Eyyyy Kilijdaroğlu bundan sonra da şehit vermeye devam edeceğiz

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
cb erdoğan 'şehitler tepesi boş kalacak' diyen kılıçdaroğlu'na:

biz bu şehitleri, bedir savaşında verdik, uhud savaşında verdik, hendek savaşında verdik bundan sonra da şehit vermeye devam edeceğiz bay kemal. ama sen bilmezsin. sende o iman, o inanç yok eyyyyyyy”
dedi

not:sanırsın satrançta piyon yem ediyor

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
İnşallah dili sürçmüştür.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Bu ordunun şehidi eksik olmamıştır bugüne kadar, yarında olmaz. Türk ve Müslüman toplum her zaman kendinden ödün vererek, el uzatmıştır.
Şehitlik mertebesi elbet bu şekilde dillendirilmemelidir vede politikacıların elinde maskara olmamalıdır. Öte yandan kemal bey için dediklerine de katiyyen sonuna kadar katılıyorum.

Kimse kimseyi zorla orduda görev almaya zorlamıyor. Kişiler ve aileleri sorumluluklarının kısacası herşeyin bilincinde. Her Türk asker doğar.
Sarda askerlik yaptın mı ? Ruhu yaşadın mı merak ediyorum.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Askere gitmiş olsanız orada YEMİN TÖRENİN'de nasıl yemin edildiğini bilirdiniz düz ER olsan bile Vatan için vazife uğrunda seve seve hayatımı feda etmek için and içiyon. Üstüne askerlik mesleği olan rütbeli olan insanlar bunun uç örnekleri. Ve şehit olmak vatan millet aşkı ve İMANI olan bir insan için ödüldür.

ASKERLİK YEMİNİ

BARIŞTA VE SAVAŞTA, KARADA, DENİZDE VE HAVADA
HER ZAMAN VE HER YERDE
MİLLETİME VE CUMHURİYETİME
DOĞRULUK VE MUHABBETLE HİZMET,
KANUNLARA VE NİZAMLARA VE AMİRLERİME
İTAAT EDECEĞİME VE ASKERLİĞİN NAMUSUNU,
TÜRK SANCAĞININ ŞANINI CANIMDAN AZİZ BİLİP
İCABINDA VATAN, CUMHURİYET VE VAZİFE UĞRUNDA
SEVE SEVE HAYATIMI FEDA EYLEYECEĞİME
NAMUSUM ÜZERİNE AND İÇERİM.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
İnşallah dili sürçmüştür.

sanmıyorum
Bu ordunun şehidi eksik olmamıştır bugüne kadar, yarında olmaz. Türk ve Müslüman toplum her zaman kendinden ödün vererek, el uzatmıştır.
Şehitlik mertebesi elbet bu şekilde dillendirilmemelidir vede politikacıların elinde maskara olmamalıdır. Öte yandan kemal bey için dediklerine de katiyyen sonuna kadar katılıyorum.

Kimse kimseyi zorla orduda görev almaya zorlamıyor. Kişiler ve aileleri sorumluluklarının kısacası herşeyin bilincinde. Her Türk asker doğar.
Sarda askerlik yaptın mı ? Ruhu yaşadın mı merak ediyorum.
her türk asker doğmaz, her fakir asker doğar

şehadet çağrıları yapanlar önce kendi ailelerini askere göndersin

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Çok çoban gördüm. "Abi dönsem napıcam, koyun otlatmak istemiyorum." Fabrikalar yerine bu tarz uygulamalar daha uygun geliyor. Bende askerdeyken çok düşündüm. Çöp kamyonu komutanı, kışlanın tamiri görevden bile sayılmaz. Çok arkadaşım da var, yapacak başka bir işi, başka bir işe kabiliyeti, fabrikada boyunduruk altını kaldıramadıklarından bırakmıyorlar. Bir yandan da görevler çok tatlı geliyor. PYBS'leri hepsine tertemiz kıyafet istikhakı veriyor, evleri merkezi ısıtmalı vs vs avantajı çok. Tüm dünyada olan birşey, bizde de var :)

Onca askeri okuldan mezun olan, rütbesi omzunda olanlar da mı fakir ? Kimse sevmeden mi yapıyor sanıyorsun. Batıda olan rahatta doğuda olan sürekli şehit veriyor. Ne psikoloji ne denge, bırakır yada öldürürsün kendini. Yada vatan dersin, korursun. Fakirlikten kurtulmak için yapanların oranı çok yoktur. Olsa da ne fark eder bu da bir meslek değil mi sonuçta ? Ölüm riski her meslek kolunda var. Şirketlerden korkmasam sana organize sanayide yaşanan bir çok olayı anlatabilirim buradan. Ama anlar mısın orası ayrı :)

