Explorer'ın işlemci kullanımı sürekli %50

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

byfelidae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba;

Yakın sayılabilecek bir zaman diliminde yeni bir bilgisayar aldım. HP marka dizüstü bilgisayarımda Windows Vista Home Premium yüklü idi. Aslında Vista'yı silip yerine XP yüklemeyi düşünüyor idim ama kıyamadım :)

Problem şu; İki gündür işlemcinin aşırı zorlandığını farkettim ve Görev Yöneticisine baktım. Bilgisayarın açık kaldığı süre boyunca explorer.exe sürekli olarak %50 seviyelerinde işlemciyi kullanmakta. Dolayısıyla bilgisayarın fanı deliler gibi çalışıyor. Problemin bir virüsden kaynaklandığını zannetmiyorum. Çünkü Anti-Virüs ve Anti-Spy programının yanında bir de Firewall kullanmaktayım.

Başına aynı sorun gelen ya da bu problemin cevabını bilen varsa bana yardımcı olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
byfelidae dedi ki:
Problemin bir virüsden kaynaklandığını zannetmiyorum. Çünkü Anti-Virüs ve Anti-Spy programının yanında bir de Firewall kullanmaktayım.
Hangileri ama?
Mesela gidip norton, avast gibi bir şey kullanıp da bilgisayarıma virüs girmemiştir demek aşırı derecede iyimserlik olur sadece.

Bir de şunu vurgulamak istiyorum:Sürekli mi %50 yoksa çıktığı maksimum nokta mı bu?

byfelidae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
elektr10 dedi ki:
byfelidae dedi ki:
Problemin bir virüsden kaynaklandığını zannetmiyorum. Çünkü Anti-Virüs ve Anti-Spy programının yanında bir de Firewall kullanmaktayım.
Hangileri ama?
Mesela gidip norton, avast gibi bir şey kullanıp da bilgisayarıma virüs girmemiştir demek aşırı derecede iyimserlik olur sadece.

Bir de şunu vurgulamak istiyorum:Sürekli mi %50 yoksa çıktığı maksimum nokta mı bu?

Anti-virüs: NOD32
Anti-spy: Spyware Doctor
Firewall: ZoneAlarm

Bilgisayar ile hiç işlem yapılmasa bile Görev Yöneticisinden takip ettiğimde %50 de sabit bir şekilde explorer.exe işlemciyi kullanıyor.

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sendeki explorer.exe'yi upload eder misin?Bi muayene edeyim onu :P

srtc91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne virüs, ne de başka birşey.Sitedeki Flash animasyonlardan kaynaklanıyor olabilir.Çünkü animasyonları oynatmak işlemcinin görevi."Ram" dir diyen yanılr.Ram'deki verileri işlemci yorumlar ;) .
Sürekli ise,yani başka sitelerde de öyle oluyorsa,Firefox'a geç.Normal zamanda da Firefox'a geç :) .Firefox'a geçince bana özel mesaj at.Sevdiğim eklentilerimi yollayayım sana.

Bu arada, bilmekte yarar var;Antivirüs,antiSpy Ware,Firewall gibi bir üçlü kullanmak sistemi kararısz kılabilir.Direk Kaspersky 7'yi kur.Başlangıç dosyalarını taratmazsan yavaşlamaz ;) .

byfelidae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
srtc91 dedi ki:
Ne virüs, ne de başka birşey.Sitedeki Flash animasyonlardan kaynaklanıyor olabilir.Çünkü animasyonları oynatmak işlemcinin görevi."Ram" dir diyen yanılr.Ram'deki verileri işlemci yorumlar ;) .
Sürekli ise,yani başka sitelerde de öyle oluyorsa,Firefox'a geç.Normal zamanda da Firefox'a geç :) .Firefox'a geçince bana özel mesaj at.Sevdiğim eklentilerimi yollayayım sana.

Bu arada, bilmekte yarar var;Antivirüs,antiSpy Ware,Firewall gibi bir üçlü kullanmak sistemi kararısz kılabilir.Direk Kaspersky 7'yi kur.Başlangıç dosyalarını taratmazsan yavaşlamaz ;) .

Bahsettiğim proplem Internet Explorer ile ilgili değil. Problem bildiğiniz windows explorer ile ilgili. O yüzden flash animasyonları ile de ilgili değil. Ayrıca kullandığım işletim sistemi Vista. C sürücüsüne girdiğimde Vista eklenen bir özellik gereği giriş yapılan klasör ya da sürücü taranmaya başlanıyor. İşte bu tarama işlemi bitmek bilmiyor. İptal edilse bile işlemciyı %50 oranında kullanmaya devam ediyor. Problem bir virüs ya da flash animasyonu değil ;)

Ama önerilerin ve vakit ayrıdığın için teşekkür ederim...

srtc91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
byfelidae dedi ki:
srtc91 dedi ki:

Bahsettiğim proplem Internet Explorer ile ilgili değil. Problem bildiğiniz windows explorer ile ilgili. O yüzden flash animasyonları ile de ilgili değil. Ayrıca kullandığım işletim sistemi Vista. C sürücüsüne girdiğimde Vista eklenen bir özellik gereği giriş yapılan klasör ya da sürücü taranmaya başlanıyor. İşte bu tarama işlemi bitmek bilmiyor. İptal edilse bile işlemciyı %50 oranında kullanmaya devam ediyor. Problem bir virüs ya da flash animasyonu değil ;)

Ama önerilerin ve vakit ayrıdığın için teşekkür ederim...

Anladım.Vista'nın Aero temasını kullanmayı ırakırsan düzelebilir.

byfelidae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herkese önerilerinden dolayı teşekkür ederim. Ben en kesin çözümü buldum. Kıyamam dediğim Vista'yı format çekerek tek çelsede boşadım ve yerine XP'yi kuruverdim. :) ;D

srtc91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
byfelidae dedi ki:
Herkese önerilerinden dolayı teşekkür ederim. Ben en kesin çözümü buldum. Kıyamam dediğim Vista'yı format çekerek tek çelsede boşadım ve yerine XP'yi kuruverdim. :) ;D

Vista'ya gerek yok ki zaten :) .Bu yaz sonunda Pardus'a geçeceğim zaten.Windows'tan ayrılıyorum :) .

aydogdu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarlarınızın özelliklerine göre işletim sistemi seçerseniz seçtiğiniz işletim sisteminden (vista da olsa) memnun kalırsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...