EXE Formatında İşletim Sistemi

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
20 Nisan 2020
Mesajlar
159
Reaksiyon puanı
34
Puanları
28
Merhaba.
Ben visual studio 2010 Ultimate'ten küçük bir işletim sistemi yaptım (exe formatında.) Acaba bunu nasıl .iso'ya çevirip bilgisayara kurabilirim. Eğer çevrilmiyorsa fazla kodlama bilmeyenler için bir işletim sistemi yapma programı bilen varmı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yardım edebilcek biri varmı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

?
 
Son düzenleme:

bud

Dekan
Cezalı
Katılım
29 Kasım 2014
Mesajlar
5,328
Çözümler
6
Reaksiyon puanı
1,710
Puanları
113
Yaş
24
Bu teknik olarak bir işletim sistemi değil. Yaptığın program mevcut işletim sistemi içerisinde çalışan bir program. Boot edilip kurulması için vesaire bir işletim sistemine ihtiyacı var.

1.png


Senin yazılımın en üst katmandaki uygulamada. Bir işletim sistemi olabilmesi için diğer katmanlarada ihtiyacı var. Böyle bir şeyi sıfırdan yapmak için bu konuda gerçekten bilgili olmalısın. Merakım var işletim sistemlerini örğenmek istiyorum dersen Unix/Linux dersleri al kullan yapısını anlamaya çalış dosya sistemini anlamaya çalış ve C-C++ dillerinde kendini geliştir.

Yaptığın programın iso yapılıp çalıştırılması Windows iso'suna entegre edilip garip garip modifiye edilerek mümkündür sanırım ama tam bilgim yok. iso modifiyesi ile hiç uğraşmadım.
 
Katılım
6 Eylül 2018
Mesajlar
2,095
Reaksiyon puanı
3,027
Puanları
113
Exe dediğin şey Windows olmadan çalışmaz. Yaptığın şey işletim sistemi değil bir program. İşletim sistemi olması için kendi çekirdeği olmalı ve programları çalıştıracak yapısı olmalı.
 
Üst