Bende bir askerim ama. Nereye çağırsa koşarım. Bizde silah taşımayı sünnet bildik, hep öyle öğrettiler araştırmasak da. Ama yinede aileyi korumak kendi devletini korumaktır. Toprağı da korursun vatanı da. Ben askeriyede yemin ettim. Sen etmediysen senin bileceğin iş. Ama en azından yemin etmiş kişiler adına konuşma :)

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Askere gitmiş olsanız orada YEMİN TÖRENİN'de nasıl yemin edildiğini bilirdiniz düz ER olsan bile Vatan için vazife uğrunda seve seve hayatımı feda etmek için and içiyon. Üstüne askerlik mesleği olan rütbeli olan insanlar bunun uç örnekleri. Ve şehit olmak vatan millet aşkı ve İMANI olan bir insan için ödüldür.

ASKERLİK YEMİNİ

BARIŞTA VE SAVAŞTA, KARADA, DENİZDE VE HAVADA
HER ZAMAN VE HER YERDE
MİLLETİME VE CUMHURİYETİME
DOĞRULUK VE MUHABBETLE HİZMET,
KANUNLARA VE NİZAMLARA VE AMİRLERİME
İTAAT EDECEĞİME VE ASKERLİĞİN NAMUSUNU,
TÜRK SANCAĞININ ŞANINI CANIMDAN AZİZ BİLİP
İCABINDA VATAN, CUMHURİYET VE VAZİFE UĞRUNDA
SEVE SEVE HAYATIMI FEDA EYLEYECEĞİME
NAMUSUM ÜZERİNE AND İÇERİM.
Elin zengin çocuğu "Ücretli askerlik" denilen özelliği kullanıp benimle askere gelmeyecekse ülkede bi savaş oldumu hemen başka bi ülkeye kaçıp gece kulüplerine gidicek se ben bu yemini etsem bile öylesine ederim savaş olur adam gibi savaşmam zengin insanıda benim len gelicek ülkemi koruyacak sonra gelip adalat mülkün temelidir diyorlar.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
[/QUOTE]
Elin zengin çocuğu "Ücretli askerlik" denilen özelliği kullanıp benimle askere gelmeyecekse ülkede bi savaş oldumu hemen başka bi ülkeye kaçıp gece kulüplerine gidicek se ben bu yemini etsem bile öylesine ederim savaş olur adam gibi savaşmam zengin insanıda benim len gelicek ülkemi koruyacak sonra gelip adalat mülkün temelidir diyorlar.

sana savaş ve cennet hayali dışında verecekleri bir şey yok

Her türk asker doğmaz her fakir asker doğar, zenginin çocuğu ayrıdır

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907

Ooh zengin çocuğu gitsin en yeni oyunları oynasın iPhone 101 Pro max ile havalar atsın koleje gitsin ben savaşlarda gidip kulağımı kaybedeyim acılar çekeyim mis.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Ooh zengin çocuğu gitsin en yeni oyunları oynasın iPhone 101 Pro max ile havalar atsın koleje gitsin ben savaşlarda gidip kulağımı kaybedeyim acılar çekeyim mis.
Ve bu durumu savunan kitleler var

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
İdlip'te şehit olan askerlerimizin bedelli askerlikle ne alakası var? Konuyu çarpıtıyorsun. Kaç tane ücretsiz askerlik yapan er şehit oldu da konuyu bedelli askerliğe getiriyorsun?
Sen askerlik yaptın mı?
@Sardaukar

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Siz mağarada flan mı yaşıyorsunuz ? Sınır dışı operasyonlarda bulunanlar mesleği askerlik olan kişiler yada rütbeli isimler.
Bedelli askerlik ne alaka ? Düz er çatışma bölgesine gitmiyor ki. Konuyu nereye çekmeye çalışıyorsunuz saçma sapan.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Zaten erler tecrübesiz olduğundan şehit veriyoruz diye yıllar önce profesyonel (meslek olarak maaşlı askerlik) askerliğe geçildi: Uzman er, erbaş, uzman onbaşı, çavuş ...

Bedelli askerlik ile profesyonel askerliğin alakası da yok. Konuyu çarpıtmasın kimse.

@Sardaukar @beleşadam

Son düzenleme:

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
@beleş çocuk;
yiyorsa gözün 20 milyar çok para değil, git çalış öde. çünkü askerde kaybedeceğin vakit ve harcamaların buna denk olacak emin ol :) zengin evladı çalışmadan öder, sen çalışarak öde. onun babası bir şekilde zengin olmuş öyle yada böyle. öteki arkadaşların da dediği gibi kaç tane ücretsiz er var şehit olan ? konuyu çarpıtmaktan başka bir nane yaptığınız yok.

