Evrime karşı hezeyan

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Not: Evrim konusu biliyorsunuzki polemik malzemesi yapılması bakımından oldukça bereketli bir mevzu bu konu genelde Ateis-teist yada dininni sevenler ile onu yok etmek isteyenlerin temsilcileri arasında kanlı bıçaklı bir konuymuş gibi sunulmak istenir savunursan böylesindir savunmassanda öylesindir kalıpının dışına çıkan görüşlerinde oldugu düşünüyordum ve bu düşünceme uyan güzel bir yazı okudum paylaşmak istiyorum

Evrime karşı hezeyan

Oysa, O sizi türlü merhalelerden geçirerek yaratmıştır.
Nuh- 14

Allah her hayvanı sudan yarattı.İşte bunlardan bazısı karnı üstüne yürüyor,Bazısı iki ayağı üstünde yürüyor.Bazısı dört ayak üstünde yürür. Allah dilediğini yaratır,şüphesiz Allah her şeye gücü yetendir.
Nur- 45

Bakın bu anlatacağım sahiden komik…
Seneler evvel, televizyonun sesini sonuna kadar kısarak ders çalıştığımız gecelerden birinde, gözümüz ansızın ekrana kilitlendi zira yaşlıca bir adamcağız önündeki panoya Darwin’in ve Marx’ın bol sakallı birer resmini koymuş, elindeki ders sopasını hani mümkün olsa ekrandan gözümüze sokacak gibi sallayarak, bir şeyler anlatıyordu.

Ortada matrak bir şeyler döndüğünü hemen sezerek, televizyonun sesini açtık. Hem matraktı hem de inanılmazdı çünkü adamcağız hızını alamamış ve bu konudaki cehaletini örtmek için panodaki resimler ile dalga geçiyordu.

“Şunlara da bakın hele” diyor ve şöyle devam ediyordu ;
“Şunlara da bakın hele…Kendileri bu suratlar ile düpedüz maymuna benziyorlar diye, hepimizin maymundan geldiğini iddia ediyorlar “
Sonra da birden heyecanlanarak resimlere doğru döndü ve; “ Sizsiniz maymun” diye haykırdı…
Allah’ım sen bize sabır ver..

Hatırlıyorum da; Bir ara da sokaklarda bir takım insanlar bu konuda kitapçıklar dağıtırlardı. Oysa pek çoğumuz biliyorduk ki, bunların ilk ortaya çıkışı, önce Batı kilisesine daha sonra yani yakın çağda da, komünizme karşı din silahını kullanmaya başlayan Truman’ın kontrolündeki bazı Amerikalı üniversite hocalarının hazırladığı kitaplara ve bu okullarda gerçekleştirilen evrim karşıtı protestolara, velhasıl ta 1950’li yılların Amerika’sına dayanıyordu.

Ve, bu münakaşanın en temel nedenlerinden birisi, tarafların kendi ideolojilerini güçlendirme adına bilimsel çalışmalara yön vermesi ve ideolojilerini mantıksal bir bütünlük içine oturtmaya çalışmaktı. Evrim Teorisi de, aslında Tanrı’nın varlığı veyahut yokluğuna dair hiçbir kesin önermeye sahip olmamasına rağmen, Sovyet Rusya ve diğer demirperde ülkeleri tarafından sahiplenildiği için, tüm hezeyanı komünizmin felsefi zeminini çürütmek olan, kapitalist cephe tarafından tehlikeli arz edilmişti.

Velhasıl, Türkiye gibi olası bir komünizm tehdidinin yoğun biçimde empoze edildiği ve bu nedenle Abd’ye yaklaşan ülkelerde de, hiçbir mantıklı argümana sahip olmayan gizli bir kilise ve amerikan propagandası yürütülmeye başlanmıştı. O nedenle, açıp mukayese ettiğinizde o Amerikan yayınlarının kötü birer tercümesi olduğunu kolaylıkla görebileceğiniz bu kitaplar da, sokaklarda insanlara haniyse zorla satılmaya çalışılmıştı. Ucuzdu da…Ve 2 sayfada bir, insanın maymundan gelmediği çünkü ilk bulunan insan fosilinin maymunlardan önceki zamanlara ait olduğunun vurgulandığı ve okuyucularını geri zekalı yerine koyan bu kitapçıkları, mizah dergisi niyetine okuyup eğlenirdik biz de..

