kınıyorlar nasıl oluyorsa Girme o zaman bu kadar basit.

Hem herkesin kendi dilini rahatça konuşma yazma özgürlüğü vardır Kürtçe dili Kürdistan anlamına gelmez Türkiyede bir sürü dil var tatarca, Bulgar Türkçesi gibi ayrılıyor bunlara takılmamak gerek.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
facebook un ortağımısın eğer öyleysen konuyu yönetim kurulu toplantısında dile getir yok ortağı değilsen sanane isterse kuş diline destek verir senin derdin aslında verdiği dil desteği felan değil senin derdin içindeki faşist duyguların Kürtler facebook kullanmasın Kürtler portakal yemesin

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Gerçekten insanımız hemen gaza gelen bir huyu var Facebook'ta Peygamber efendimize hakaret gruplarını Facebook'un suçuymuş gibi gösterip profilleri kapatma çağrıları yapıldı sonuç fıs tabi şimdide kurdistan lafını dolaştırıyorlar Facebook'u kınıyorlar ama Facebook'ta kınıyorlar nasıl oluyorsa Girme o zaman bu kadar basit.

Hem herkesin kendi dilini rahatça konuşma yazma özgürlüğü vardır Kürtçe dili Kürdistan anlamına gelmez Türkiyede bir sürü dil var tatarca, Bulgar Türkçesi gibi ayrılıyor bunlara takılmamak gerek.

tatar-tr ya da bulgar-tr diye bağlantı vardı da ben mi görmedim amacım facebook u kötülemek değil sadece aklıma takıldı ve bu konuda düşündüklerim gerçek olabilir mi hakkında yorumlarınıza başvurmak istedim o kadar. Benim girmemem bişeyi değiştirmez ama eğer dediğim durum kasıtlı olarak varsa ve bunu bile bile girmeye devam edenler olursa iş dolaylı olarak desteğe girmiş olur

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Türkiye sınırları içerisinde konuşulan dillerden biri de Kürtçe. Zaten Ku-Tr diye boşuna yazmamışlar. Aramıza nifak tohumları ekmek isteyen güçlerin oyununa gelip saçma sapan konular açmayın. Türk, Kürt farketmez hepimiz aynı bayrak altında yaşıyoruz.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
tatar-tr ya da bulgar-tr diye bağlantı vardı da ben mi görmedim amacım facebook u kötülemek değil sadece aklıma takıldı ve bu konuda düşündüklerim gerçek olabilir mi hakkında yorumlarınıza başvurmak istedim o kadar. Benim girmemem bişeyi değiştirmez ama eğer dediğim durum kasıtlı olarak varsa ve bunu bile bile girmeye devam edenler olursa iş dolaylı olarak desteğe girmiş olur

sen ister kabul et ister etme sadece Türkiye sınırları içinde yaşayan 15 milyondan fazla Kürt var ve Kürtçe konuşuyorlar ırak da suriyede iran da yaşayanları saymıyorum toplamda bi Türkiye nüfusu kadar Kürtçe konuşan insan var konu hakkında bu kadar hassassan bunlarıda biliyor olurdun hal böyle olunca para kazanmak isteyen Kürtçeyede destek verir Türkçeye de

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Siz adamın demek istediğini bir anlasanız.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Kafaları değiştirmek lazım isteyen istediği dili konuşur vatanına milletine bağlı bir kürt benim kardeşimdir. Her kürt kürdistan hayali kurmaz ! Kürdistan hayalini Türkiye dışındaki kürtler daha çok kurar kurmuşturda..
Soldier kürdistana takılmışsın doğaldır arkadaşlar gereken cevabı vermişler yinede kafanda şüphe varsa Kuzey ırak ı araştır orayı Kürdistan diye netelendiriyorlar ve hiç akla gelmemiş vatansever diye tabir edebilecğimiz adamların orada yatırımı var veya mersin limanının kime ait olduğunu araştr gizli ortağının Barzani olduğu ortaya çıkar :)

Amaç saf tutmaksa işe o safı temizlemekten başlamalı...

Neyse daha fazla yazmayayım konu siyasete girmesin :)

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar Bende Kürdüm Fakat Allaha Şükürler Olsun Hiç Bir Zaaman Pkk Ve Bölücülerin Yanında Yer Almadık.. Facebook Bence Sadece Dil Desteği Veriyor.. Firefox ta Kürtçe Dil Desteği Veriyor..

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html

Benim demek istediğim anlaşılmadı galiba ben kürtlere, kürtçeye bişey demiyorum kürtçenin Türkiyenin resmil diliymiş gibi ku-tr yazılmasına sözüm benim

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Benim demek istediğim anlaşılmadı galiba ben kürtlere, kürtçeye bişey demiyorum kürtçenin Türkiyenin resmil diliymiş gibi ku-tr yazılmasına sözüm benim

Bilemiyorum soldier belki sorunun cevabı budur:thumbup1:

Türkiye'de 11 milyon 445 bin Kürt yaşıyor. Ülkede yaşayanların %85'i 'Anadilim Türkçe' diyor.

