[Ezik Firefox] Picasa Web Albümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan utku-k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Picasa Web Albümleri'ni kullanan arkadaşlar bilirler, Firefox kullanarak her seferinde sadece 5 fotoğraf yüklenebiliyor, hepsini de gözat diyip teker teker belirtmek gerekiyor. Yükleme durumunu falan da göremiyorsunuz, hala yüklüyor mu, yoksa takıldı mı falan diye de bakamıyorsunuz yani.

20100124130450.jpg

Internet Explorer'da ise bu böyle değil. Yükleme sayfasına ilk girdiğinizde karşınıza küçücük bir eklenti kurulumu geliyor ve 10-15 saniyede kurulup, kullanıma hazır hale geliyor, programı yeniden başlatmanıza vs. de gerek yok. Daha sonraları zaten kurulum falan da doğal olarak yok, direk açılıyor.

20100124125028.jpg

Eklenti sayesinde aynı anda 500 resim yükleyebiliyorsunuz. Resimleri ister teker teker, ister toplu halde seçebiliyorsunuz. Hangi resim, yüzde kaç yüklenmiş görebiliyorsunuz. He bu arada, resimleri de görebiliyorsunuz.

Firefox için buna benzer bir eklenti var mı diye bakındım ama bulamadım.

:: Firefox için benim bulamadığım, bu gibi bir eklenti biliyorsanız lütfen paylaşın.

:: Sizce bu saçmalığın nedeni ne olabilir? Neden Internet Explorer için Google tarafından böyle bir eklenti yapılmışken Firefox için ortalıkta hiç bir şey yok?

.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Sırf başlıktaki "Ezik" kelimesi için girdim konuya ve KINIYORUM!

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Sırf başlıktaki "Ezik" kelimesi için girdim konuya ve KINIYORUM!

Başta "Firefox Uyumsuzluğu" gibi bir şey yapmıştım, sonra, Firefox'a laf atınca herkes atlar diye geçirdim içimden. :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Tamam başardın senin tabirinle "Daldık" , "Sazan" misali. Eee soruna cevap alabileceğini mi sanıyordun? biz sazanlar anlamayız böyle işlerden.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Tamam başardın senin tabirinle "Daldık" , "Sazan" misali. Eee soruna cevap alabileceğini mi sanıyordun? biz sazanlar anlamayız böyle işlerden.

Gereksiz ve aşırı bir tepki bence. Neyse, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
ezik demen gereksiz...

---------- saat 13:29 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:28 eklenmişti ----------

internet explorer'in ezikliklerini saysam bitmez...

by_xps

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bilgilerimi HErkeze Süsleyip İE den dagiticagima:hammer: ....

Firefoxtan 5 er 5 er 500 foto yuklemeyi tercih Ederim:thumbup:

-----------------------------------------------------------

Ayrica Böyle Buyuk Bir Firmaya Ezik Demeniz de hic yakisikalir bir Tabir degiL:mad:

Sizin Bu yaptiginiz Cok Ayip Bir SeY BEnce abartilmayacak bir durum degil...

ADamlar Yapimlarinin hakkini veriyorlar ... Bunca Temelli Bir yapima boyle tek pencereden sacma sapan yorumlar yapmak Gereksiz....

Firefox'u gercekten taniyanlar ve farkini anlayanlar(benim gibi :tt2:) bir daha İE yuzu gormek istemez :D

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Daha seviyeli bir başlık seçebilirdin. İlgi çekeceğim diye şekilden şekile girmeye gerek yok bence.

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Sırf "ezik" kelimesini gördüğüm için girdim. Konuyla alakalı hiç birşey yazmayacağım. Al istediğin oldu sazan gibi girdik bravo!

pcgamerxfirefox.gif

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Direk suratınıza karşı ezik desem bu kadar tepki vermezdiniz, neyse, yardımcı olan bir arkadaş çıkana kadar mesaj yazmayayım. )

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bence FIREFOX a laf atmadan önce şu sayfayı okusan iyi edersin..

http://picasa.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=39499

Sayfanın içeriği şöyle:

Upload to Picasa Web Albums: Upload using Picasa Web Albums

There are several ways to upload photos to Picasa Web Albums - different options built to cater to the various ways in which people get photos online: the Picasa software, email upload, an iPhoto plugin, mobile phone apps, or directly in Picasa Web Albums. This article will focus on uploading from within Picasa Web Albums:

1. Sign in to Picasa Web Albums at http://picasaweb.google.com
  2. Click the Upload button.
  3. Now you need a destination album. Choose to create a new album or select an existing one. For new albums, adjust your settings:
  4. Select the photos you'd like to upload. What browser are you using?
    • Firefox, Chrome and Safari: You can upload a maximum of 5 photos at a time. Just click Browse and select your photos.
    • Internet Explorer: Upload any number of photos up to your Picasa Web Albums quota. The first time you use this option, click the Upload Control link on the right in the upload dialog. You'll need to install the Active X plug-in when prompted.
  5. From the 'Upload Settings' drop-down box, select the size you'd like to upload.
  6. Complete the upload.

