Evrim islama aykırımıdır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tefsiri:
Bu âyetlerin nüzûl sebebi olarak zikredilen olaylardan biri şudur: Haccın farz olduğunu bildiren âyet indiğinde Hz. Peygamber bir hutbe okumuş, Allah Teâlâ’ya hamd ve senâdan sonra “Allah size haccı farz kıldı” buyurmuştu. Bir sahâbî “Her yıl mı ey Allah’ın resulü?” diye sordu. Resûlullah soruyu duymazdan geldi. Sorunun üçüncü defa tekrar edilmesi üzerine Hz. Peygamber “Şayet evet deseydim (her yıl haccetmeniz) farz olurdu. Siz ise buna tahammül edemezdiniz. Benim değinmediğim konularda soru sormayın. Sizden önceki bazı toplumlar peygamberlerine çok soru sormaktan ve sonra da bunlar üzerinde ihtilâfa düşmekten dolayı helâk olmuşlardır. Şu halde size bir şeyi emrettiğimde onu olabildiğince yerine getirmeye çalışın, size yasakladıklarımdan da kaçının” buyurmuştur (Müslim, “Hac”, 412).

Âyetlerdeki sakındırma ifadesinden, dinin tamamlanmasının veya eksik kalmasının vahyin geldiği esnadaki sorulara bağlanmış olduğu gibi bir anlam çıkarmak doğru olmaz. Zira bir hususun dinî bildirimler arasında yer alabilmesinin kaçınılmaz şartı, dinin sahibi olan Allah’ın onu murat etmiş olmasıdır. Yine, ilâhî iradenin bir sonucu olarak Resûlullah bazı dinî hükümleri belirli münasebetlerle, olayların tabii akışı içinde ve çevresinden gelen sorular üzerine tebliğ etmiştir. Şu halde bu âyette verilmek istenen mesajı şöyle açıklamak mümkündür: Vahyin indiği dönemde bazı vecîbelerin bildirilmesi soru sorulmasına bağlanmış olduğundan, müminler yerli yerince soru sormalı, yersiz sorulardan ve ısrarcı tavırlardan kaçınmalıdırlar. Ayrıntılar üzerinde fazla sorular sorulması halinde, cevapları duyanlar veya yorumlayanlar –farz kılınmadığı halde– yanlışlıkla yeni farzlar icat edebilirler. Hz. Peygamber’in yukarıda aktarılan ifadesinden de anlaşıldığı üzere, buradaki mesaj Kur’an’ın indirildiği dönemle sınırlı olmayıp, bütün zamanlarda müminlerin şu hususa dikkat etmeleri gerekir: Dinî yükümlülükler konusunda herkes Resûlullah’ın buyruklarını olabildiğince yerine getirmeye çalışmalı, yasakladıklarından kaçınmalı, kendi anlayışını ve içinde yaşadığı toplumun geleneklerini dine yamamaya kalkışmamalıdır. Tarihî tecrübeler de burada insan psikolojisine ışık tutan önemli bir uyarının bulunduğunu göstermektedir. Konumuz olan âyette ve hadiste önceki toplumlardan bazılarının kendilerine bildirilen dinî yükümlülükleri âdeta yetersiz bularak daha fazla yükümlülük isteyen bir tavır içine girdiklerinden, sonra da bunlar üzerinde görüş ayrılığına düşüp asıl vecîbeleri de terkeder hale geldiklerinden söz edilmektedir. Müslüman toplumlarda da bu psikolojinin etkisiyle zaman zaman asıl dinî vecîbeleri bırakıp yeni yükümlülük arayışı içine girildiği ve dinin aslında olmayan hususların temel dinî yükümlülüklerden daha önemli hale getirildiği gözlenmektedir.
Hep aynı şey, "yok öyle değil, yok böyle değil, orada onu demek istemiyor" gibisinden. Kuran insan için indiyse insanın rahatça anlayacağı şekilde olmalıdır.

guta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Neden şu anda maymun diye bir canlı var yoksa bi kısmı evrimleşmedi mi?. Bir insan neden kendini maymundan geldiğine ikna etmeye çalışır ki, saçma sapan işler...
şimdiki maymunları kuzenin olarak düşün hem senin kafanla bakarsak şimdiki çamur neden insan değil