Ben sardaukar'ın t.c vatandaşı bile olduğunu düşünmüyorum şahsen. Bu başlık değil açtığı tüm başlıklara bakınca bunu görüyorum kompozisyon olarak. Ya da yurt dışından ortalığı karıştırmaya çalışan birisi. Yada siyasi yönde kazanımı olacağını düşünen biri. Zaten sizin gibiler koruyacaksa, kalsın. Biz tekrar gider yaparız, sizde sıkıştığınızda vatan olarak düşündüğünüz başka bir yere dönün/gidin.

Son düzenleme:

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227

[/QUOTE]
Peki her Türk Asker Doğar nereden geliyor bilir misin ?
Bak sana onuda açılayayım.Bilgin olur.CAhil kalmazsın.

Bir Latin, annesinin karnından dünyaya geldiği zaman surun içinde ,yani sivil alanın içinde doğar.Bu yüzden "her Latin sivil doğar" iken, etrafı surlarla çevrili olmayan bir yerin "askeri bölge", her bireyin de asker olduğu bozkırda "her Türk asker doğar".İşte "Her Türk asker doğar" sözünün ortaya çıkmasındaki sebep budur.Her Türk asker doğduğu için de Türkler "asker-millet"tir.
Ha sen latinsen bilmem.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
İdlip'te şehit olan askerlerimizin bedelli askerlikle ne alakası var? Konuyu çarpıtıyorsun. Kaç tane ücretsiz askerlik yapan er şehit oldu da konuyu bedelli askerliğe getiriyorsun?
Sen askerlik yaptın mı?
@Sardaukar

idlibten bahseden oldumi

Peki her Türk Asker Doğar nereden geliyor bilir misin ?
Bak sana onuda açılayayım.Bilgin olur.CAhil kalmazsın.

Ha sen latinsen bilmem.
[/QUOTE]

hmm ok

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Edebiyat sanatı...

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
idlibten bahseden oldumi

Şehitler Tepesi muhabbeti niye açıldı? İdlip şehitlerimizden sonra değil mi?
Başka neyi kastetmiş olabilirsin ki?
Hadi İdlip şehitlerimizi kast etmedin diyelim. Hangi şehidimizden ve hangi olaydan bahsediyorsan onu söyle o zaman açıkça.

Sanki askerlerimizi/şehitlerimizi çok düşünüyormuş gibi savunuyorsun.

Herhangi bir dine inanmıyor olabilirsin. Ama İslam'da kutsal olan şehitlik üzerinden saygısızlık yapamazsın Müslümanlara yani bize. Senin hayal dediğin cennet (ahiret) bizim için yaşam sebebidir.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Şehitler Tepesi muhabbeti niye açıldı? İdlip şehitlerimizden sonra değil mi?
Başka neyi kastetmiş olabilirsin ki?
Hadi İdlip şehitlerimizi kast etmedin diyelim. Hangi şehidimizden ve hangi olaydan bahsediyorsan onu söyle o zaman açıkça.

Sanki askerlerimizi/şehitlerimizi çok düşünüyormuş gibi savunuyorsun.

Herhangi bir dine inanmıyor olabilirsin. Ama İslam'da kutsal olan şehitlik üzerinden saygısızlık yapamazsın Müslümanlara yani bize. Senin hayal dediğin cennet (ahiret) bizim için yaşam sebebidir.
şehitlerimizi düşündüğüm için daha fazla şehit vermeyelim daha fazla aile ağlamasın derhal suriyeden çıkalım diyorum zaten

şehitleri düşünseydiniz savaşı değil barışı isterdiniz

dine saygısızlık yapan yok, iyi bir hayat veremediğiniz için millet uyanmasın diye dini milli gaz veriyorsunuz düşman yaratıyorsunuz

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
şehitlerimizi düşündüğüm için daha fazla şehit vermeyelim daha fazla aile ağlamasın derhal suriyeden çıkalım diyorum zaten

şehitleri düşünseydiniz savaşı değil barışı isterdiniz

dine saygısızlık yapan yok, iyi bir hayat veremediğiniz için millet uyanmasın diye dini milli gaz veriyorsunuz düşman yaratıyorsunuz

Şehitleri çok düşündüğün açtığın konulardan belli. Hangisi işine geliyorsa öyle konu açıyorsun.
Amacın siyaset bile değil.

Geçen Halife Hazreti Ömer (r.a.) ile ilgili açtığın konuyu da biliyoruz. Amacın siyaset falan değil. Siyaset forumundaki neredeyse tüm konuları sen açıyorsun.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Şehitleri çok düşündüğün açtığın konulardan belli. Hangisi işine geliyorsa öyle konu açıyorsun.
Amacın siyaset bile değil.

