Evrim Sizce var mıdır

emre5589

Asistan
Reaksiyon puanı
28
Kur'an bir biyoloji veya bilim kitabı değil ki herşeyi ayrıntılı açıklasın. Zaten herşeyi en ince ayrıntısına kadar aciklasaydi 6666 ayete nasıl sigardi. Öyle olsaydı Kur'an 600 sayfa değilde 6000 sayfa olurdu dolayısıyla da çogu insan ezberleyemeyecegi için unutulurdu. Hem dediğin gibi ayrıntılı aciklansaydı Allah'ın "cehennemi insanlar ve cinlerle dolduracagim" sözü gerceklesmezdi. Verdiğim bilgileri nasıl yeterli bulmuyorsunuz hayret ediyorum açıkçası.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Bu evrim survivor evrim mi acep ? Bilemedim şimdi geçen hafta vardı da bu hafta yok..

Reaksiyon puanı
5,172
Kur'an-ı Kerim'de ilk insanın yaratılışı şöyle açıklanıyor;

(Rabbin, "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" dediği zaman, melekler, “Yeryüzünde fesat çıkaracak, kan dökecek kimseler mi yaratacaksın?" dediler. “Ben sizin bilmediklerinizi bilirim” buyurdu. Âdem’e bütün eşyaların isimlerini [neye yaradıklarını, ilmini, sanatını] öğretti, sonra meleklere, “Siz de biliyorsanız söyleyin” buyurdu. Melekler, “Senin bize öğrettiklerinden başka bizim bilgimiz yoktur”dediler. Âdem’e, “Her şeyin ismini [ne işe yaradığını] söyle buyurdu. Âdem de, hepsini söyleyince, Rabbin, “Ben göklerde ve yerde, görülmeyen, gizli açık her şeyi bilirim demedim mi” buyurdu.) [Bekara 30-33]

(Sizi bir tek nefisten, candan [Âdem aleyhisselamdan], ondan da eşini [Havva validemizi] yaratan Allah’tır.) [Araf 189, Zümer 6]

İnsanlar bir kişiden, Hazret-i Âdem’den yaratılmıştır. (Nisa 1, Enam 98)

İlk insan topraktan, nesli nutfeden yaratıldı. (Fatır 11, Hac 5, Kehf 37, Mümin 67)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Müslüman olup ta evrime inanmak, bir saçmalık ve gafletten ibarettir.
Hala aynı şeyler. İnsanlar gerçekten sorgulayamıyor. Bulınan en eski insan fosil 250.000 yıl öncesine ait. İnsan gibi bir varlığın evrilmesi içinse milyarlarca yıl gerekli.

İnsan ırkını belki allah cenneten ayrı gönderdi. Sırf insan ırkı ayrı gönderildi diye evrim dine aykırı mı denmeli? Belki 300.000 yıldır dünyadayız diğer canlılar evrimleşmeye devam ediyor ancak biz evrimleşecek kadar yaşamdık gibi düşünemez miyiz en basitinden?. Niye direk koskoca teoriyi hiç sorgulamadan çöpe atıyorsunuz?

Yaman04

Öğrenci
Reaksiyon puanı
61
Kuran'da insana 'Oku' diyor. İnsana bilime teşvik ediyor.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Kur'an bir biyoloji veya bilim kitabı değil ki herşeyi ayrıntılı açıklasın. Zaten herşeyi en ince ayrıntısına kadar aciklasaydi 6666 ayete nasıl sigardi. Öyle olsaydı Kur'an 600 sayfa değilde 6000 sayfa olurdu dolayısıyla da çogu insan ezberleyemeyecegi için unutulurdu. Hem dediğin gibi ayrıntılı aciklansaydı Allah'ın "cehennemi insanlar ve cinlerle dolduracagim" sözü gerceklesmezdi. Verdiğim bilgileri nasıl yeterli bulmuyorsunuz hayret ediyorum açıkçası.

Bende aynı şeyi diyorum kuran bilim kitabı değil o yüzden kuranla bilim yapılmaz bilimin kendisiyle bilim yapılır.

emre5589

Asistan
Reaksiyon puanı
28
Hala aynı şeyler. İnsanlar gerçekten sorgulayamıyor. Bulınan en eski insan fosil 250.000 yıl öncesine ait. İnsan gibi bir varlığın evrilmesi içinse milyarlarca yıl gerekli.