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Hep aynı şey, "yok öyle değil, yok böyle değil, orada onu demek istemiyor" gibisinden. Kuran insan için indiyse insanın rahatça anlayacağı şekilde olmalıdır.
Ayetler olaylara ve sorulan sorular üzerine inmiş. Her şeyin cevabı orada yok.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Bence artık konuyu bitirelim zaten kimsenin fikri değişmeyecek herkes boşuna kıçını yırtıyor müslüman ateist olmuyacak ateistde müslüman
İleride beynimize çip yerleştirirlerse ayı iki parça gösterirler bize. Bir iki tane ayet.mp3 açtlar mı beynimizde komple müslüman olur ateistler.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Maide suresi 101-102- ey iman edenler, bir takım şeyler vardır ki size açıklanır ve beyan edilirse gücünüze gider, üzülmenizi gerektirir, böyle olması düşünülen şeylerden soru sormayınız.
Çarpıtarak değil, anlayarak okumak gerek:

“Allah size haccı farz kıldı” buyurmuştu. Bir sahâbî “Her yıl mı ey Allah’ın resulü?” diye sordu. Resûlullah soruyu duymazdan geldi. Sorunun üçüncü defa tekrar edilmesi üzerine Hz. Peygamber “Şayet evet deseydim (her yıl haccetmeniz) farz olurdu. Siz ise buna tahammül edemezdiniz.

delete user

Profesör
Reaksiyon puanı
3,781
Bu konu 100. sayfayı bulsa yine imana gelmezler kapatalım konuyu. Başka bir müslüman-ateist tartışmasında görüşmek üzere. :sweatsmile:

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Bir çoğu. Çelişen ayetlerde hep "öyle değil, o başka anlamda kullanılmış, o mecaz, o temsili" gibi ifadeler kullanılıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu konu 100. sayfayı bulsa yine imana gelmezler kapatalım konuyu. Başka bir ateist-müslüman tartışmasında görüşmek üzere. :sweatsmile:
Devam edebilirim ama istiyorsanız bitirelim.

scutoid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
63
Düzgünce tartışmaya çalışıyorum fakat tartışma anlayışından uzak insanlar sadece bizi lanetleyerek bir yere geleceklerini sanıyorlar. Aslında Türkiye'de bilinçlenmek için önemli konulardan fakat ilk önce tartışmayı öğrenmek lazım.
Dindar insanlarla asla tartışamazsın. Bunun sebebini de Tanrı Yanılgısı kitabında Douglas Adams alıntısı açıklıyor;

"Dinler merkezinde bazı fikirler barındırır ve biz bunları kutsal veya mübarek veya benzeri kelimelerle adlandırırız. Bunların esas anlamı ise "İşte hakkında kötü söz söyleme izninizin olmadığı bir fikir ya da bir kavram; kötü söz kesinlikle söyleyemezsiniz. Neden söyleyemezsiniz peki? Çünkü söylemeyezsiniz."

Eğer birisi parti tartışması yapıyorsa veya vergilerin çok olduğu yönünde tartışıyorsa, kimse kendini rencide edilmiş hissetmez. Ancak bir insan "Bir cumartesi günü bir elektrik düğmesine bile dokunmayacağım çünkü inançlarıma aykırı" derse, ona şöyle dersiniz "Buna saygı duyarım."

Sırf bu tartışmaya girebilmek için üye oldum. İnsanların dinini eleştirdiğimiz zaman asla düzgün bir tepki vermiyorlar. Düpedüz şekilde hakaret boyutuna ulaşacak tepkiler veriyorlar. Yahu biri bana söyleyebilir mi; Evrenin neresinde kusursuz bir düzen var?

Doğal afetler kusursuzluk eser mi?
Hayatı boyunca sağlıklı beslenmiş insanın kanser olması kusursuzluk eseri mi?
Doğan çocuğun sakat olarak doğması kusursuzluk eseri mi? Doğru ya tanrı onu imtihan etmek için sakat doğurdu. Eğer sakat doğduysa tanrının bir bildiği vardır laf edemeyiz. Kesinlikle ve kesinlikle çocuğun DNA'larında mutasyonlar meydana geldiği için değil.

Evren bir patlama sonucu oluştu çünkü kusursuz bir düzen yok! Kocaman bir kaostan meydana geldi evren.

