Excel Ödevi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Batikoyweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim excel ödevim var ama excel den hiç anlamıyorum anlayan birisi acaba bana yardımcı olabilirmi? Konuyu yanlış yere açtıysamda özür dilerim. Mübarek kurban bayramında bir iyilik yapın:happy:

leylak

Doçent
Reaksiyon puanı
4
nasil bi ödev onuda söyleseydin arkadas! :)
bu arada seninde kurban bayramin mübarek olsun...

Batikoyweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir beyaz eşya satıcısı firman var. Bu firmada 15 değişik ürün satılıyor. Bu ürünlerin fiyatları 500 YTL ile 3000 YTL arasında değişiyor. Ürünlerin 8 tanesinde kampanya var. Kampanyalı ürünlerden alanlar o ürünlerin toplam fiyatının %20 indirim hakkını elde ediyorlar(tüm satış yöntemlerinde)
Ürünlerin 3 değişik satış yöntemi var.

• Birinci satış yöntemi peşin satış yöntemi Peşin alan müşterilere o ürün kampanyalı olsun veya olmasın ürünün fiyatına %10 u kadar indirim uygulanıyor.
  • İkinci satış yöntemi 3 aylık taksit yöntemi. Bu yöntemde normal fiyatın %20 si kadar vade farkı ekleniyor(ürün kampanyalı olsun veya olmasın)
  • Üçüncü satış yöntemi 6 aylık satış yöntemi. Bu satış yönteminde ürün kampanyalı ise vade farkı %30 değilse vade farkı %25 ekleniyor.

Buna göre şu başlıklardan oluşan kayıtları sıralayınız.

2. 15 müşteri adı girin.
3. 15 ürün adı girin (beyaz eşya adı)
4. Her bir ürün için 15 ayrı fiyat girin (500 YTL – 3000YTL)
5. 3 satış yöntemini girin. (her bir satışa göre alışveriş yapan 5 kişi olacak)
6. Ödeme yapılacak tarihler ayın 1’i ile 10’u arasında olsun. Buna göre her bir müşteri için ödeme tarihlerini girin.
7. Ödeme yapılacak tarihleri girin. Bu tarihler 15 kişiden 7 kişi için ödeme yapılan tarihten sonraki bir tarih olsun. Kalan diğer kişiler ödemeyi zamanında veya zamanından önceki bir tarihte yapmış olsunlar. Gecikme 5 gün ile 25 gün arasında olsun.

İSTENENLER

• Her bir satış yönteminden beşer satış olduğu varsayılarak. Her bir satış yöntemine göre aylık taksitlerin miktarlarını hesaplatan formülü yazdırın.
  • Gecikilen her gün için o ayki ödenecek miktarın %0,2 si kadar faiz uygulansın. Buna göre ödemeyi geciktiren müşterilerin o ay için ödeyeceği toplam miktarları buldurun formülü yazdırın.
NOT: Gecikmeler sadece ilk ayki ödemeler için hesaplanacaktır. Diğer ayları hesaba katmayın.

Ödevim bu :(

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
her yere yazdın bunu ... bi yere yazsan yeter

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ya en azından tabloyu oluştur, verileri gir, ondan sonra formül için yardım iste. sen direk ödevini yaptırabileceğin birini arıyosun...

Batikoyweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kesekci inanırmısın tablo yapabilsem uğraşırdım :D

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
tablo yapamayan insana bu ödevi veren nasıl bir insandır merak ediyorum. ya da sen hiç dersleri takip etmemişsin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...