Excel'de Hata Ve Formül Yardımı

muhasip78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benim 3 sorum var
1. Excel dosyasını tıkladığım zaman proğram açılıyor, sayfa açılmıyor, dosya veya kısayolu programın üzerine sürükleyerek açıyorum, 1 sene önce patronum kurcalaken bu hale getirmiş, bilgisayar bilgim fena değildir ama nasıl becerebildi bir türlü anlayamadım, birkaç kez ofis kaldırdım geri kurdum ama olmadı

2. excelde 2 değişkenli bir fonksiyon nasıl yapılır (mesela eğer a1 ve a99 arasındaki değerlerde ahmet ve b1 ve b99 arasındaki değerlerde karpuz ise karşısındaki (c1 ve c99 arasındaki) hücrelerin toplamını alabilir miyiz?

3. mesela ramazanda iftara kalan süre için geri sayım sayacı yapıyorun ama saniyeler saymıyor, sadece herhangi bir değişiklik olduğunda tazeliyor, mesela del'e basılı tutuyorum, bunun bir çaresi var mıdır???

3.madde sadece merak ama ilk ikisi çok önemli, yardımlar için şimdiden sağolun...

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
1. sorun için, Exceli kaldırman ya da yüklemen değişiklik sağlamaz. Çünkü patronunun yaptığı değişiklik Windows ayarlarını etkilemiş. Registry işlemlerinden anlıyorsan open, open with kısımlarında Excel yazan anahtarları silmen gerekir. daha sonra ilişkilendirebilirsin veya temiz bir kurulum yaparsın.

2. sorun için, yanlış anlamadıysam şu şekilde çözebilirsin: Range tanımlayacaksın ve iç içe if kullanıp istediğin sonucu kontrol ettireceksin.
=IF((A1:A99='ahmet')*(B1:B99='karpuz'),SUM(C1:C99), "") tarzında veya biraz değiştirerek yapabilirsin. Eğer yapmak istediğini gerçek örnek üzerinden anlatırsan daha fazla yardımcı olabiliriz.

muhasip78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilgin için teşekkür ederim sayın moderatörüm ama
1. ne yazık ki registry'den anlamıyorum, deneme şansım da yok çünkü bu fabrikanın bilgisayarı, bir hata durumunda şehir dışından bilmem ne zaman gelecek olan servisi beklemem gerekecek ki beklemem imkansız.

2. excelden müşterilere verdiğim tarım malzemelerinin listesini yaptıktan sonra rapor gibi sonuç alabileceğim bir çizelge yapmak için lazım olan bir formül.mesela:
adı cinsi miktar
ali tohum 3
veli gübre 2
selami ilaç 5
ali ilaç 4
selami gübre 6

gibi bir listeden alinin aldığı ilaçların toplamını alabileceğim bir formül lazım
şimdiden teşekkürler...
(bu arada kullandığım sürüm office 2003)