Evrende birçok din var, ilahi kitap var. Bunların her biri de en doğrusu biziz diyor. Ben hangisine inanayım? Ben Hristiyan bir aileden gelseydim, Hristiyan olacaktım çünkü benim kutsal kitabım İncil olacaktı ve İncil'de diğer dinler yalan ve yanlış olarak belirtilecekti. Yani Hristiyan olsam, Kuran-ı Kerim yalan ve yanlış bir kitap olacaktı benim için. Aynı durum müslümanlarda da geçerli.

Hangi din doğru diye sorsanız; müslüman olan herkes İslam'ın doğru din olduğunu söyler. Peki ya aynı şeyi bir hristiyana sorun bakalım, size ne cevap verecek? Ben hemen söyleyeyim ne cevap vereceğini. Elbette ki Hristiyanlık Dini'nin doğru olduğunu söyleyecek. Burada anlatmak istediğim şey ise, insanlar inandığı kutsal kitap içerisinde olan biten her şeyi doğru kabul eder.

Yani ben istesem de istemesem de dindar insanlarla tartışamam. Mucizelere inanıyorsunuz çünkü kutsal kitabınızda mucizelerin doğru olduğu söyleniyor. Yalnızca binlerce yıl önce yazılmış bir kitapta yazan şeyleri doğru kabul ediyorsunuz. Biz ise güncel olan bilim ile ve kanıtlarla sizlere geliyoruz. Ancak sizin tek kanıtınız kutsal kitapta yazan şeyler. Bizim kanıtlarımız ise bilim insanları tarafından makalelerle kanıtlanmış şeyler. Ancak ne demiştik? Dinler asla eleştirilemez.

Herkese kolay gelsin.

Scarmigli1 ded

Asistan
Reaksiyon puanı
463
Cevabı olanlarda anlaşılır değil.
Kankam şöyle bir açıklamada bulunayım sana (benim düşüncem) homo sapiensler, erectuslar falan var ya işte erectuslar soloensisler falan evrim geçirdi sonra bir yerde evrim bitti hz. adem ve havva en son ki homo sapiensler bence ayetlerde de ilk insan olduğu için böyle bir düşüncede bulundum

guta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Kankam şöyle bir açıklamada bulunayım sana (benim düşüncem) homo sapiensler, erectuslar falan var ya işte erectuslar soloensisler falan evrim geçirdi sonra bir yerde evrim bitti hz. adem ve havva en son ki homo sapiensler bence ayetlerde de ilk insan olduğu için böyle bir düşüncede bulundum
cennetten dünyaya atıyor ama

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Bak ilk yanıtımda düzgün cevap vermişim. Önceden müslümandım ben. Hâlâ maymun diyorsun ya :d

Önceden Müslümandın !!!
Artık Elhamdülillah Ateist olduma mı geliyor konu ? İman etmeyen ve Müslüman olmayan birisinin Ayetler Hadisler üstünden konuşması ne kadar doğru ? Zaten inanmıyorsun ve ne yazarlarsa yazsınlar inanmayacan. ( Maksat ortalığı karıştırmaya çıkıyor böyle olunca. )

Ayrıca hepsini geçtim Evrim var olsa ne olur yok olmamış olsa ne olur eline ne geçecek ? Ülkeyi mi kurtarmış olacan...

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Bence mantıksız ama senin düşüncen. Sorgulamaya devam et.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Önceden Müslümandın !!!
Artık Elhamdülillah Ateist olduma mı geliyor konu ? İman etmeyen ve Müslüman olmayan birisinin Ayetler Hadisler üstünden konuşması ne kadar doğru ? Zaten inanmıyorsun ve ne yazarlarsa yazsınlar inanmayacan. ( Maksat ortalığı karıştırmaya çıkıyor böyle olunca. )

Ayrıca hepsini geçtim Evrim var olsa ne olur yok olmamış olsa ne olur eline ne geçecek ? Ülkeyi mi kurtarmış olacan...
İlk başta sadece soruya cevap verdim. İnanıp inanmamam önemli değil. Daha sonra gelişti olaylar.

scutoid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
63
Önceden Müslümandın !!!

Benim bir müzisyenin yaptığı müziği veya bir yazarın yazdığı kitabı eleştirmem için illa müzisyen veya yazar mı olmam gerekiyor?

Evren var ise bütün dinlerin yalan olduğu kanıtlanacak. Burada kimse ortalığı karıştırmıyor, yalnızca tartışıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...