Sistem Geri Yükleme yap eğer birkaç gün önce program kurup sildiysen o programın öncesine götürür.bir exe dosyasını açarken yanlışlıkla varsayılaan programı değiştirdim ve şu anda hiçbir exe dosyası açılmıyor (windows 7)
yardımınızı bekliyorum
Bir .exe dosyasına tıkla ve Windows Gezgini varsa ona tıkla.bir exe dosyasını açarken yanlışlıkla varsayılaan programı değiştirdim ve şu anda hiçbir exe dosyası açılmıyor (windows 7)
yardımınızı bekliyorum
.exe dosyalarını C:\Windows\System32 içinde bulunan "rundll32.exe" adında bir program çalıştırıyor, Windows Gezgini değil.Sistem Geri Yükleme yap eğer birkaç gün önce program kurup sildiysen o programın öncesine götürür.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bir .exe dosyasına tıkla ve Windows Gezgini varsa ona tıkla.
Oww özürdilerim karıştırdım.exe dosyalarını "rundll32.exe" adında bir program çalıştırıyor, Windows Gezgini değil.
Registry.exe'de açılmıyor ama ozaman nasıl yapacak ?Başlat/Arama veya Çalıştır kısmında;
Regedit
yazıyoruz ve açılan pencerede ;
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\ değerinin altında dosya uzantımızı buluyoruz (düz metin belgesi ise .Txt gibi). Bu uzantının da yine alt klasörlerinde UserChoice klasörü olacaktır. Bu klasörü silmeniz yeterli, sildikten sonra bilgisayarı bir kere yeniden başlatın.
Kısaca .exe olan hiç bir dosya açılmıyorRegistry.exe'de açılmıyor ama ozaman nasıl yapacak ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Windowsu F8 tuşu ile Güvenli Modda Komut sisteminde başlat.
2. Windows\regedit.exe komutu ile kayıt defteri düzenleyicisini aç.
3. [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.exe\UserChoice]
"Progid"="Applications\****.exe olmalı bunu ve UserChoice anahtarını sil (bilgisayarınız istersebunun için sağ tuş-izinler-adminisrator seçin)
4. OpenWithList içerisinde bulunan varsayılan dışındaki ikili değerleride sil.Şimdi kayıt defterindeki bu komutlar orjinal gibi oldu.
5.Sistemi yeniden başlatın.
Kısaca .exe olan hiç bir dosya açılmıyor![]()
Regedit.exe açılırKısaca .exe olan hiç bir dosya açılmıyor![]()
Allah'tan denetim masası direkman explorer.exe üzerinde açılıyor ve denetim masası kategori dosyaları ".cpl".Denetim masasını açın. Görüntüleme ölçütü: Küçük simgeler seçin.
Varsayılan programlar > Program erişimini ve bilgisayar varsayılanlarını ayarlayın'dan işlem yapabiliyor olmalısınız.
O .exe meretinde olmuyor tek çare FORMAT!! (ya da mümkünse sistem geri yükleme)varsayılan program uzantıları şeysi vardı şöyle tüm uzantıların programlatın uzantılarını değiştiyodun
mp4= vlc
html = chrome vb.
exe yi de böyle değiştirebilirdin