Gülerdik ancak ağlanacak halimize gülerdik.
Zira, konu hakkında hiç bir bilgiye sahip olmayan insanlar tarafından, her nasılsa daima maymun ile özdeşleştirilen ve genellikle insanın maymundan geldiğini söylediği yolunda bir iddiadan başka bir şey olmadığı sanılan teori, aslında en basit izahı ile canlıların jenerasyonlar ve zaman içerisinde ortam koşullarına uyum sağlayacak bir şekilde değişime uğradığından bahsetmektedir..Ve biraz daha iyi incelendiği zaman, bu adaptasyonun veyahut doğal değişimin özünde Yaratıcının varlığını inkar edecek doğa yasaları yerine konulmadığı anlaşılır.
Ve aslında biliyorsunuz ki; canlıların zaman içerisinde ortam koşullarına uyum sağlayacak bir biyolojik evrim içinde yaratıldığı fikri, Darwin veyahut Lamarck’tan yüzyıllar önce Müslüman alimler tarafından telaffuz edilmiş idi.

Zaten biliyorsunuz ya da koyu bir taassup ile görmezden mi geliyorsunuz bilmiyorum lakin, Kuran-ı Kerim ve hadislerden yola çıkan önemli sayıda Müslüman alim, halihazırda türlü münakaşalara sebep olan Darwin teorisinin üzerinde bazı argümanlar ile evrimci yaratılışı öngörmüşlerdi bile.

Örneğin, 9.yy da yaşamış olan Basra’lı çok önemli kelamcılardan İbrahim Nazzam’a göre, türlerin ve alemin ilk tohumu olarak yaratılan ilk varlık, kendisinden sonra ortaya çıkacak olan varlıklara da kaynaklık etmiş ve canlı türleri de, bir halden başka hale geçerek, kozmolojik bir evrimci yaratılış meydana getirmişlerdir.

Yine başka bir Basra’lı alim olan Cahız, “Kitab’ül Hayavan” isimli eseri ile hocası Nazzam’ın fikirlerini iyiden iyiye geliştirir ve ilk basit türlerin evriminden silsilevi şekilde diğer canlı türlerinin oluştuğunu ortaya koyarak, biyolojik evrim teorisinin temellerini atar. Cahız, açık nokta bırakmayarak bugün mutasyon olarak tabir ettiğimiz kavramı da detaylı olarak izah eder ve pek çok örnek ile görüşünü temellendirir. Ona göre, kainatın hakimi Allah, kainatı ve içerisindeki canlıları sürekli bir evrime ev sahipliği yapacak şekilde yaratmıştır.

Yetmiş astronomi, yirmiden fazla matematik kitabına sahip olan ve eserlerinin toplamı yüzeliden fazla olan meşhur Müslüman alim Biruni de, biyolojik evrimi savunan alimler arasındadır. Ona göre doğada bulunan canlıların evriminin sahip olduğu eşsiz denge, Allah’ın yarattığı hiçbir şeyde başıboşluğa ve tesadüfe kanıt olmadığının en güzel delillerindendir.

İbrahim Nazzam, Cahız ve Biruni’yi destekler mahiyette bir evrimci görüş ileri süren Müslüman alimlerden bir diğeri de, 12. yy da yaşamış olan Endülüs’lü büyük alim İbn Tufeyl’dir. Alegorik öyküler ve öykümsü anlatılardan yola çıkarak roman boyutlarına olağanüstü eseri Hayy bin Yakzan’da, çamurdan insana dönüşen ilk insanın oluş sürecinin belli bir zaman içerisinde gerçekleşmesini muazzam bir dil ile anlatır.

