Arkadaşlar bi yardımcı olıun bugün son günü çok uğraştım ama beceremedim yaa
Excel'de bir beyaz eşya firmasına ait 15 üründen oluşan bir ürün listesi oluşturunuz. Bu ürünlere 300 tl ile 3000 tl arasında fiyat belirleyiniz. Bu fiyat aralığında 15 müşteri 3 farklı satın alma yöntemiyle bu ürünlerden alsın. yani her satış yönteminden 1 tanesini 5 müşteri farklı ürünlerde kullansın.
Satın alma yöntemleri:
1)peşin ödemede ürün satış fiyatına %5 iskonto uygulayın.
2)6 ay taksit imkanı sağlayın. her aya %8 vade farkı ekleyin.
3) ürün fiyatının %30'u peşin olursa kalan %70 için 3 ay süresi olsun ve her ay %2 vade farkı ödesin.
Bu yöntemle ürünlerin son satış fiyatlarını hesaplayın. Taksitli ödemeler için ay takvimi oluşturun.
Ödev bu sıfır alıcam ya exelden hiç anlamıyorum... lütfen yardımcı olun
Excel'de bir beyaz eşya firmasına ait 15 üründen oluşan bir ürün listesi oluşturunuz. Bu ürünlere 300 tl ile 3000 tl arasında fiyat belirleyiniz. Bu fiyat aralığında 15 müşteri 3 farklı satın alma yöntemiyle bu ürünlerden alsın. yani her satış yönteminden 1 tanesini 5 müşteri farklı ürünlerde kullansın.
Satın alma yöntemleri:
1)peşin ödemede ürün satış fiyatına %5 iskonto uygulayın.
2)6 ay taksit imkanı sağlayın. her aya %8 vade farkı ekleyin.
3) ürün fiyatının %30'u peşin olursa kalan %70 için 3 ay süresi olsun ve her ay %2 vade farkı ödesin.
Bu yöntemle ürünlerin son satış fiyatlarını hesaplayın. Taksitli ödemeler için ay takvimi oluşturun.
Ödev bu sıfır alıcam ya exelden hiç anlamıyorum... lütfen yardımcı olun