Geçen Halife Hazreti Ömer (r.a.) ile ilgili açtığın konuyu da biliyoruz. Amacın siyaset falan değil. Siyaset forumundaki neredeyse tüm konuları sen açıyorsun.
ne olmuş ömer konusunda ? aç başka bir konu yalanyabiliyorsan yalanla ?

tarihsel bir bilgiyi paylaştım

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
ne olmuş ömer konusunda ? aç başka bir konu yalanyabiliyorsan yalanla ?

tarihsel bir bilgiyi paylaştım

Niye yalanlama ihtiyacı duyayım ki?

O zaman sırf İslamiyeti seçtikleri için Müslümanlara zulmeden/katleden müşrikleri de yazsaydın.

Sen hala anlamıyorsun. Bak, siyaset ayağına alttan alttan Müslümanları karalamayı bırak. Siyaset yapacaksan da saygılı şekilde yap.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Niye yalanlama ihtiyacı duyayım ki?

O zaman sırf İslamiyeti seçtikleri için Müslümanlara zulmeden/katleden müşrikleri de yazsaydın.

Sen hala anlamıyorsun. Bak, siyaset ayağına alttan alttan Müslümanları karalamayı bırak. Siyaset yapacaksan da saygılı şekilde yap.

benim karaladığım yok kimseyi,itirazın var ise aç kendin seni tutan yok

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
benim karaladığım yok kimseyi,itirazın var ise aç kendin seni tutan yok

Gereksiz ya da boş konular açmama gerek yok. ??

Yoksa sağcıları eleştireceksem sol medyadan, solcuları eleştireceksem sağ medyadan aldığım haberleri burada paylaşırım.

Zaten Nabız'dan takip ediyorum sağ-sol vs. medya organlarını. Eleştirileri kendim değerlendiriyorum. Niye gelip boş konu açayım.
Tartışılacak konu var, tartışmaya bile lüzum olmayan boş konu açmak var.

Ayrıca ben senin yaptığın siyasete değil, devlete ve alttan alttan İslamiyet'e yaptığın saygısızlığına itiraz ediyorum.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Gereksiz ya da boş konular açmama gerek yok. ??

Yoksa sağcıları eleştireceksem sol medyadan, solcuları eleştireceksem sağ medyadan aldığım haberleri burada paylaşırım.

Zaten Nabız'dan takip ediyorum sağ-sol vs. medya organlarını. Eleştirileri kendim değerlendiriyorum. Niye gelip boş konu açayım.
Tartışılacak konu var, tartışmaya bile lüzum olmayan boş konu açmak var.

Ayrıca ben senin yaptığın siyasete değil, devlete ve alttan alttan İslamiyet'e yaptığın saygısızlığına itiraz ediyorum.
benim yaptığım saygısızlık yok olanı paylaşmak saygısızlık değildir

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Dediklerinizin hiç birini anlamadım şimdi bir şey var biliyorum 10 bin tl gibi bir ücret ödeyerek askerliği atlayabiliyorsun ee zengin çocukları mis gibi atlicaz biz de savaşacaz belki savaşta gazi olcaz kulağımızı bir yerimizi kaybetcez evet bu savaş işi falan filan ihtimalleri çok az ama zengin çocuğu %0 çok rahat savaş oldumu başka ülkeye kaç bizim bur da fakirler de ülkesini korusun oooh mis şimdi gelmiş bir şeyler diyorsunuz heralde yaşım küçük olduğu için anlayamıyorum bana verilen cevapların hiç birisini anlayamadım şuan da yani ben diyorum ki zenginler çok şanslı adalet sıfır dünyada siz de bir şeyler diyorsunuz ama anlamıyorum.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Dediklerinizin hiç birini anlamadım şimdi bir şey var biliyorum 10 bin tl gibi bir ücret ödeyerek askerliği atlayabiliyorsun ee zengin çocukları mis gibi atlicaz biz de savaşacaz belki savaşta gazi olcaz kulağımızı bir yerimizi kaybetcez evet bu savaş işi falan filan ihtimalleri çok az ama zengin çocuğu %0 çok rahat savaş oldumu başka ülkeye kaç bizim bur da fakirler de ülkesini korusun oooh mis şimdi gelmiş bir şeyler diyorsunuz heralde yaşım küçük olduğu için anlayamıyorum bana verilen cevapların hiç birisini anlayamadım şuan da yani ben diyorum ki zenginler çok şanslı adalet sıfır dünyada siz de bir şeyler diyorsunuz ama anlamıyorum.
Dünyayı para yönetiyor ne olmasını bekliyorsun ki ama şöyle bişi var savaş zamanı herkes asker olur kaçamazsın zenginsen bile savaş başlamadan önce savaş çıkacağını anlayıp gidebilirsin bir ihtimal.