Sıklıkla istifade ettiğimiz büyük üstad İbn Haldun da, Mukaddime’de yaratılışın esasında evrimsel bir sürecin rol oynadığını ifade eder.

Velhasıl, yazının hacmini zorlayacağından belirtmediğimiz lakin biraz merak sahiplerinin kolayca öğreneceği üzere pek çok büyük Müslüman alim evrimci bir yaratılışı savunarak, bu yönde tevillerde bulunmuşlardır.

O nedenle, Hz Adem’den öncesine ister düşünürsünüz ister düşünmeyi reddedersiniz bu sizin bileceğiniz iş lakin bizim meselemiz bu da değil zaten...

Yahu bize ne Darwin’den… Darwin teorisinin muhatabı bizler miyiz ya da bu bizim meselemiz mi ki, çok öncelikli başka bazı sorunları görmezden gelerek ucuz tercüme kitaplar eşliğinde heyecana geliyoruz…

Ve neden asıl düşünülmesi gerekenler üzerine düşünmüyoruz da, evrime karşı suni bir ittifakı körüklüyoruz….

Hem bırakalım maymunu falan da, şunu soralım kendimize;
Sahi insan nerede artık ?

Kaynak Peren Birsaygılı

coreeye

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evrim vardır kabul etmesende vardır
istediğin kadar sure ayet yazabilirsin yinede var

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Tamam arkadaşım belki haklısındır ....birde yazıyı enazından yarısına kadar okusaydın da bu duruma düşmeseydin :) sizi gibi genç kuşak sizi abidibibi bıdıbıbdı

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
normalde katı tutumlu denebilecek bir din adamı olan süleyman ateş de bir yazısında kuran'daki bazı ayetlerin allah'ın insanları bir seferde değil çok basamakta yarattığını, topraktan gelmenin mealinin hayatın toprakta başlaması demek olup sürekli bir anlam taşıdığını ve topraktan bir seferde diye çıkmak anlamına gelmediğini söylediğini; kimi eski din bilginlerinin de "bizim bildiğimiz ademden önce ne ademler vardı" mealli sözleri olduğunu belirtmiştir.

ha benim için fark etmez süleyman ateş demiştir veya dememiştir. ancak insanlar artık evrimi kendi din görüşleriyle direkt alakalı bir şey olarak görmüyorlar. evrimin kendi içindeki kimi hatalar da henüz bir kanun olmamasından kaynaklanır, evrim teorisini genel olarak teoriden daha aşağı br seviyeye düşürmez. bu arada insanlar çoğu kez evrimin teori olmasını kötü bir şey veya evrimi geçersiz kılan bir şey olduğunu düşünüp hipotezle karıştırırlar. "zaten teori abi ondan kanun değil onlar da biliyorlar olmadığını" falan derler ancak şu an geçerli sayılan bir çok bilimsel gerçek de yine literatürde teori olarak geçer bunu da bilmek gerekir.

her neyse dediğim gibi evrimin var olmasının herhangi bir inançla veya tanrının var veya yok olmasıyla bir ilgisi yoktur. nasıl ki havaya attığım bir şey yer çekimi sebebiyle yere düşünce bunu allah düşürmedi yer çekimi düşürdü demek ki allah yok demiyorsam, biz topraktan çıkmadık, hayat ordan başladı ve en son insan formumuza evrimleşerek büründük demek de tanrı yok demek değildir. kafalar karışmasın.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
arkadaşlar evrim teorisinde ne diyor??

