Selahattiinn
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Lawrence krauss evren hiçlikten çıkar diyor peki çoklu evrenlere inanıyor mu?
Yaratıcı var mı?Krauss un çoklu evrenlerle ilgili herhangi bir görüş belirttiğini hatırlamıyorum .
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hiçlik , BigBang le çıkan parçacık ve antiparçacıkların çarpışarak birbirlerini nötrlemesi . Bu savaştan şansımıza parçacık galip çıktı ve madde ortaya çıktı , evren oluşmaya başladı . Benim favori açıklamam bu evrenin varoluşunda .
Tesadüf olamayacak kadar karmaşık bir evren içerisinde nokta bile değilsin.Yaratıcı var mı?
Bu teoride herhangi bir yaratıcı yok .Yaratıcı var mı?
Ya aga biz burda araştırmaya , bilime yöneliyoruz sen çıkıyorsun Allah yarattı diyorsun . En güncel depremi de Allah verdi o zaman niye önlem alıyoruz , tanrıya karşı mı geliyoruz ? Şöyle bilimsel tartışma konularına gelip Allah yarattı , Adem den geldik demeyin . Rahatsız oluyarsanız bu konulara girmeyin . Sizde ayrı konu açabilirsiniz Allah ın varlığına kanıtlar diye .Kainat, yoktan var edildi. Sonuçlarına baktığımızda bir hayatın var olması, bir düzenin varlığı bu işin bir şans tesadüf vb. değil, bilinçli bir şekilde yaptığını gösteriyor.
Bilinçli bir eylemin oluşabilmesi için 3 şeye ihtiyacı vardır, bunlardan biri bile eksik olsa eylem gerçekleşmez.
1- İlim (bilgi)
2- İrade (istem)
3- Kudret (yapabilme gücü)
Bir örnek verelim. Örneği çay içeceksin, bardak önünde.
1- İçebilecek gücün var, içmek de istiyorsun, ama nasıl içeceğini bilmiyorsan İÇEMEZSİN.
2- Nasıl içeceğini biliyorsun, içebilecek gücün de var, ama içmek istemiyorsun İÇMEZSİN.
3- Nasıl içeceğini biliyorsun, içmek de istiyorsun, ama bardağı kaldıracak gücün yok, İÇEMEZSİN.
Şuurlu bir fiilin oluşabilmesi için bu 3 şeyin tamamı birlikte var olmalı.
Şimdi evrene bir bakalım, içerisinde milyarlarca canlı var, her birine uygun bir sistem var. Yaşam için uygun koşullar sağlanmış. Belli ki bu eylem (dünyanın var olması ve mevcutta yaşama uygun olarak devam edebilmesi) bir ilim, irade ve güç gerektiriyor.
Mesela büyük patlama. Sonuçları itibariyle şuurlu bir fiil olduğu aşikar. Öyleyse bu yaratılış fiilinde bir ilim sahibinin, bir kudret sahibinin bulunması ve bu yoktan varoluşu istemesi (irade) gerekiyor.
Yoktan varoluş Allah'ın sanatından bir sanattır.
Ya aga biz burda araştırmaya , bilime yöneliyoruz sen çıkıyorsun Allah yarattı diyorsun . En güncel depremi de Allah verdi o zaman niye önlem alıyoruz , tanrıya karşı mı geliyoruz ? Şöyle bilimsel tartışma konularına gelip Allah yarattı , Adem den geldik demeyin . Rahatsız oluyarsanız bu konulara girmeyin . Sizde ayrı konu açabilirsiniz Allah ın varlığına kanıtlar diye .
Bak ! Biz burada bilimsel bir makaleyi tartışıyoruz . Bende müslümanım ama ben çıkıp Allah yarattı gerisi faso fiso demiyorum . Olasılıkları , nedenini araştırıp çeşitli teorilere bakıyor ve yorumluyorum . Bilime dinle yaklaştığın için zaten Islam dünyasi rezil bir ortamda . Islam in en güçlü olduğu zamanlarda Islam alimleri tanrı yarattı demeyip astronomi ile ilgilenmişler , araştırmışlar . Ondan sonra gelen nesil her şeye Allah yarattı , Allah ın takdiri diye diye rezil millet seviyesine ulaştılar .Bazıları İslam dinine inanır, Allah'a iman eder, gönderdiği peygamberlerin öğretilerine inanır.
Bazıları bilim dinine inanır, Bilim adamlarına iman eder.
Bazıları kendi aklını din kabul eder, onun söylediklerine iman eder. Evrende milyonlarca din var. Ama bunlardan sadece 1 tanesi kurtuluşa erecek.
He bu arada, bilim adamı olan ama bilimi din olarak kabul etmeyip, Allah'ın yarattığı kainatı keşfeden kaşifler de var. Güzel insanlar.
Nereye ne yazacağımıza sen mi karar veriyorsun dostum?
İnsan vücuduma erişinceye kadar sayabileceğim 2 karadelikten geçtim ve insan olan varlıklarda benim gibi 2 karadelikten geçti.
Baba ve Anne'ni kastediyorum.
Sonra ne oldu? Bizim insan dediğimiz Bilim insanları evrende bile karadelik olduğunu kanıtladı.
Yani diyeceğim o ki Tüm evren boyutları iç-içe geçmiş canlılar toplumudur.
Aksini iddia eden benim gözümde hala taş devrini atlamamış canlıdır.
büyük patlamadan önce ne vqrdiKrauss un çoklu evrenlerle ilgili herhangi bir görüş belirttiğini hatırlamıyorum .
Hiçlik , BigBang le çıkan parçacık ve antiparçacıkların çarpışarak birbirlerini nötrlemesi . Bu savaştan şansımıza parçacık galip çıktı ve madde ortaya çıktı , evren oluşmaya başladı . Benim favori açıklamam bu evrenin varoluşunda .
Evren döngüsel m?sonsuz mubüyük patlamadan önce ne vqrdi
İyi ki sakalı uzun değil
Benim düşünceme göre Büyük patlama olayı olmadı. Yavaş yavaş gelişti. Mesela senin miyden yada akciğerlerin Büyük patlamayla mı yarandı direk o boyuta geldi?büyük patlamadan önce ne vqrdi
Evren döngüsel m?sonsuz mu
Yok öyle olmuyor.Benim düşünceme göre Büyük patlama olayı olmadı. Yavaş yavaş gelişti. Mesela senin miyden yada akciğerlerin Büyük patlamayla mı yarandı direk o boyuta geldi?
Evreni Kendi herhangi bir dahili organın gibi görmelisin. Çünkü evren gittikçe genişleyen yapıda nasılki İnsan Çocukken iç organları daha küçük olur Büyüdükçe organlarda genişleyip büyür ha onun gibi.
Mikrobiyoliji yaşam alanı genişliyor ya ondan söyledim. Bir zaman biz bir hiçtik ve Mikroskobik ölçülerdeydik.Yok öyle olmuyor.
Organlar arasındaki mesafede giderek artıyor. Bir zaman gelecek organlar arası iletişimde kesilecek. hah işte o zaman ölüceksin (z).
dongu gorusu de var. evren ezelden beri sisip cokuyor seklinde.
bir yaraticinin varligina gerek gorulmuyor su anki teorilerde.
Öldüğünde birşeyi nasıl görebilirsin?Kısacası ölünce görecez.
Gel kardeşim, sen önce Türkçe öğren, sonra yaratıcıdan, teorilerden bahset.![]()