Facebook Hesabın Geçici Olarak Kilitlendi

Cyberdarkness

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Çoğu kişi mağdur oldu dedin. Yakın zamanda mi oldu?
Evet hepsi bu hafta oldu çoğu kişinin hesabı kapandı açmaya çalışıyorlar facebook formlara cevap vermiyor. Yakında güncelleme gelirse hesaplar açılır. Bu arada dediğin gibi yeni hesap açtım fotoğraf istedi hemen.

Kerim Makatçı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
laaannnnggg dun ve bugun 8 hesabım gittii demek ondan sebebmi
durup dururken fotograf istedi benden yolladım ama tık yok
vaayyy bende desem neden kapanıyor hesaplar zaten topu topu 42 hesabım kalmış
8 hesap gitti evlat acısı gibi demek bu yuzden o zaman diğerlerini hiç açmayayım bari onlar kurtulsun

Son düzenleyen moderatör:

Cyberdarkness

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
laaannnnggg dun ve bugun 8 hesabım gittii demek ondan sebebmi
durup dururken fotograf istedi benden yolladım ama tık yok
vaayyy bende desem neden kapanıyor hesaplar zaten topu topu 42 hesabım kalmış
8 hesap gitti evlat acısı gibi demek bu yuzden o zaman diğerlerini hiç açmayayım bari onlar kurtulsun

banada evlat acısı gibi koydu 18k takipçi vardı umarım açılır, bu arada lütfen küfür kullanmayalım forumda küfür yasak :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
oha 2-3 hesap tamam da 40 fazla açılmaz onlar onlar gitti floud hesapları unut.
gıcık kapmışlar derken hakkaten kapmışlar.

Cyberdarkness

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
oha 2-3 hesap tamam da 40 fazla açılmaz onlar onlar gitti floud hesapları unut.
gıcık kapmışlar derken hakkaten kapmışlar.

sözde sahte hesapları kapatıyorlar ama insanların gerçek kişisel profillerini kapatıyorlar ve cevap vermiyorlar anca 1-2 haftaya düzelir bu durum

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
yeni algoritma yapıyorlar yada fake hesap kavramını değiştirmişler...

Cyberdarkness

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
yeni algoritma yapıyorlar yada fake hesap kavramını değiştirmişler...

facebook zamanla gelişen bir sosyal ağ ama bir çok bugu var, mesela adam bir form sayesinde 2-3 dakikada spamdan kapanan hesabı açıyor. Zaten şu hesabım açılsın direk donduracağım başka bir şey istemiyorum.

fatih futsafon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
aynen benimde hespaları m vardı kapatılıyorlar şimdi sahte kimlik düzenliyorum photosoptan bir tanesini açıldı oradaki facedeki kerize yedirdim bi tanesini ama diğerleri açılmadı bol kimlik yükledim öğretmen evi , nufuz cuzdanı , ehliyet ama diğerlerine sadece nufus cuzdanı photoshoptan yapmıştım onları bekliyorum bakalım ne olacak bu 2 jaftadan beri var olan bir durum
--- Gönderi Güncellendi ---
bunun sebebi hesapları spam olarak algılamasına dair bibok geliştirdiler oradan spam olduğunu anlıyorlar mesela kapanmayan hesaplarımda bol bol itdalaşması vardı mesajlaşmalar falan filan profilide doluydu belki oradan anlamadılar sahte olduğunu onlar kapanmadı yaklaşık 12 hesabım kapandı yarısına profil resmi yolladım 1 gün sonra açıldı ama diğelerinden sadece 1 ini kurtarabildim diğerleri halen daha beklemede facede işler zorlaşacak herhalde öyle gözüküyor.

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Facebook bot ve spam yapan hesapları kapatacağını duyurmuştu diye hatırlıyorum, hesabınızın tekrar aktifleşmesi için istenenleri yapıp beklemenizi öneririm.

fatih futsafon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
benimde 12 hesabımdan 6 sı açıldı 1 tanesine nufuz cuzdanı , öğretmen evi , ehliyet gönderdim 2 gün sonra açıldı ama diğerlerinde tık yok

fatih futsafon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Facebook bot ve spam yapan hesapları kapatacağını duyurmuştu diye hatırlıyorum, hesabınızın tekrar aktifleşmesi için istenenleri yapıp beklemenizi öneririm.