big bang oldu, tesadüfler tesadüfleri kovaladığı bir vakit tesadüfen bir hücre ortaya çıktı
sonra tesadüfen başka bir hücre sonra başka sonra başka,
tabi bu arada atomlar da tesadüfen ortaya çıktı, sonra tesadüfen elementler oluştu,
sonra yine tesadüfen elementler birleşti bileşik oldu, hücreler birleşti canlı oldu
sonra tesadüfen canlılar birbirine girdi,
sonra yine tesadüfen maymunlardan insan hayvanı ortaya çıktı,
sonra tesdüfen bu insan hayvanı (nasıl oldu da aslan, fil gergedan olmadı) akıllandı,
sonra tesadüfen din çıkardı, sonra tesadüfen yazıyı buldu sonra tesadüfen

benim işim çıktı sonra devam ederim

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
arkadaşlar evrim teorisinde ne diyor??

big bang oldu, tesadüfler tesadüfleri kovaladığı bir vakit tesadüfen bir hücre ortaya çıktı
sonra tesadüfen başka bir hücre sonra başka sonra başka,
tabi bu arada atomlar da tesadüfen ortaya çıktı, sonra tesadüfen elementler oluştu,
sonra yine tesadüfen elementler birleşti bileşik oldu, hücreler birleşti canlı oldu
sonra tesadüfen canlılar birbirine girdi,
sonra yine tesadüfen maymunlardan insan hayvanı ortaya çıktı,
sonra tesdüfen bu insan hayvanı (nasıl oldu da aslan, fil gergedan olmadı) akıllandı,
sonra tesadüfen din çıkardı, sonra tesadüfen yazıyı buldu sonra tesadüfen

benim işim çıktı sonra devam ederim

Konuya tepki veren ilk mesajı atan uyemizde yazıyı okumadan samuray modunda yazmıştı bu alıntı yaptığım üye arkadaşımızda farklı görüşte fakat ilk mesajı atan arkadaşla ile aynı samuray modunda buda bizze insanlar karşıt görüşte fikir beyan ederken bile aslında aynı pencereden bakabildikleri bir ortamda kavgaların çıktığını görüyoruz bu ulkemizde çok karşılaştığımız bir olgu "Ezberden konuşmak" ılk satıra bakıp bu evrimici komist ve ateisttin teki ben buna bil af geçirim şimdi veya bu şeriatçı yobazın teki şimdi lafı sokimde görsün seçeneklerini aşmakta zorlanıyoruz olayları değerlendirirken bize sunulan kalıpların dışına çıkabilirsek tartışmak hem çok daha zevkli olacak hemde çok daha faydalı bir hal alacak bunu başarabiliriz evet yapabiliriz çocuklar....:icon_:

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Yazının son satırı herşeyi açıklamaya yetiyor

Sahi insan nerede artık ?

Değişik bir açıdan olaya bakmış ilginç bir yazı, kör bir dövüşe sokacak şu şöyle olmuşturdan çok olayın asıl noktasına değinmiş. ama sizinde belirttiğiniz gibi yorumlar yine yaradılış ve karşıtları yazısının yorumlarına benzemiş. sanırım yazı uzun geldiği için okumak istemediler.

Güzel bir paylaşım. teşekkürler.

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
haydi ara forumları gösterin evrimciler başka şeye gerek yok hahaha

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
haydi ara forumları gösterin evrimciler başka şeye gerek yok hahaha

Şimdi getiriyorum bukonuyu açarken böyle bir soru soran kesin olur dedim biriktirdiğim "ara forum" ları bekle getiriyorum şimdi... huhe yeah şap

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Konuya tepki veren ilk mesajı atan uyemizde yazıyı okumadan samuray modunda yazmıştı bu alıntı yaptığım üye arkadaşımızda farklı görüşte fakat ilk mesajı atan arkadaşla ile aynı samuray modunda buda bizze insanlar karşıt görüşte fikir beyan ederken bile aslında aynı pencereden bakabildikleri bir ortamda kavgaların çıktığını görüyoruz bu ulkemizde çok karşılaştığımız bir olgu "Ezberden konuşmak" ılk satıra bakıp bu evrimici komist ve ateisttin teki ben buna bil af geçirim şimdi veya bu şeriatçı yobazın teki şimdi lafı sokimde görsün seçeneklerini aşmakta zorlanıyoruz olayları değerlendirirken bize sunulan kalıpların dışına çıkabilirsek tartışmak hem çok daha zevkli olacak hemde çok daha faydalı bir hal alacak bunu başarabiliriz evet yapabiliriz çocuklar....:icon_:

ben sana bişe dememişim ki güzel abicim. sadece evrimi anlatmışım. sen şöyle demişsin yada böyle dememişsin demiş miyim ben orada??

