Evrim islama aykırımıdır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

scutoid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
63
Asıl karşıtlık yapan sizsiniz. Ben tartışmak istiyorum, siz beni lanetleyeni görmeyip benim dediklerime sarıyorsunuz. Güya objektif gözüküyorsunuz :)
Evet bir kere daha dindarlar ile din hakkında tartışmanın boşa kürek çekme anlamına geldiğini kanıtlamış oldum kendimce :) İyi akşamlar herkese.

xPhoenix06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,186
Hangi evrimden bahsettiğimize göre değişir. Örneğin maymundan geldiğimizi savunan evrimden bahsediyorsak kesinlikle aykırıdır. Ancak insanın zamanla geçirdiği evrimler hakkında konuşuyorsak bunu bilemiyorum ancak büyük ihtimal aykırı değildir.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Ben çok arkadaşımı ikna ettim fakat kendini çok kurnaz sanan arkadaşlara bir şey anlatılmıyor.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Hangi evrimden bahsettiğimize göre değişir. Örneğin maymundan geldiğimizi savunan evrimden bahsediyorsak kesinlikle aykırıdır. Ancak insanın zamanla geçirdiği evrimler hakkında konuşuyorsak bunu bilemiyorum ancak büyük ihtimal aykırı değildir.

Konu o değil ki işte direk Dindarlar Yobazdır cahildire getirmek baksana.
O tarz evrime herkes inanır neden olmasın. Normal ayı boz renkte iken Kutuplarda şartlara göre evrim geçirir o yüzden beyaza olmuştur veya atıyorum Köpekler ile Kurtlar aynı soydan gelir zamanlar evrilmiştirler veya daha önceleri kuyruğu olan bir canlı zamanla ihtiyacı olmadığı için bundan kurtulmuştur veya denizde yaşarken karayaçıkar artık karadada yaşamaya başlamıştır bu tarz evrimler tabii ki olur.

Ama İMAN EDEN VE BEN MÜSLÜMANIM DİYEN birisi. Yok hiç bir şey yoktu büyük patlama oldu her şey yoktan var oldu birden tek ücreli canlı geldi ordan maymuna geldi maymunda zamanla İnsana dönüştü dedimi kabul etmez. Sadece Müslümanı geçtim TÜM İLAHİ dinlerde Adem Ve Havvadan geldiğine inanırılır insanların hikayede aşağı yukarı hep aynıdır herkesin bildiği Elma ve Cennetten Kovulma üstüne... Hristiyanda Yahudide Müslümanda böyle düşünür.

Ama bu tarz konu içinde hep aynı tipler hep aynı muhabbet üstünde Ateistlik ve Deistlik propagandası yapmaya çalışırlar.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Biz ise güncel olan bilim ile ve kanıtlarla sizlere geliyoruz. Ancak sizin tek kanıtınız kutsal kitapta yazan şeyler. Bizim kanıtlarımız ise bilim insanları tarafından makalelerle kanıtlanmış şeyler. Ancak ne demiştik? Dinler asla eleştirilemez.
“Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan başka bir yaratılışa geçirerek yaratmaktadır. İşte Rabbiniz olan Allah budur, mülk O’nundur. O’ndan başka İlah yoktur. Buna rağmen nasıl çevriliyorsunuz?” (Zümer Suresi, 6)

“Ve kendisinde çetin bir sertlik ve insanlar için (çeşitli) yararlar bulunan demiri de indirdik“ (Hadid Suresi, 25)

Eleştirilir, tabi siz aynı kalmadıkça. Hadid kelimesinin anlamı demirdir. Hani dedin ya 1400 yıl önce falan, 1400 yıl önce demirin gökten inmesinden bahsediliyor. Üç evrelik doğum sürecinden bahsediyor.

1.trimestri, 2.trimestri, 3.trimestri. Arıların bal yapmasına ne diyeceksin peki? Arıda o zeka var mı? Güneş ve Ay'ın belirli bir düzene bağlı hareket etmeleri? Sperm ve yumurtadan insan oluşması? Bitki, hayvan, mantar? Bunlar tesadüf mü?

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Bir de ateistler İslamı hiç sevmez ama hristiyanlığa sempati besler sanırım daha rahat diye. ;)
Tamam, adam ateist / deist ya da gayrimüslim olsun ama adamın ne düşündüğüne saygı duymamız lazım. Yanlış düşünce olup olmaması fark etmiyor ve bir de bu davranışlarını beğenmedim. Dinde zorlama yok.

scutoid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
63
O tarz evrime herkes inanır neden olmasın. Normal ayı boz renkte iken Kutuplarda şartlara göre evrim geçirir o yüzden beyaza olmuştur veya atıyorum Köpekler ile Kurtlar aynı soydan gelir zamanlar evrilmiştirler veya daha önceleri kuyruğu olan bir canlı zamanla ihtiyacı olmadığı için bundan kurtulmuştur veya denizde yaşarken karayaçıkar artık karadada yaşamaya başlamıştır bu tarz evrimler tabii ki olur.

Ama İMAN EDEN VE BEN MÜSLÜMANIM DİYEN birisi. Yok hiç bir şey yoktu büyük patlama oldu her şey yoktan var oldu birden tek ücreli canlı geldi ordan maymuna geldi maymunda zamanla İnsana dönüştü dedimi kabul etmez. Sadece Müslümanı geçtim TÜM İLAHİ dinlerde Adem Ve Havvadan geldiğine inanırılır insanların hikayede aşağı yukarı hep aynıdır herkesin bildiği Elma ve Cennetten Kovulma üstüne... Hristiyanda Yahudide Müslümanda böyle düşünür.