Kırmızı ile gösterdiğim alanda Firefox, Chrome ve Safari nin hiç bir suçunun olmadığı Google ın bunu böyle istediği belli oluyor.

Ama İlla ki sen bu kısıtlamayı kaldırmak istiyorsan al sana

Firefox Universal Uploader (fireuploader) 0.4.1

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4724

There are so many instances where you had to upload files from your local computer to a website. The standard upload mechanism in any website has many limitations like
**They allow you to upload 1 file or a maximum of 10 files at a time.

**They doesn't show any information like upload progress i.e how much was already uploaded and how much is still remaining.

This extension addresses these limitations by providing a intuitive way to upload the files.

Burda elemanların anlattıklarına göre seni her türlü kısıtlamadan kurtarıyorlar..Yalnız dikkat et şu an için Firefox 3.6 versiyonlarıyla değil 3.5.x versiyonları ile çalışmaktadır.
..

BU ARADA UNUTMADAN:

YAŞASIN FIREFOX :)

since1453

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Bu millete yaranılmaz arkadaş hem bedavaya firefox gibi bir internet tarayıcısını kullanırlar. Hem de en ufak bir sorun da ezik diye laf atarlar. Madem ezik kullanma , nasıl düzeltilebileceğini az çok tahmin edebiliyorum ama söylemek içimden gelmiyor.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
internet explorer'daki active x ekletinleri bu tarz güzel şeyler için kullanılabiliyor fakat aynı zamanda bir güvenlik zaafı doğuruyor. aynı activex ile yazılmış bolca web tabanlı virüs vardır.

toplu upload için birçok yöntem var. illede active x kullanmak gerekmiyor.
google programcıları biraz üşenmiş olacaklarki zip,javascript,java yada flash ile bu konuya bir çözüm getirmemişler bunun yerine 4-5 yıl öncesinin teknolojisini kullanmışlar.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
EropaKING ve POWER'a teşekkürler.

Kırmızı ile gösterdiğim alanda Firefox, Chrome ve Safari nin hiç bir suçunun olmadığı Google ın bunu böyle istediği belli oluyor.

Evet, ben de niye böyle istemiş olabilir diye sordum. Bak aşağıdaki mesaj benim.

Sizce bu saçmalığın nedeni ne olabilir? Neden Internet Explorer için Google tarafından böyle bir eklenti yapılmışken Firefox için ortalıkta hiç bir şey yok?

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
EropaKING ve POWER'a teşekkürler.

Evet, ben de niye böyle istemiş olabilir diye sordum. Bak aşağıdaki mesaj benim.

Valla güzel kardeşim onu biz bilemeyiz...Google Amca ya sormak gerek...

Hem Google böyle bir işe zahmet etmedi diye Firefox a niye ezik dedin ki..Yazık değil mi onca kişinin emeğine :)

Neyse..Bi tane eklenti seçip beğenirsin öyle Upload edersin, sen de resimlerini olur biter...
Daha fazla uzamasın bence bu konu

Hepinize iyi Pazarlar.. :)

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
amaac polemik mi?

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Yıllarca hantal İe yi kullandıktan sonra Firefox'u keşfettiğiniz anda neler hissettiğinizi düşündünüz mü hiç :) Yaşasın FİREFOX!

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Laf atmadan önce iyi bir araştırma yapmayı öğren araştırmaların sonuç vermez ise sorununu doğru düzgün yaz cevaplayalım ona buna ezik diyerek biryere varamazssın Firefox kraldır

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sakin olup cevap verebilseydiniz keşke.

utku-k, bahsettiğin olay Firefox'tan kaynaklanmıyor. Site IE'ye destek vermiş bu konuda. Yani IE üzerinde çalışan bir eklenti yapmış. Bunun sorumlusu Firefox değil, sitenin kendisidir. Yukarıda bir arkadaş güzelce cevap vermiş sana. Yine de beğenmiyorsan IE'yi kullanabilirsin. Polemiğe gerek yok arkadaşlar.

Kolay gelsin, başarılar.

BigBangTheory

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Şöyle bi okudum da alınmayın ama gerçekten sanki size bir söz söylenmiş gibi bir durum var.Bende firefox kullanıyorum doğrudur kraldır arkadaş ta atlamış sanırım o kısmı firefoxa nedensiz saldırmış.cevap vermiş arkadaşın biri de güzelce.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
sensin ezik diyecem olmayacak şimdi :angry: düzgün bir başlıkla açsana konuyu. emin ol adam gibi bir başlıkla açsaydın da konuya epey yardım eden olurdu. çünkü bu forumda çok fazla firefox müdavimi var.