Evet ama saçma bişey geliştirmişler dikkatimi çeken kapanan hesapların profillerinde 2 yada 3 resim var aktivite pek yok.
sadece resim gönderip açılanlarda ise var bunu eğer bundan anlayıpo hesap kapanıyorsa çok yanlış bişey
hadi benim hesaplar sahte ama gerçek olup pek kullanmayanlar var onlarda bu şekilde kapanması olmazk i

fatih futsafon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Şu sıralar kapanan hesaplar tavan yapmış. Kapatılan hesaplarda kimlik istemesi saçma değilmi? Bu kimlikleri ne amaçla kullanıldığını bilmiyoruz.Siliyoruz diyorlar.Ama sonuçta bu özel bir şirket.Ve içinde insan faktörü var.Orada kimlikleri inceleyenler bunu kendi amaçları için kullanabilir.

Ki bu uygulama almanyada yok.Almanyada facebook böyle bişeyi yapamaz.Orada vatandaş hakları çok önemlidir.
Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde maalesef kafalarına göre takılabiliyorlar.Hani güçlü ülke güçlü türkiye diyoruz ama şurada özel bir şirket kimlik bilgilerimizi gasp ediyor ses çıkaramıyoruz.

Acilen devlet yetkilileri bu olaya çözüm getirmelidir.Ne demek benim kimlik bilgilerim olmadan facebook hesabımı açmamak.Böyle bişey varmı.Ben neden kimlik bilgilerimi vermek zorundayım.Facebook devlet kurumumu? Hadi onu geçtim kimlik yolladığında bile açmıyorlar.Kendileri bile kendi koydukları kurallara uymuyorlar.Bu bir mağazadan ürün alırsın beğenmezsin.Geri verirken adam senden faturasını ister.Faturasını verirsin ama adam ürünü kabul etmez gibi bişey...Facebook un türkiyede faaliyetleri derhal mercek altına alınmalı.

Son düzenleyen moderatör:

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Şu sıralar kapanan hesaplar tavan yapmış. Kapatılan hesaplarda kimlik istemesi saçma değilmi? Bu kimlikleri ne amaçla kullanıldığını bilmiyoruz.Siliyoruz diyorlar.Ama sonuçta bu özel bir şirket.Ve içinde insan faktörü var.Orada kimlikleri inceleyenler bunu kendi amaçları için kullanabilir.

Ki bu uygulama almanyada yok.Almanyada facebook böyle bişeyi yapamaz.Orada vatandaş hakları çok önemlidir.
Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde maalesef kafalarına göre takılabiliyorlar.Hani güçlü ülke güçlü türkiye diyoruz ama şurada özel bir şirket kimlik bilgilerimizi gasp ediyor ses çıkaramıyoruz.

Acilen devlet yetkilileri bu olaya çözüm getirmelidir.Ne demek benim kimlik bilgilerim olmadan facebook hesabımı açmamak.Böyle bişey varmı.Ben neden kimlik bilgilerimi vermek zorundayım.Facebook devlet kurumumu? Hadi onu geçtim kimlik yolladığında bile açmıyorlar.Kendileri bile kendi koydukları kurallara uymuyorlar.Bu bir mağazadan ürün alırsın beğenmezsin.Geri verirken adam senden faturasını ister.Faturasını verirsin ama adam ürünü kabul etmez gibi bişey...Facebook un türkiyede faaliyetleri derhal mercek altına alınmalı.

Facebook'a kayıt olurken Veri İlkesi'ni ve Facebook Koşulları'nı kabul etmiş olduğunuzdan dolayı, hesabınızın açılmasını istiyorsanız taleplerini yerine getirmeniz gerekmektedir.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Bence de hakkımızı gasp ediyorlar. Zaten facebook bizim ülkemizde istediği gibi at koşturuyor. Yasaların yeniden düzenlenmesi lazım.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
yasaların yeniden düzenlenmesinden önce zaten kişi facebooka güvenipte nasıl kimlik veriyor ben ona inanamıyorum. farkındaysak bağımlısı olmuşuz yok yere! bu tür bir hastalığa yakalananlar şifasını aramalıdırlar, iradelerini güçlendirmelidirler.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
yokya adamlar onlaca 40-50 100 tane hesap açıp spamın dibine vuruyor spam mesajlarda rekorlar kırıyor yalan haberler yapıyorlar çoluğu çocuğu rahatsız edip kafalıyorlar ondan kapanıyor.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,760
Facebook'a ilk üye olurken de sizden E-mail adresinizi ve telefon numaranızı istemiyormuydu ? Kimlik bilgilerinizi zaten dolaylı olarak vermişsiniz. Ben de bu yüzden oraya üye olmuyorum.