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
yahu evrim diye bir şey yoktur eğer bu evrim dediğiniz sirkülasyon maymundan insana yani ilkel primivit canlıdan çağcıl çok organizmalı işlevli (insan vb. gibi) bünyeye dönüşümse yanılıyorsunuz tarihde kaç milyon yıl geçmişse de ilkel canlıdan çağcıl canlıya geçiş görülmemiş bir safhadan ileri bir safhaya atılım olmamıştır.Hep tam tersi olmuş safhalarda ilerleme değil geri atılım olmuştur. O da mutasyon vb şeylerden DNA bozulmasından felan gerçekleşir.Yani bu mutant tarzı denilen şeyler varya aslında biraz ucubece 4 ayaklı 4 kollu felan insanlar hep dna bozukluğundan oluşur

zayen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gruop adlı arkadaş grip virüsleri her sene evrim sonucu diğer yılın aşısına karşı bağışıklık kazanırlar . biz insanların ürettiği canlılara ne demeli yada . türlü türlü köpek türleri neden mevcut sence . yada ashera adlı kediler ( leoparla kedinin çaprazlanmasıyla ) nasıl mevcut olabilir . evrim değişim demektir ha milyonlarca ha birkaç dakika. bu arada dna bozulunca kalıtsal değişim olmuyor mu ? şimdi bizle maymunlari çaprazlamayla yeni bir tür yaratsa bilim adamları bu ne olacak . evrim için illa doğal seçim mi gerekli görmen için ?

tolta55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
neyin kavgası var burda beeeaa işiniz yok herhal başka

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Süleyman Ateş ile bir panelinden sonra bu konuyu konuşmuştum, bazı ayetlerden bilgiler vererek, böyle bir ihtimalin olabileceğini ama bu konuya dinin alet edilmemesi, bilimin yalanlaması veya kanıtlaması gerektiğini söylemişti.O nedenle neymiş, bilime bilimle yanıt verecekmişiz.Yalanlamak içinde kanıtlamak içinde kutsal kitapları kullanmamalıyız, bilim bilimadamlarının işidir, din adamlarının değil.

Bilimsel bir site
http://evrimianlamak.org/e/Ana_Sayfa

Dini bir site
http://www.harunyahya.org/

Benim anlayamadığım, Allahın evrim gibi mükemmel bir sistemi yaratamayacağının iddia edilmesi, ayrıca darwin'in kitabını okur iseniz hiç bir şekilde Allahın varlığının reddedilmediğpini rahatlıkla görebilirsiniz.

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
ya varya size şaşıyorum.nasılda yaratılmayı bile bile inkar ediyor DOĞA VE TESADÜF DENEN OLMAYAN SOYUT KAVRAMI ALLAH ile ortak düşünüyorsunuz.GÖZLERİNİZİ ÇEVİRİPTE KAİNATIMA BİR BAKIN BİR ÇATLAK GÖREBİLECEKMİSİNİZ?TEKRAR TEKRAR BAKIN.VE GÖREMEYİNCE O GÖZLERİNİZ SİZLERE YORGUN OLARAK GERİ DÖNECEKTİR.kurananı kerimde geçiyor ayet no sunu hatırlayamadım..