İnsan ırkını belki allah cenneten ayrı gönderdi. Sırf insan ırkı ayrı gönderildi diye evrim dine aykırı mı denmeli? Belki 300.000 yıldır dünyadayız diğer canlılar evrimleşmeye devam ediyor ancak biz evrimleşecek kadar yaşamdık gibi düşünemez miyiz en basitinden?. Niye direk koskoca teoriyi hiç sorgulamadan çöpe atıyorsunuz?
İnsandan önce bir varlık olabilir o konu hakkında bilgim yok lâkin şuan konuştuğumuz konu insan evrim geçirerek mı insan oldu. Ben bunu inkar ediyorum. Yoksa insandan önce yaşayan bir varlık var mıydı o konuyu bilemem.

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,561
biraz bekletti ama bu haftaki evrim başlığımız da geldi. mısırımı alıp dönerim birazdan.

• Beğen
Reactions: bud

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
SuperNatural de herşeyden önce başka bişeyler varmış onları arafa karanlığı da başka bir yere kapattı diye gösterdi kurcalamayın yaşıyorsun ya...
Sam ve Dean kurcaladı ne oldu?

Rootsyl

Profesör
Reaksiyon puanı
514
.

Video size sıkıcı gelebilir ey yaratılışçılar! Bunun sebebi alışık olmadığınız türde olmasıdır.

Son düzenleme:

ilhanyk

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
3
Bu olayın sizcesi bizcesi yok. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey evrim. Birçok örneği de mevcut.
Nasıl bu kadar sallayabildiniz? Bilimsel olarak kanıtlanan bir şey neden hiçbir ülkenin ders kitaplarında yok?

Aynen, bence herşey açıklansa değil 6000, 10000 sayfa bile olabilirdi.

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,606
Evrim var yok mu diye konuşuyonuz da ismi Evrim olan kızları hiç düşünmüyonuz :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Evrim Alasya çok kırılmış size...
1593091955007.jpeg

evrim alasya - Google'da Ara

• Beğen
Reactions: 023

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bugün evrimle ilgili doğru kabul edilen tüm veriler yarın bulunan bir kanıtla ret edilebilir. Biz yanılmışız denilebilir.
Allah kainatı yaratırken belli bir düzen içinde yaratmış bunu araştırıp değerlendirmek bunun üzerine yorumlar yapmak. Değişimlerin nasıl olduğunu incelemek, anlamaya çalışmak kesinlikle islama aykırı değidir.
Örnek olarak Nuh peygamber ile ilgili olarak “Andolsun, biz Nûh’u kendi kavmine peygamber olarak gönderdik. O da elli yıl müstesna, bin sene onların arasında kaldı.” (Ankebut, 29/14)
ayette 950 yıl yaşam sürdüğü beliirtiliyor. Bugün ise bu kadar uzun süre hayat sürmek imkansız.

Demekki geçmişte yaşayan insanlarla aramızda bir şekilde farklar. Bunların araştırılması, incelenmesi ortaya konmayı çalışılması gerek.
Allah'ın kainatı yaratması üzerine düşünmek, araştırmak ibadettir. Ancak bilimi, evrimi öne sürerek Allah'ı yok saymaya çalışmak şirktir. Aynı çalışmayı yapan iki insandan biri niyetine göre ibadet yaparken diğeri şirke düşer.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,523
Nasıl bu kadar sallayabildiniz? Bilimsel olarak kanıtlanan bir şey neden hiçbir ülkenin ders kitaplarında yok?

Aynen, bence herşey açıklansa değil 6000, 10000 sayfa bile olabilirdi.
Hiçbir ülkenin ders kitaplarında yok mu? Şaka galiba :D Daha 4 yıl önce üniversite sınavına girerken vardı biyoloji dersinde. Nasıl olmuyormuş acaba?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,523
Teori daha gerçekliği belirlenememiş iddialara denir. Kafamı yok maymundan geldik diyen maymunların videosunu izleyerek geçiremem kusura bakmayın.
Hahaha :D Bakış açınız çok genişmiş. Millete sallamadan önce kavramların ne olduğunu öğrenin bence. Bilimsel manadaki teori ile sizin tanımladığınız teori farklı diyorum, hala gelip videosunu izleyerek geçiremem diyorsunuz.

Ops. Birisi multiden gitmiş sanırım :) Daha forum kurallarını okumayan arkadaş gelmiş burada Darwin'in yeğeni gibi ahkam kesiyor evrim hakkında. Daha Darwin'in Evrim teorisindeki maymundan geldik söylentisinin medya çarpıtması olduğunu bile bilmiyor.

Şöyle adamlara bilimsel bir konuda laf anlatmaya çalışıyoruz birde. Yazık gerçekten.

