Exfat diski Windows da görüntüleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan akilli55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

akilli55

Asistan
Reaksiyon puanı
41
Selam. Elimde aşağıdaki ürününü benzeri bir araç kayıt cihazı var. diski exfat olarak formatlı. Bu diski windowsda nasıl görüntüleyebilirim. Normalde diski takınca formatlanması gerektiğini belirtiyor ve görüntülemiyor?

Nette tavsiye edilen programlardan ext2explore hiçbir şekilde görüntülemiyor. diskleri dahi görmüyor.

Linux_Reader diye bir program var. O da diski görüyor fakat açmaya çalışınca diskin formatlanması gerektiğini bildiriyor.

Diski exfat olarak formatlayıp kayıt cihazına takınca tekrar sıkıntısız kayıt yapmaya devam ediyor. Fakat içindeki videoları windowsda görüntüleyip almak istendiğinde sadece Recovery programları ile ulaşabiliyorum. Haliyle işlem çok uzun sürüyor.

Bu diski normal bir şekilde windowsda görüntüleyip içindeki dosyaları kopyalamanın yolu var mı?

temmuzz

Asistan
Reaksiyon puanı
94
Muhtemelen Bilgisayarıma girince disk takılı ama C: D: gibi disklerin yanında görünmüyor sanırım. Doğru mu anladım? Paragon ya da Tuxera gibi bir programla yapabilirsin.
Ya da Bilgisayarıma sağ tıklayıp/Yönet/Disk Yönetiminden diski seçip silip formatlayabilirsin.

akilli55

Asistan
Reaksiyon puanı
41
Diskteki videoları almak istiyorum. formatlama sorunu yok. formatladıktan sonra bi anlamı kalmıyor ki. Disk disk yöneticisinde görünüyor. windows explorer da da aktif. fakat üzerine tıklayınca biçimlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Linux ile dene belki direkt dosyalara erişebilir.

akilli55

Asistan
Reaksiyon puanı
41
windows da açmam gerekli.

temmuzz

Asistan
Reaksiyon puanı
94
Paragon ya da tuxera ile deneyin