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Tamam evrime karşı hezeyana gelmeyelim ama siz de okullarda çocuklarımıza zorla okutmayın/öğretmeyin bu temelsiz, sapkın ve en önemlisi inançlarımıza aykırı öneriyi...

maho80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İşte evrimin asıl nedeni:

dar1.jpg

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Darwinizm artık bir vakıftır.Siz var yok diye tartışın vakıf malı götürüyor.
Saflar tam ayrılmış.Var diyen arkadaşta yok diyen arkadaşta bu işi tartışarak çözeceğini zannetmesin.Enerjimizi daha verimli şeylere ayıralım.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bayramdan önce felsefe hocamızla bu konuda konuşmuştum.hemen başında söyleyeim.felsefe hocamız ateist filan değil.Allah a Kuran a inanan bir müslüman.

önce kendi düşüncelerimi söyleyeyim.evrim denilince hemen herkesin diline yapışmış kelimeler duyuyoruz:

tesadüf!

yahu evrim tesadüf demek değil ki.bu kişiden kişiye göre değişir.Allah a inanan bir müslümana göre de (yani bana) şöyledir:

evrim vardır.ve bu Allah ın izniyle olmuştur.doğada onun izni olmadn hiç birşey olmamıştır

neden kimse bunu kabul etmiyor?
bence bunun sebebi kimsenin dini, ibadeti, inancı filan değil.sadece yakıştıramamak maymundan gelmeyi.belki maymun bile değildir.ona benzer bir canlıdır.

hocamızda bu söylediklerime yakın şeyler söyledi.hatta bilmediğim birkaç şey öğrendim.onlarıda yazayım:

(hocamın dilinden)
evrim vardır.yoktur diyenlerin ise derdi din filan değil maymundur.bu yüzden yok derler.islami kaynaklarda bile evrimle ilgili bazı kuşkulu sözler, ayetler vardır.mesela Kuran da şöyle birşey vardır "Allah insanı yarattığında, melekler: sana başkaldırsınlar, dinlemesinler diye mi onları yarattın demişler."
buna göre melekler daha önce insanı ve yaptıklarını biliyorlardı.yoksa neden insanın başkaldıracağı şüphesine düşsünler.bana Hz. Adem den öncede insan vardı.insanlar vardı.sonra Allah ın gazabıyla hepsi yok oldu ve yeniden Adem gönderildi dünyaya.şimdiki insanlık çağı başladı.yani evrim şimdiki insanlar üzerinde yoksa bile daha önceden vardı.ozamanki insanlar üzerinde gerçekleşmiştir.

hatta birşey daha söyledi.tam bilmiyorum doğrumu.bilgisi olanlar yazarsa sevinirim:

Adem oğullarının varlığı 10000 yıl kadardır.oysaki milyon yıllık insan iskeletleri bulundu.buda Hz.Adem den önce de insanların olduğunun kanıtıdır.

söyleyeceklerim bukadar.başka fikirleri olanlar yazarlarsa sevinirim

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Not: Evrim konusu biliyorsunuzki polemik malzemesi yapılması bakımından oldukça bereketli bir mevzu bu konu genelde Ateis-teist yada dininni sevenler ile onu yok etmek isteyenlerin temsilcileri arasında kanlı bıçaklı bir konuymuş gibi sunulmak istenir savunursan böylesindir savunmassanda öylesindir kalıpının dışına çıkan görüşlerinde oldugu düşünüyordum ve bu düşünceme uyan güzel bir yazı okudum paylaşmak istiyorum

Evrime karşı hezeyan

Oysa, O sizi türlü merhalelerden geçirerek yaratmıştır.
Nuh- 14

Allah her hayvanı sudan yarattı.İşte bunlardan bazısı karnı üstüne yürüyor,Bazısı iki ayağı üstünde yürüyor.Bazısı dört ayak üstünde yürür. Allah dilediğini yaratır,şüphesiz Allah her şeye gücü yetendir.
Nur- 45

