E'ye Win 7 kurdum C'de Vistayı nasıl silebilirim ?

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadasın sistemde dvd rom olmadıgı icin imkanları kısıtlı bir sekilde E'ye windows 7 kurdum calısıyor boot ederken vs bir sorun yok.
Ama C'de bulunan vista'yı silip o bölümü kazanmam gerekiyor.
Windows 7deyken sag tıklayıp bicimlendiremiyorum..

Bilgisayarıma sag tıklayıp yönet dedigimde durum su ;

111111lo.png

Nasıl yapabilirim bu işi...

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
yapmak gereken,bilgisayarım>sağtık>öz<özellikler>gelişmiş sistem ayarları>gelişmiş>başlangıç ve kurtarma>ayarlara tıkla ve varsayılan işletim sistemi olarak Windows 7 seç ve yeniden başlat.

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dostum onu yaptım zaten sorun o degil ben cdeki vistayı komple silmek istiyorum.
acılısta bana hicbir zararı yok zaten windows7yı sectım dırek o acılıyor bu konuda sıkıntı yok...

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Dostum ozaman yapacağın şey,diskleri komle sikmek bölümün silinmemesinin nedeni bölümlerden birine bağlı olmalı.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
arkadaşın dediği doru ama biraz harf hatası var gördüğüm kadarı ile C ve H birincil bölüm

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Biostan format atıyormuş gibi girip C'yi silmeli ve ham bölgede sürücü oluşturmalısın. Yeniden başlattığında da sürücüyü sağ tıklayıp biçimlendirmelisin. İçeriğin silineceğini yinede hatırlatayım.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Boot -başlangıç kaydı C:\ de ise sildiğin zaman her iki sistem de açılmaz duruma gelebilir :(
Bunun için imkan varsa Linux çalışan CD kullanarak (Slax olabilir) bilgisayarı başlatıp istediğin klasörleri silebilirsin. -format değil-

Dikkatli olmakta fayda var..
Tavsiyem format yerine C:\ anadizini hariç diğer klasörleri Çalışan CD ile silmektir.

mcc2004

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ewt boot.ini dosyası c den çalışıyor çünkü c sistem olarak gözüküyor senin yapman gereken e sürücüsünü etkinleştirip ve de sistem olarak atayıp (bunu windowsta ya da partition programı ile yapmalısın) boot.ini dosyasını e sürücüsüne kopyalamak. direk cyi formatlarsan boot.ini dosyası da silinecegi için sistem kendini açmayacaktır. cye tekrar yeniden yükleme yapmak zorunda kalabilirsin. ya da aklıma başka fikir geldi sen acronis ya da ghost ile win7 nin imajını alıp bunu direk cye atabilrsin hem sistem sürücünde win7 olmuş olur ilerde de problem çıkmaz. bence bu yol daha garanti :)