Excell de sayfalar arasi işlem yaptirma?

kolorhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar;

Excell de örneğin A1 sekmesine yazdığımız "Sayfa 1 satır sıra numarası rakamsal değeri" ile sayfa 2 de ilgili yerlere sayfa 1 de A1 hücresine yazdığımız rakamın satırını işletebilir miyiz? Resimle anlatmak istedim ama ekle yemedim umarım anlatabilmişimdir teşekkürler

kolorhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
D2zMlWI.jpg

CYU4Uk6.jpg

tanerq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayfa 2'de otomatik dolması istediğin hücreye tıkla klavyeden "+" tuşuna basıp sayfa 1'e geri dön "A1" hücresine tıklayıp Enter'a bas bu kadar.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Öncelikle dizi kavramını biraz irdelemek lazım..

WzTE7fL.png

Yukarıda işaretlediğim yerde oluşturulan dizi 4 sütün ve 4 satırdan oluşmakta. Yani buradaki satır ve sütunlar sayfanın satır ve sütunları değil, değerin dizi içinde bulunduğu satır ve sütundur.

Bu kavramı iyici anladıktan sonra bu 4x4 lük dizideki (2,3) ncü eleman hangisidir diye sorarsak buradaki 2 ve 3 dizinin satır ve sütün numaraları olacağı için sonuç = İstanbul olacaktır.

şimdi gelelim dizi formülüne;

İNDİS(dizi,satır,sütun)

örneğimize göre yazarsak

dizi= b3:e6

olacaktır.

satır sayısını kendimiz belirleyeceğimiz için bu değer a1

sütun numarası ise almak istediğimiz sütunun numarası olmalıdır.

o zaman satır numarası 2 olan kişinin adresini almak için şu şekilde bir formül uygulayacağız.

=İNDİS(B3:E6;A1;3)

bir ipucu olarak verelim. Eğer formül içindeki hücre adresi örneğin;

A1 yerine

$a$1 şeklinde yazarsanız. Kopyala yapıştır yaptığınızda excell bu değeri sabit bir bir değer olarak görür ve sonraki hücrelere göre değiştirmez. Ben de kopyalamaya karşı dizi değeri ve satır değeri değişmesin diye o şekilde yaptım.

kolorhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
NIe5YJx.jpg

hNWn5w9.jpg

Sanırım bu şekilde daha iyi anlatmış olacağım ilginiz için teşekkür ederim. Sayfalar arası herhangi bir hücre kopyalaması yapmak istemiyorum sayfa 1 de A1 kutucuğuna sayfa 1 in satır numaralarından birini yazdığımda diğer sayfalardaki belirttiğim yerlere otomatik olarak atmasını istiyorum, tekrar teşekkürler.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Ben sizin ne yapmak istediğinizi çok iyi anlıyorum da, siz yazdıklarımı tekrar gözden geçirin. Takılmayın kopyalama işine, o bir dip nottur.

Formül sonucunu başka bir sayfadan almak istiyorsanız yalnızca referans hücrelerin başına sayfa ismini yazacaksınız. Örneğin;

=İNDİS(Sayfa1!B3:E6;A1;3)

gibi.

Yazdıklarım sorunuzun tam cevabıdır..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba, inglizce ofiste vlookup diye bir komut vardı onu kullanarak işinizi halledebilirsiniz.
Türkçesi sanırım düşeyara komutu olmalı.
vlookup komutunda yazacağınız ilk terim aranan terim olup sonrasında yazacağınız terimler tablodaki görmek istediğiniz değerler olacaktır.
vlookup komutunda önemli olan husus sizdeki rehber görünen sayfanın ilk sıraya göre sıralı olması gerekir ki sağlıklı çalışsın.
bu vlookup komutunu rehber sayfasında değil de o dört terimin bulunmasını istediğiniz herbir hücreye yazmalısınız.
umarım ifade edebilmişimdi. excel dosyanızı eklerseniz yapması anlatmasından çok daha kolay

kolorhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilginiz için teşekkür ederim sonunda aradığım cevap sayenizde geldi teşekkürler çok sağolun.. :)

ayca1989

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sıra No nun Sayfa 1 A1 hücresine gitmesi gerekiyor, gitmesse birinci sayfadaki değer değiştikçe ilgili kısımlar değişmez, ya da yanlış olarak değişebilir.