m.yusufoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2-3 haftadır çoğu kişinin Facebook hesabi kapatıldı. Yeni hesap açılınca fotoğraf istiyor fakat o da kapatıldı.
Çözümü aynı aga bağlı olan bilgisayarımdan hesap açmakta buldum.
Fakat hala sorun var. Çünkü ben telefonumdan Facebook hesabi açtığım zaman kapanıyor. Yani telefondan Facebook'a giremem, girersen hesabım kapatılır. Sizce ne yapmalıyım?
İP adresini değiştirdim fakat sorun çözülmedi?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Facebook'a ilk üye olurken de sizden E-mail adresinizi ve telefon numaranızı istemiyormuydu ? Kimlik bilgilerinizi zaten dolaylı olarak vermişsiniz. Ben de bu yüzden oraya üye olmuyorum.
sadece basit bir email ile kaydolunabiliniyor benim bildiğim. tel no gerekmiyor ama cepten de açarsan hesabı onu bilmiyorum çünkü kullanmıyorum.

fatih futsafon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Peki siz herhangi bir dükkana alışveriş yapamaya girdiğinizde dükkan sahibi dükkana giriş için sizden kimlik istediği zaman kimliğinizi verirmisiniz? Devlet kurumu değil ki bu benden kimlik filan isteyemez. Ha diyceksin bankalar kimlik alıyopr özel şirket.Ama bddk bankacılık denetleme kuruluna bağlı. Facebook neye bağlı ?? Kim denetliyor facebook u???

Almanyada kesinlikle böyle bişey yok.Almanyada Facebook senden kimlik isteyecek öylemi..Anında facebook şirketine ceza keserler.

Bizim devlet yetkilileride vurdumduymaz bu konuda.Benden hangi hakla kimliğimi istiyor bu herifler. Polismi bunlar jandarmamı ? bu şekilde olmaz. BIMER e şikayet ettim sizde edin. Burası muz cumhuriyeti değil.

Son düzenleme:

Esragul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim telefonum j7 prime. Buradan açtığım tüm hesaplar kapatıldı. 15 kadar var. Şikayet mi ediyor tanıdıklarım diye fake de açtım numarayla da açtım her türlüsü kapatıldı. Resim de atiyorum her istediklerini yapıyorum geri de vermiyorlar tiksindim artık. Sizce sebebi nedir. Virüs tarayıcısı kurdum cm security. Virus e dair bi iz yok acaba format işe yarar mı

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,760
Açmak (kurtarmak) istediğin hesap seninmi ? Nereden bilecekler. Email'in hangi isim altında kayıtlıysa, onu öğrenebiliyorlar. Çünkü kimlik öürenemedikleri Email adreslerini kabul etmiyorlar. Mesela benim mail adresim kabul görmüyor. (MyNet) almanyada zaten donununiçine kadar görüyorlar. Gözün kara, kaşın kara. Besbelli Türk'sün. Gerisi önemli değil onlar için. "Nur ayn tote türke is ayn gute türke" yazıyor her duvarda.

fatih futsafon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
0B806D.jpg

al sana kimlik bunu yükledim ve kabul etti 5 dakikamı almadı photoshopta
bununlamı insanların gerçek kimliklerini tespit edeceksiniz

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
0B806D.jpg

al sana kimlik bunu yükledim ve kabul etti 5 dakikamı almadı photoshopta
bununlamı insanların gerçek kimliklerini tespit edeceksiniz

:D :D :D
Fena olmuş ve kabul etmeleri daha bi komedya

herşey iyi güzelde arkadaş nedir 1-2 hadi bilemedin 3 hesap olsun (1 den fazlasına bile karşıyım)
50 hesap nedir arkadaş. İyimisiniz gerçekten ?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,760
Genelde akıllı olduklarına inananlar uyduruk kişilik ve hesaplarla birilerini izlemek amaçlı arkadaş olurlar. Dünyalarını bir telefona sığdırınca, hayatları da boynu bükük telefon başında geçenler, yüzyüze karşılıklı otururlarken bile fachbook tan yazışarak sohbet ederler. Uyduruk hesplar, ya birilerini izlemek için, yada birileri ile hesaplaşmak için kullanılır.