Facebook Hesap Sorunu

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar,
Kardeşimin facebook hesabında bir sorun var.Bir başkası girmiş gibi görünüyor.Son girilen adreslerde Madenli yazıyor
Facebook'a girişten sonra ana sayfa açılmıyor,reklamlarla ilgili bir bölüm açılıyor.Hesap adı da değiştirilmiş.Ama şifre ve mail adresi bizde.
Ne yapmamız gerekiyor,yardımcı olabilir misiniz?

TheJoker

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Fan sayfası mı olmuş ? Yani Profil falan yok. Sağ tarafta Ayarlar ve Çıkış'mı var ?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Önce şifre ve mail adresini değiştir sonrada hesap ayarlarını kontrol et.

TheJoker

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Birde Https ile git her yere. Güvenli Gezinmeyi aç. Veriler Encrypli gidiyor. Şifrelenmiş şekilde yani.

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4

boa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önceden banada olmustu öyle direk reklam sayfası cıkıyor face e baya bi mail attıydım düzelttilerdi 2-3 hafta sonra

TheJoker

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Hocam bunun tek çaresi benim bildiğim Facebook'a mail atmak.Benimde kardeşimin başına geldi. Mail attık. mail derken öyle mektup yazar gibi değil. Yardım menüsünde bi seçenek var. Oradan gönderdik.Şuan kurstayım SonicWall var. ondan giremiyorum faceBook'a ama biraz araştırırsan öğrenebilirsin.

Yada saat 11 gibi eve gideceğim. Linki atarım.

rapsodi86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkese slmlar öncelikle.Bu sayfayı bulduğuma o kadar çok mutlu oldum ki duygularımı inanın anlatamam.Benim de başıma gelenler 'Gold eagle 'nickli beyefendinin kardeşinin başına glenler ile aynı.Facebook a bir sürü mesaj gönderidm ama tenezzül edip cevap bile vermediler.Ben internette bir çok yere baktım.Bu yaşadığımız sorun pek çok yerde bahsediliyor ama sorunun çözlüm yolunu gösterebilecek tek bir babyiğit bile yok.Burada bu sorunun çözümünde yol gösterebilecek kişiler olduğunu gördüğüm için tarifi mümkün olmayab duygular içerisindeyim.Ne olur bana da yol gösterin yardım edin.Son zamanlarda hiç bir linde tıklamadım ya da gruba üye olmadım.Benim anlamadığım nasıl olup da hesabımı ele geçirebildikleri.Demek ki karşımızda çok profesyonel bir takım bilişim suçluları var.Bence bu olayın iç yüzü bu kadar basit olamaz.Büyük ihtimalle bu bir gizli servisin denemesi gibi geliyor.Yani benim hesabımı ticari hesaba dönüştürmek bir kişye nasıl bir fayda sağlayabiir ki yani uğraşmasına değmez bence sıradan bir hackerin.Bence bu olayın arkasında çok büyük bir oyun var .Gerekli mercileri gidip uyarmalıyız bence.

TheJoker

Doçent
Reaksiyon puanı
3
herkese slmlar öncelikle.Bu sayfayı bulduğuma o kadar çok mutlu oldum ki duygularımı inanın anlatamam.Benim de başıma gelenler 'Gold eagle 'nickli beyefendinin kardeşinin başına glenler ile aynı.Facebook a bir sürü mesaj gönderidm ama tenezzül edip cevap bile vermediler.Ben internette bir çok yere baktım.Bu yaşadığımız sorun pek çok yerde bahsediliyor ama sorunun çözlüm yolunu gösterebilecek tek bir babyiğit bile yok.Burada bu sorunun çözümünde yol gösterebilecek kişiler olduğunu gördüğüm için tarifi mümkün olmayab duygular içerisindeyim.Ne olur bana da yol gösterin yardım edin.Son zamanlarda hiç bir linde tıklamadım ya da gruba üye olmadım.Benim anlamadığım nasıl olup da hesabımı ele geçirebildikleri.Demek ki karşımızda çok profesyonel bir takım bilişim suçluları var.Bence bu olayın iç yüzü bu kadar basit olamaz.Büyük ihtimalle bu bir gizli servisin denemesi gibi geliyor.Yani benim hesabımı ticari hesaba dönüştürmek bir kişye nasıl bir fayda sağlayabiir ki yani uğraşmasına değmez bence sıradan bir hackerin.Bence bu olayın arkasında çok büyük bir oyun var .Gerekli mercileri gidip uyarmalıyız bence.
Yanlış anlama ama çok film izlemişsin sanırm :D Yada Etnical Hacking ile videoları izlemişsin :D:D
Bunun tek çözümü Facebook/Help.

rapsodi86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
the joker arkadaşım facebook /helpden deneyebileceğim her şeyi denedim.Ama klasik mesajınızı aldık yanıtları dışında hiç bir yanıt gelmedi.Bilgisayarcı bir çok arkadaşıma göstedim onların ağzı açık kaldı nassıl böyle bir şey olabilir diye.Ben zannediyordum ki ilk başlarda bu duruma tek düşen benim herhalde olay o kadar absürt ki çünkü.Ama nette yaptığım araştırmadan sonra aslında inanılmaz sayıda bu olayın kurbanı olduğunu gördüm.Benim face hesabımda hiç bir güvenlik açığı yoktu hatta mesela şöyle diyeyim kullandığım bilgisayar dışında (ki o da kayıtlı olduğu için ) herhangi bir yerden hesabıma giriş yapmak istediğimde onay kodu geliyordu telefonuma .O onay kodunu girdikten sonra ancak hesaba girebiliyordum.Sonra da mail adresimde ne zman nereden face hesabıma girilmiş olduğu bilgisi geliyordu.Zaten face e hep güvenli yol üzerinden bağlanıyordum.Face ime birileri girmiş o onay kodu alması gerekn bölümü mde geçmiş ve üstelik bana bu olayla ilgili mailime gelen en ufak bir bilgilendirme yok.Sıradan bir hacker ı geçtim bayağı yetenekli bir ackerın bile böylesine güvenlik önlemli bir hesaba girmesi mümkün değildir.Bu olayda gerçekten çok büyük bir tezgah yoksa ben de hiç bir şey bilmiyorum demektir.

Son olarak vereceğin bir tavsiye varsa çok sevinirim çünkü denemediğim hiç bir şey kalmadı polis bir arkadaş var ona gidip şikayette bulunacağım bu gidişle.

TheJoker

Doçent
Reaksiyon puanı
3
dostum senin işin polisle yada bilgisayar korsanıyla değil :D
Sadece Https ile web sitelerine gitsen hiç sorun olmazdı :D
yok telefonuma kod geliyor falan bunları salla gitsin.
2005'ten beri kullanıyorum şu Facebook'u. Hiç sorun yaşamadım.