Ama bu tarz konu içinde hep aynı tipler hep aynı muhabbet üstünde Ateistlik ve Deistlik propagandası yapmaya çalışırlar.
E siz de bizi propaganda yapmak ile suçluyorsunuz. Kendi kendinize konunun müslümanların cahilliğine veya yobazlığına geldiğini düşünüyorsunuz.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519

Kimseye cahildir, yobazdır demedim. Anlamıyorum, haksız çıkarmak için kafanda kurmuşsun olayları. Bize yapılan haksızlığı görmüyorsun.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
“Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan başka bir yaratılışa geçirerek yaratmaktadır. İşte Rabbiniz olan Allah budur, mülk O’nundur. O’ndan başka İlah yoktur. Buna rağmen nasıl çevriliyorsunuz?” (Zümer Suresi, 6)

“Ve kendisinde çetin bir sertlik ve insanlar için (çeşitli) yararlar bulunan demiri de indirdik“ (Hadid Suresi, 25)

Eleştirilir, tabi siz aynı kalmadıkça. Hadid kelimesinin anlamı demirdir. Hani dedin ya 1400 yıl önce falan, 1400 yıl önce demirin gökten inmesinden bahsediliyor. Üç evrelik doğum sürecinden bahsediyor.

1.trimestri, 2.trimestri, 3.trimestri. Arıların bal yapmasına ne diyeceksin peki? Arıda o zeka var mı? Güneş ve Ay'ın belirli bir düzene bağlı hareket etmeleri? Sperm ve yumurtadan insan oluşması? Bitki, hayvan, mantar? Bunlar tesadüf mü?
E siz de bizi propaganda yapmak ile suçluyorsunuz. Kendi kendinize konunun müslümanların cahilliğine veya yobazlığına geldiğini düşünüyorsunuz.

scutoid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
63

Bir şey sormak istiyorum;

Kuran-ı Kerim'in yazıldığı dönemde hamilelik yok muydu?
İnsanlar demir maddesini kullanıp kılıç yapmıyor muydu?
İnsanlar o dönemde bal yemiyor muydu?
Ay ve Güneş gökyüzünden izlenemiyor muydu?

Bunu illa bir yaratıcının söylemesine gerek yok. Zaten insanlar bu tür şeyleri biliyorlardı. Tamamen bir insan yazmış olsaydı da pekala tüm bunları yazabilirdi.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Güçlü olan kazanıcaktır zamanla. Hele bir bekleyin siz.
Güçlülerin oyunu bitmek bilmez. ?

Nymphext

Asistan
Reaksiyon puanı
189
Evrimin islama aykırı olduğunu düşünmüyorum kaldı ki evrimi fikrini ilk ortaya atan müslüman bilim insanı Basralı El Cahizdir isteyen araştırabilir.

scutoid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
63
Aynen kardeşim, sıradan bir insan demiri gökten inerken görmüş ve el sallamış :) Sen demirin hiç gökten indiğini gördün mü? Bilimsel delil istedin verdim :)
Demirin gökten inmesi hakkında bilimsel bir delil var mıdır? Kitapta demirin gökten indiğinin yazması dışında bir delil göremiyorum ben açıkçası. Demir gökten inmedi, kimyasal reaksiyonlar hakkında araştırma yaparsanız zaten demirin gökten inmediğini görürsünüz :)

Nymphext

Asistan
Reaksiyon puanı
189
Ayrıca yanlış bildiğiniz bir konu var. Demir dünyanın oluşumdan beri var olan 4 elementen biridir demirin çok büyük bir kısmı gökten inmemiş zaten hali hazırda dünyada vardı . kurandaki ayette ise demirin inmesi farklı tesfir edilebeileceği için ''inzal'' sunmak , adamak anlamlarına gelebiliyor.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Demirin gökten inmesi hakkında bilimsel bir delil var mıdır? Kitapta demirin gökten indiğinin yazması dışında bir delil göremiyorum ben açıkçası. Demir gökten inmedi, kimyasal reaksiyonlar hakkında araştırma yaparsanız zaten demirin gökten inmediğini görürsünüz :)
Aynen :)

Gözlemler, bilim insanlarına gün içinde sıcaklığın 2 bin 400 derecenin üzerine çıktığı dev öte gezegen WASP-76b'de gökten sıvı halde demir yağdığını düşündürdü.

İspanya'da Astrobiyoloji Merkezi'nde görevli Maria Rosa Zapatero Osorio, "Gözlemler, demir buharının WASP-76b'ın gündüz olan tarafında atmosferde bol miktarda bulunduğunu ortaya koyuyor. Bu demirin bir bölümü gezegenin dönüşü ve atmosferik rüzgarlar nedeniyle gece tarafına geçiyor. Burada çok daha soğuk ortamlara maruz kalan demir, sıvılaşıp yağmur gibi yağıyor." değerlendirmesini yaptı.

Cenevre Üniversitesinden Dr. David Ehrenreich de BBC News'e yaptığı açıklamada, "Su damlacıklarının çiselemesinin yerine, gökten demir damlalarının yere düştüğünü hayal edin." yorumunu yaptı.

Kaynak: Bilim İnsanları: Gökten demir yağıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...