karnı üstünde yürüyen yılandır iki ayak üstünde giden kanguru olur maymun olur yada türevleri şempanze goril falan dört ayaklıda sayamıcamız kadar çok
sizce bu evrimi haklımı çıkarıyo ayaklı hayvan diyince aklınıza neden insanlar geliyo tamam insangörünümlü hayvanlar günümüzde çok ama bu evrimi haklı çıkarmaz ademle havva a.s ilk insan olduğuna dair ayetlr vardır
ayrıca nedendir anlamıyorum bu evrimi kabul edin lan dayatması
etmiyorum kardeşim maymundan neden gelsin insan yahu düşünüorum yani nekadar evrimleşirsen evrimleş illaki maymun genlerini taşıyosundur illaki bi maymunluk kalması gerekir ben kendimde göremiyorum aranızda kendisinde bi maymunluk gören varmı?
yüzyıllar öncesindeki yasayan insanların kalıntılarına baktığınızda insanlar işte sizinbenim gibi insan firavun mumyalarına bakın o insanların yaşadıkları yerlerden kalan kalıtılara bakın insanlar yahuu ..ya hani neye dayanıyolarda bukadar kabul ettirmye çalışıyolar anlamıyorum ne karıı olucak bunun bunu hiç anlamıyorum
dedenizin kuyruğu kaç cm diyicem bayat bi espri olucak ama kardeşim kaşınıyosunuz madem adem as.daha öncede insan vardı ispatlayın kardeşim herseyi çok biliyosunuz yaa inandığınızı söylüyosunuz ama siz daha neye neden inandığınızı bile bilmiyosunuz

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Hafif ölçekli polemik cevabı : hem neydiya ve benzeri cevaplar yazan arkadaşlara yardımcı olurum "niye inanmıyorsunuz lan teoriye pis dinciler inanın bakim" ve diğer sürümü "niye inanıyorsun birader kaşınma alnını avuçlarım senin azcuk bilimsel olun lan"

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
başını bilmem isteyen istediğine inanır bu yaradılış mevzusunda ama bence asıl evrimi şimdi geçiriyor insanoğlu...

insanlıktan çıkma yolunda yavaş yavaş ilerliyor...evrimin maymun kaynaklı teorisi bile az kalır insanoğlunun dönüştüğü yaratığı açıklama konusunda...

bakın 3.sayfa haberlerine görün insanlık nereye doğru evrimleşiyor...nereden geldiğimizin ne önemi var layık olamadıktan sonra...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
evrim yoktur.ispatı da vardır.evrimin olduğu konusunu araştıracağınıza olmadığı konusunu araştırın:) o zaman göreceksiniz ki evrimin olma konusunu araştırmaktan vazgeçeceksiniz.

Darwinin kendi kitabında da ''teorinin sorunları''kısmında yayınladığı soruna dair yine bir evrimci şu itirafta bulunuyor.

Derek W. Ager, bir evrimci olmasına karşın bu gerçeği şöyle itiraf eder:

Sorunumuz şudur: Fosil kayıtlarını detaylı olarak incelediğimizde, türler ya da sınıflar seviyesinde olsun, sürekli olarak aynı gerçekle karşılarız; kademeli evrimle gelişen değil, aniden yeryüzünde oluşan gruplar görürüz.

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
evrim yoktur.ispatı da vardır.evrimin olduğu konusunu araştıracağınıza olmadığı konusunu araştırın:) o zaman göreceksiniz ki evrimin olma konusunu araştırmaktan vazgeçeceksiniz.

Darwinin kendi kitabında da ''teorinin sorunları''kısmında yayınladığı soruna dair yine bir evrimci şu itirafta bulunuyor.

Derek W. Ager, bir evrimci olmasına karşın bu gerçeği şöyle itiraf eder:

Sorunumuz şudur: Fosil kayıtlarını detaylı olarak incelediğimizde, türler ya da sınıflar seviyesinde olsun, sürekli olarak aynı gerçekle karşılarız; kademeli evrimle gelişen değil, aniden yeryüzünde oluşan gruplar görürüz.
aynen katılıyorum...