ömer muhtar
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 4
Facebook gerçekten de zaralı mı? Zararlı ise başka paylaşım siteleri önerebilirseniz sevinirim? TEŞEKKÜRLER
Yararlı yada zararlı hale getirmek kişinin elinde...
Facebook gerçekten de zaralı mı? Zararlı ise başka paylaşım siteleri önerebilirseniz sevinirim? TEŞEKKÜRLER
İyi mi kötü mü olduğu tamamen senin nası kullandıına baalı.
Sadece kendi arkadaşlarının arasında kullanırsan, iyi sayfalara üye olursan, kötü niyetli yaklaşanlara cevap vermezsen, zamanını oyunlarla ziyan etmezsen zarar görmezsin.
Facebook zararlı sitedir, çünkü örnek vermek gerekirse, Sen günün 12 saatini bilgisayarda geçiren biri olduğunu düşünelim. Bilgisayarda yapacak birşeyin yoksa, Facede takılırsın. Facede yaptığın işlerin hepsi genelde ya "Anasayfa" menüsüne tıklamak yada Anasayfanın sol alt tarafındaki "Older posts" yani eski içerikleri görüntüleme yerine basacaksın. 12 saatin kısacası hiç uğruna gitmiş olacak. Onun yerine internetten başka sitelerden e-kitap okuyabilir, müzik dinleyebilir, video izleyip, makale okuyup birşeyler öğrenebilirdin bu 12 saat içerisinde.
Facebook yararlı bir sitedir, eski dostlarını bulursun, hemde kmlerce uzakta olduğun dostlarını, yeni arkadaşlar ekleyip (düzgün kişilerse) ve onların arkadaşlıklarını kabul edip, yeni çevre edinebilir, bir yerlerde buluşup sosyalliğini arttırabilirsin. Facebookta video paylaşarak, durum iletisi girerek içindeki duyguları ve düşünceleri paylaşabilirsin arkadaşlarına (tabii istersen tüm dünyaya, gizlilik kısmını herkes görsün diye işaretlersen). Facebooktaki doğru ve gerçek olan etkinliklere katılabilir onlarla iletişime geçebilirsin ve eğlenebilirsin bu sayede.
Kendi görüşüm şu, ben bilgisayar programcısım, günümün ortalama 14-15 saati bilgisayar başında geçer benim. 6-7 ay boyunca çok takılırdım Facebookta, sonra anladımki çok vakit kaybediyorum. Sırf Facebook'a girmek için cepten kontor harcıyordum, o derece. Facebookta harcadığım vakiti, başka yerde harcasam, çok şey öğrenebilir, daha çok kendimi geliştirebilirim diye uyandım. Çünkü önceden de böyleydim ben yani internette hep birşeyler öğreniyordum, kitap okuyordum, makale okuyordum, videolarla birşeyler öğreniyordum vesaire, halende öyleyimdir.
Facebook'a sadece günde 2 saatliğine giriyorum, o da arkadaşlarım neler yaptılar, hangi etkinliğe katılıyor, video seyredip gülmek veya birşeyler öğrenmek, durum iletisi paylaşıp duygu ve düşüncelerimi paylaşmak, e-posta adresi olmayan arkadaşlarıma Facebook üzerinden mesaj atmak, onlarla buluşmak vs.
2 saat facebook profilimle uğraşıyorum geri kalan ortalama 12 saatimi program yazarak, web sitesi yaparak, kısacası para kazanarak ve kitaplar okuyarak geçiriyorum. Uzatmamak gerekirse, facebook doğru kullanılırsa yararlı, yanlış kullanılırsa zararlıdır.