Eylül-Ekim'de mi alayım şimdi mi? (max 2000 tl)

mrkaraburc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar herkese
bu sene bilişim sistemleri mühendisliğine başlayacağım, bilgisayar almayı düşünüyorum
aklımda bir sürü soru var
i5 mi i7 mi?
U serisi mi M serisi mi?
Dell 7537 mi Lenovo Z510 mu?
Eylül- Ekim gibi almayı düşünüyorum, o zamana fiyatlar ucuzlar mı ? yada piyasaya yeni bilgisayarlar girecek mi, bilen varsa yardım edebilir mi ?
Beklememe gerek var mı?
max 2000 tl bütçem var
bilgisayarı genelde internet, film, dizi olarak kullanacağım. oyun olarak da ileride çıkacak olan tüm FIFA'ları çalıştırsın yeter :D (en azından fifa 15'i max ayarlarda oynayabileyim)
ama ekrana çok önem veriyorum full hd ve renkleri güzel versin istiyorum.
Bilişim sistemleri mühendisliğinde bilgisayar ne kadar işime yarayacak? İşlemci, kullanacağım şeyler için çok önemli midir?(bu bölüm için)

şimdiden teşekkürler :) biraz uzun oldu ama güzel bir tartışma ortamı olsun, bilgilenmek istiyorum :)

obfrau

Asistan
Reaksiyon puanı
0
z510 dell 7537 ye göre daha avantajlı ancak çok fazla performans bekleme cihazdan orta sevıye bı cıhazdır fıfa14 ü rahat oynatırsın. mühendislik için de uygun zaten mühendislik işin daha çok yazılım kısmına baktıgı için donanım fazla etkilemez.

mrkaraburc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben ilerisi için düşünüyorum, eylül ekime yeni bilgisayarlar çıkar mı çıkarsa bunlar gibi F/P pc si olur mu?
z510 alacaksam şiimdi almalı mıyım ilerde pahalı olur mu ?

obfrau

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarlar genelde teknoloji fuarlarının oldugu donemde cıkar ve tanıtılır. önümüzde oyle bır fuar yok ancak bu kesınlıkle bılgısayar cıkamaz anlamına gelmez.firmalara kalmış bir durum.hem çıksada önceki modellerin fıyatı fazla etkılenmez.ne zamana ihtiyacın varsa o zaman alabilirsin.