External hdd problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan welmaren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

welmaren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dalgınlık sonucu external harddiscimin güç kaynağı yerine laptop girişini bağladım. aygıtın output akımı 2 iken 3 amperlik akım geldi. western digital 500 gblık harddiscim şu anda üzerindeki iki ışığı yanması gerekirken tek ışıktan sürekli yanıp sönme sinyali veriyor.
film, müzik gibi dökümanlara önem vermiyorum ama çok önemli akademik bilgilerim gitmiş midir bilemiyorum? amper yükselmesinden kaynaklı basit bir kısa devre dolayısıyla problemin büyük olmayacağını umuyorum ama konuyla ilgili bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın, zor durumda kaldım. teknik servise götürürsem vatan computerin en az 1 ay geri vermeyeceğini biliyorum, garanti kapsamını önemsemeyip kutuyu kırarsam ve içindeki harddisci masaüstü bilgisayarıma bağlamak dışında bir alternatif olabilir mi?
yardımcı olursanız çok sevinirim.

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Başka bir bilgisayarda denedinizmi?
Sizde Soylemissiniz ama;
Garanti bir tarafa derseniz; kutu içindeki 3,5" HDD'yi çıkarın, kasanıza uygun kablo ile direk bağlayın, problem kutuda ise HDD çalışacaktır. Çalışmıyorsa HDD'yi altındaki kontrol kartı değiştirilerek kurtarmaya çalışırsınız, buda olmazsa yapılan son işlem HDD'nin içindeki disk veya diskler sökülerek sağlam bir HDD'nin içine aktarılarak yapılmaktadır. Bu son işlem için profesyonel destek almanız gerekir. Pahalı, zahmetli ve zaman alan bir iştir. Yüksek meblağlar talep edillebilir,talep ettikleri rakam size fazla geldiyse mutlaka pazarlık yapın,düşebiliyor.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Güç kaynaklarının amper değerleri önemli değildir. Önemli olan volt değerleridir. Eğer yanlış ve/veya ters voltaj aldıysa büyük ihtimal harici harddisk kutusunun kartı problem çıkarmıştır. Yanmış olabilir.

Harddiske birşey olduğunu zannetmiyorum. Başka bir kutuda yada masaüstü PC'de çalışacaktır.

welmaren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cevap için teşekkürler NymO, başka bilgisayarda da denedim ancak sorun güç kaynağında olduğu için bilgisayar aygıtı görmüyor. normalde önce akımı alıp sonra bilgisayarda görünüyordu. teknik servis uzun sürebilecek bir işlem olduğunu söylerse mecburen kutuyu kırmak zorunda kalacağım, final zamanında böyle bir dalgınlık fazla pahalıya patladı maalesef.
sadece yüksek akım entegresi hasar gördüyse onu değiştirmelerini bir günde sağlayabilir miyim bilmiyorum, istanbulda kadıköy civarında bu işlemi yapacak yer bilen varsa söylemeleri gerçekten çok makbule geçer.

welmaren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başka bir kutu alıp harddisci aktarmanın maliyeti hakkında bilgin var mı acaba? ya da bunu yapabilecek yer önerebilir misin?

Güç kaynaklarının amper değerleri önemli değildir. Önemli olan volt değerleridir. Eğer yanlış ve/veya ters voltaj aldıysa büyük ihtimal harici harddisk kutusunun kartı problem çıkarmıştır. Yanmış olabilir.

Harddiske birşey olduğunu zannetmiyorum. Başka bir kutuda yada masaüstü PC'de çalışacaktır.

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Mekaniksel Fiziksel Bad sector Laboratuar ortamı hatalarda 250 ile 350 dolar
Format ,Virüs Silinen, 150 dolar 1Mb ile 10Gb Kadar,
Veri Boyutu 1Mb ile 10 Gb , 100 dolar , 20Gb ile 500gb 250 dolar

http://www.bilgikurtarma.net/
http://www.verikurtarma.com
http://www.piramid.com.tr/vkfiyat.asp <<<fiyat ögrenme ozelligi var
Buralar nasıldır bilmem ama bir arastır istersen...
Buradan da araştır.

harddiskte problem olduğunu sanmıyorum. Başka bir hdd kutusunda çalışacağını umuyorum.