Kaynak

Diğer ülkelerde Türkiye'ye nazaran daha az kürt var mesela k.ırak ta Kürt nüfusu 6. milyon olarak diretilmekte araplad daha az kürt var demektedir..:thumbup1:

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Olayı ÇARPITMAYA gerek yok...

Her şeyin altında bir KOMPLO TEORİSİ aramaya gerek yok...

KU TR yazılmasının tek nedeni vardır...

Kürtçe desteğinin TÜRKÇE HARFLERLE veriliyor olmasıdır...
Yani bu destek Türkiyedeki Kürtçe konuşanlar içindir...

Unutmayın ki Suriye Irak ve İran daki Kürtler LATİN alfabesi değil ARAP alfabesi kullanıyor...

Bu yüzden Kürtçe dil Desteğinin Yanında TR yazmasının sebebi budur...

Bu Kürtçe nin Türkiyede Resmi Dil olduğu anlamına gelmez...

Örnek vermek gerekirse...
Kuzey Irak da yaşayan bir Kürt Facebook da dil seçeneğini Kürtçe yapacak olursa Karşısına Ku Tr ifadesi geldiğinde anlayacaktır ki bu Kürtçe Latin alfabesi ile yazılmıştır ve kendisi bu Kürtçe den hiç bir halt anlamayacaktır... Çünkü kendisi Arap alfabesini bilmektedir...

Umarım olay netleşmiştir...

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Olayı ÇARPITMAYA gerek yok...

Her şeyin altında bir KOMPLO TEORİSİ aramaya gerek yok...

KU TR yazılmasının tek nedeni vardır...

Kürtçe desteğinin TÜRKÇE HARFLERLE veriliyor olmasıdır...
Yani bu destek Türkiyedeki Kürtçe konuşanlar içindir...

Unutmayın ki Suriye Irak ve İran daki Kürtler LATİN alfabesi değil ARAP alfabesi kullanıyor...

Bu yüzden Kürtçe dil Desteğinin Yanında TR yazmasının sebebi budur...

Bu Kürtçe nin Türkiyede Resmi Dil olduğu anlamına gelmez...

Örnek vermek gerekirse...
Kuzey Irak da yaşayan bir Kürt Facebook da dil seçeneğini Kürtçe yapacak olursa Karşısına Ku Tr ifadesi geldiğinde anlayacaktır ki bu Kürtçe Latin alfabesi ile yazılmıştır ve kendisi bu Kürtçe den hiç bir halt anlamayacaktır... Çünkü kendisi Arap alfabesini bilmektedir...

Umarım olay netleşmiştir...
Eğer yazdıkların gerçekse evet netleşti:yes:

talsuv61

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Batılının sitesine girersek olacağı budur.Bizimkiler böyle siteler kurabilse de bunlara mahkum olmasak.

Batının tarihi emperyaliz ve fitnecilik doludur.Pkkyi destekleyip yaşatan da onlar. Bunun için de normal bir şey yapsalar dahi huylanmamız normal.

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Başlığa dikkat et. Başına sözde ifadesini başlıkta da kullanmalısın.

CbIHTON

Asistan
Reaksiyon puanı
0
waves%20to%20journalists%20upon%20his.jpg

PAPA PAZAR AYİNİNDE 'KÜRDİSTAN' DEDİ!

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benedikt "Irak Kürdistanı’nda yaşanan gelişmeler endişe kaynağı olmaktadır" dedi.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benedikt "Irak Kürdistanı’nda yaşanan gelişmeler endişe kaynağı olmaktadır" dedi.
Vatikan’ın Aziz Petrus meydanındaki pazar ayininde konuşan Papa 16. Benedikt, ele aldığı konular arasında Türkiye - Irak sınırında yaşananları dile getirdi. Papa, meydanda bulunan yaklaşık 40 bin kişiye "Türkiye ile Irak sınır bölgesinde yaşanan gerginlik ben ve herkes için endişe kaynağıdır. Bu nedenle Türkiye ile Irak Kürdistan’ı arasındaki sorunun çözümünde tarafların barışçıl çözümlere ağırlık vereceğini kuvvetle umut ediyorum" dedi.

SİYASİ DİL

Aynı zamanda Vatikan’ın devlet başkanı olarak siyasi bir kimliğe de sahip olan Papa’nın "Kürdistan" kelimesini kullanması dikkat çekti. Papa, geçen yıl eylül ayında Regensburg’da yaptığı konuşmada "Hz. Muhammed’in dini kılıç ile yaymaktan başka bir yenilik getirmediği" iddiasını ortaya atarak ortalığı karıştırmıştı.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Bunak herif , akıl sağlığı yerinde değildir onun.