.exe varsayılan program değişti

Sanspap

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
bir exe dosyasını açarken yanlışlıkla varsayılaan programı değiştirdim ve şu anda hiçbir exe dosyası açılmıyor (windows 7)

yardımınızı bekliyorum

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,371
çok sıkıntı bir durumdasın tek çare sistem geri yükleme olmazsa da format...

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
bir exe dosyasını açarken yanlışlıkla varsayılaan programı değiştirdim ve şu anda hiçbir exe dosyası açılmıyor (windows 7)

yardımınızı bekliyorum
Sistem Geri Yükleme yap eğer birkaç gün önce program kurup sildiysen o programın öncesine götürür.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yardımınızı bekliyorum
Bir .exe dosyasına tıkla ve Windows Gezgini varsa ona tıkla.

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,371
Sistem Geri Yükleme yap eğer birkaç gün önce program kurup sildiysen o programın öncesine götürür.

Bir .exe dosyasına tıkla ve Windows Gezgini varsa ona tıkla.
.exe dosyalarını C:\Windows\System32 içinde bulunan "rundll32.exe" adında bir program çalıştırıyor, Windows Gezgini değil.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Başlat/Arama veya Çalıştır kısmında;

Regedit

yazıyoruz ve açılan pencerede ;

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\ değerinin altında dosya uzantımızı buluyoruz (düz metin belgesi ise .Txt gibi). Bu uzantının da yine alt klasörlerinde UserChoice klasörü olacaktır. Bu klasörü silmeniz yeterli, sildikten sonra bilgisayarı bir kere yeniden başlatın.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Başlat/Arama veya Çalıştır kısmında;

Regedit

yazıyoruz ve açılan pencerede ;

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\ değerinin altında dosya uzantımızı buluyoruz (düz metin belgesi ise .Txt gibi). Bu uzantının da yine alt klasörlerinde UserChoice klasörü olacaktır. Bu klasörü silmeniz yeterli, sildikten sonra bilgisayarı bir kere yeniden başlatın.
Registry.exe'de açılmıyor ama ozaman nasıl yapacak ?

Windowsu F8 tuşu ile Güvenli Modda Komut sisteminde başlat.
2. Windows\regedit.exe komutu ile kayıt defteri düzenleyicisini aç.
3. [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.exe\UserChoice]
"Progid"="Applications\****.exe olmalı bunu ve UserChoice anahtarını sil (bilgisayarınız istersebunun için sağ tuş-izinler-adminisrator seçin)
4. OpenWithList içerisinde bulunan varsayılan dışındaki ikili değerleride sil.Şimdi kayıt defterindeki bu komutlar orjinal gibi oldu.
5.Sistemi yeniden başlatın.

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,371
Registry.exe'de açılmıyor ama ozaman nasıl yapacak ?

Windowsu F8 tuşu ile Güvenli Modda Komut sisteminde başlat.
2. Windows\regedit.exe komutu ile kayıt defteri düzenleyicisini aç.
3. [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.exe\UserChoice]
"Progid"="Applications\****.exe olmalı bunu ve UserChoice anahtarını sil (bilgisayarınız istersebunun için sağ tuş-izinler-adminisrator seçin)
4. OpenWithList içerisinde bulunan varsayılan dışındaki ikili değerleride sil.Şimdi kayıt defterindeki bu komutlar orjinal gibi oldu.
5.Sistemi yeniden başlatın.
Kısaca .exe olan hiç bir dosya açılmıyor :D

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Denetim masasını açın. Görüntüleme ölçütü: Küçük simgeler seçin.
Varsayılan programlar > Program erişimini ve bilgisayar varsayılanlarını ayarlayın'dan işlem yapabiliyor olmalısınız.

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,371
Denetim masasını açın. Görüntüleme ölçütü: Küçük simgeler seçin.
Varsayılan programlar > Program erişimini ve bilgisayar varsayılanlarını ayarlayın'dan işlem yapabiliyor olmalısınız.
Allah'tan denetim masası direkman explorer.exe üzerinde açılıyor ve denetim masası kategori dosyaları ".cpl".

Sanspap

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Maalesef hiçbiri işe yaramadı.Bilgisayara format attım.Çabalarınız için yine de teşekkürler

Burunkafa

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
varsayılan program uzantıları şeysi vardı şöyle tüm uzantıların programlatın uzantılarını değiştiyodun
mp4= vlc
html = chrome vb.
exe yi de böyle değiştirebilirdin

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,371
varsayılan program uzantıları şeysi vardı şöyle tüm uzantıların programlatın uzantılarını değiştiyodun
mp4= vlc
html = chrome vb.
exe yi de böyle değiştirebilirdin
O .exe meretinde olmuyor tek çare FORMAT!! (ya da mümkünse sistem geri yükleme)