Screenshot.png

• Beğen
Reactions: bud

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,190
Hücre bölünmesi oluşurken bazı hatalar nedeni ile kanser kitlesi oluşuyor bu hataların iyi yönde ve daha zekice bölündüğünü varsayarsak canlılar üzerinde belki farklı bir etkisi olabilir

Zalkren

Asistan
Reaksiyon puanı
277
Arkadaşlar Ben afk idim o yüzden burdaki olayları takip edemedim nerdeyse 5 sayfa yazı yazılmış fakat birkaç kişiye cevap yazma gereksinimi duydum. Biraz uzun yazıcam okursanız sevinirim.Öncelikle evrimi hemen dine bağlayan arkadaşları anlayamadım. Bu gün yer çekimi (kanunu&yasası) var mıdır diye sorsam kimse bir dine bağlamaz ama evrim sorulduğu zaman herkes nedense dine bağlıyıp aradan çıkıyor, bunu nedendir bilmem.Ben evrimin var olduğunu düşünen ve bilen birisi olarak islama bağlayan arkadaşlara islam üzerinden cevap vermiyeceğim çünkü evrimin islam ile alakası yoktur evrim bir bilimdir ve bilim din ile ilgilenmez.bilim yapacağını yapar sonra insanlar bunun kendi diniyle alakası olup olmadığına karar verir. ha peki çelişkiler yok mudur? elbette vardır merak eden olursa ilsam dininin evrim ile çeliştiği ayetleri paylaşırım.
808x641_cmsv2_bda11162-d8a0-5173-9445-62d0ecf0bcd0-4117070.jpg
,
773x435_cmsv2_c3dccae8-0e6d-576c-bbc4-343ca6df2291-4119036.jpg

bu görmüş olduğunuz bir maymun değil 4.4 milyon yıl öncesinde yaşamış olan hesaplamalara göre 3.8 yaşında olan ustralopithecus ananmensise ait olan bir fosilden yola çıkarak animasyonlaştırılmış görüntü.
altay2.jpg

ve bu da günümüzden 200 bin ila 28 bin yıl önce yaşamış neandertal e ait bir insan türü
şuanki insanlara benzmediğini söylemek saçmalamaktır
ve ayrıca günümüzde şuanda yaşamış olan ve evrimleşmiş canlılar sadece insanlar değildir mesela
nemli ve besinin bol olduğu bölgelerde kaplumbağaların boynu uzun değildir fakat kuru bölgelerdeki kaplumğaların boynu daha uzun oluyor gibi gibi milyanlarca basit örnek şuanda verebilirim insanın 20 lik dişleri çıkması,korkunca tüyleriminiz kabarması gibi gibi ama tabii karar size kalmış bunca şeye rağmen hala evrim yoktur diyorsanız haklısınız :)

willkommen

Asistan
Reaksiyon puanı
156
Evrime kanıt sayılanlardan birisi de dinozorların 66milyon yıl önce yaşamış oldukları. Dinozorların yaşadıklarına kanıt sayılan kemikler nasıl olur da 66 milyon yıllık süreçte fosil bazlı yakıta dönüşmemiş?
Bir de insan ve şempanzenin genetik kıyaslamasının benzerliği (%98.5) var. Burada yapılan kıyaslama en temel yaşamsal proteinlerin kıyaslanmasıdır tüm genetik haritaların kıyaslanması değildir. Hayat için olması zorunlu en temel proteinler çoğu canlıda aynıdır.Kaldı ki %98.5 benzerlikte bile hile vardır. Burada yapılan yanlış algıdır. Çoğu kişi bütün genetik haritaların kıyaslandığını zannediyor. Gerçekte durum böyle değil. Ben herhangi bir dine inanmam ortada bir konu varsa objektif bakar bir karara varırım.Benim gördüğüm evrim yalandır. En azından şuan bu şekilde düşünüyorum. Bir canlının misal olarak dinozor türlerinden birisinin kanatlı bir canlıya bir evrimleşmesi için baya ağır şartlar altında çok uzun süre yaşaması gerekir çok uzun süre ağır şartlar altında yaşaması lazım ki kanatlarının oluşması mümkün olabilsin. Hiçbir canlı çok uzun süre ağır yaşam şartları altında yaşayamaz ya nesli tükenir ya da ağır şartların olmadığı bir yere göç eder. Binlercer ya da milyonlarca sene hiçbir canlı ağır yaşam şartları altında yaşamayaz.

Son düzenleme: