Evren hiçlikten nasıl çıkabilir?

Selahattiinn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Lawrence krauss evren hiçlikten çıkar diyor peki çoklu evrenlere inanıyor mu?

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Krauss un çoklu evrenlerle ilgili herhangi bir görüş belirttiğini hatırlamıyorum .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hiçlik , BigBang le çıkan parçacık ve antiparçacıkların çarpışarak birbirlerini nötrlemesi . Bu savaştan şansımıza parçacık galip çıktı ve madde ortaya çıktı , evren oluşmaya başladı . Benim favori açıklamam bu evrenin varoluşunda .

Son düzenleme:

Selahattiinn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Krauss un çoklu evrenlerle ilgili herhangi bir görüş belirttiğini hatırlamıyorum .

Hiçlik , BigBang le çıkan parçacık ve antiparçacıkların çarpışarak birbirlerini nötrlemesi . Bu savaştan şansımıza parçacık galip çıktı ve madde ortaya çıktı , evren oluşmaya başladı . Benim favori açıklamam bu evrenin varoluşunda .
Yaratıcı var mı?

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,897
Kainat, yoktan var edildi. Sonuçlarına baktığımızda bir hayatın var olması, bir düzenin varlığı bu işin bir şans tesadüf vb. değil, bilinçli bir şekilde yaptığını gösteriyor.

Bilinçli bir eylemin oluşabilmesi için 3 şeye ihtiyacı vardır, bunlardan biri bile eksik olsa eylem gerçekleşmez.

1- İlim (bilgi)
2- İrade (istem)
3- Kudret (yapabilme gücü)

Bir örnek verelim. Örneği çay içeceksin, bardak önünde.

1- İçebilecek gücün var, içmek de istiyorsun, ama nasıl içeceğini bilmiyorsan İÇEMEZSİN.
2- Nasıl içeceğini biliyorsun, içebilecek gücün de var, ama içmek istemiyorsun İÇMEZSİN.
3- Nasıl içeceğini biliyorsun, içmek de istiyorsun, ama bardağı kaldıracak gücün yok, İÇEMEZSİN.

Şuurlu bir fiilin oluşabilmesi için bu 3 şeyin tamamı birlikte var olmalı.

Şimdi evrene bir bakalım, içerisinde milyarlarca canlı var, her birine uygun bir sistem var. Yaşam için uygun koşullar sağlanmış. Belli ki bu eylem (dünyanın var olması ve mevcutta yaşama uygun olarak devam edebilmesi) bir ilim, irade ve güç gerektiriyor.

Mesela büyük patlama. Sonuçları itibariyle şuurlu bir fiil olduğu aşikar. Öyleyse bu yaratılış fiilinde bir ilim sahibinin, bir kudret sahibinin bulunması ve bu yoktan varoluşu istemesi (irade) gerekiyor.

Yoktan varoluş Allah'ın sanatından bir sanattır.

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Kainat, yoktan var edildi. Sonuçlarına baktığımızda bir hayatın var olması, bir düzenin varlığı bu işin bir şans tesadüf vb. değil, bilinçli bir şekilde yaptığını gösteriyor.

Bilinçli bir eylemin oluşabilmesi için 3 şeye ihtiyacı vardır, bunlardan biri bile eksik olsa eylem gerçekleşmez.

1- İlim (bilgi)
2- İrade (istem)
3- Kudret (yapabilme gücü)

Bir örnek verelim. Örneği çay içeceksin, bardak önünde.

1- İçebilecek gücün var, içmek de istiyorsun, ama nasıl içeceğini bilmiyorsan İÇEMEZSİN.
2- Nasıl içeceğini biliyorsun, içebilecek gücün de var, ama içmek istemiyorsun İÇMEZSİN.
3- Nasıl içeceğini biliyorsun, içmek de istiyorsun, ama bardağı kaldıracak gücün yok, İÇEMEZSİN.

Şuurlu bir fiilin oluşabilmesi için bu 3 şeyin tamamı birlikte var olmalı.

Şimdi evrene bir bakalım, içerisinde milyarlarca canlı var, her birine uygun bir sistem var. Yaşam için uygun koşullar sağlanmış. Belli ki bu eylem (dünyanın var olması ve mevcutta yaşama uygun olarak devam edebilmesi) bir ilim, irade ve güç gerektiriyor.

Mesela büyük patlama. Sonuçları itibariyle şuurlu bir fiil olduğu aşikar. Öyleyse bu yaratılış fiilinde bir ilim sahibinin, bir kudret sahibinin bulunması ve bu yoktan varoluşu istemesi (irade) gerekiyor.

Yoktan varoluş Allah'ın sanatından bir sanattır.
Ya aga biz burda araştırmaya , bilime yöneliyoruz sen çıkıyorsun Allah yarattı diyorsun . En güncel depremi de Allah verdi o zaman niye önlem alıyoruz , tanrıya karşı mı geliyoruz ? Şöyle bilimsel tartışma konularına gelip Allah yarattı , Adem den geldik demeyin . Rahatsız oluyarsanız bu konulara girmeyin . Sizde ayrı konu açabilirsiniz Allah ın varlığına kanıtlar diye .

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,897
Bazıları İslam dinine inanır, Allah'a iman eder, gönderdiği peygamberlerin öğretilerine inanır.

Bazıları bilim dinine inanır, Bilim adamlarına iman eder.

Bazıları kendi aklını din kabul eder, onun söylediklerine iman eder. Evrende milyonlarca din var. Ama bunlardan sadece 1 tanesi kurtuluşa erecek.

He bu arada, bilim adamı olan ama bilimi din olarak kabul etmeyip, Allah'ın yarattığı kainatı keşfeden kaşifler de var. Güzel insanlar.

Ya aga biz burda araştırmaya , bilime yöneliyoruz sen çıkıyorsun Allah yarattı diyorsun . En güncel depremi de Allah verdi o zaman niye önlem alıyoruz , tanrıya karşı mı geliyoruz ? Şöyle bilimsel tartışma konularına gelip Allah yarattı , Adem den geldik demeyin . Rahatsız oluyarsanız bu konulara girmeyin . Sizde ayrı konu açabilirsiniz Allah ın varlığına kanıtlar diye .

Nereye ne yazacağımıza sen mi karar veriyorsun dostum?

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Bazıları İslam dinine inanır, Allah'a iman eder, gönderdiği peygamberlerin öğretilerine inanır.

Bazıları bilim dinine inanır, Bilim adamlarına iman eder.

Bazıları kendi aklını din kabul eder, onun söylediklerine iman eder. Evrende milyonlarca din var. Ama bunlardan sadece 1 tanesi kurtuluşa erecek.

He bu arada, bilim adamı olan ama bilimi din olarak kabul etmeyip, Allah'ın yarattığı kainatı keşfeden kaşifler de var. Güzel insanlar.

Nereye ne yazacağımıza sen mi karar veriyorsun dostum?
Bak ! Biz burada bilimsel bir makaleyi tartışıyoruz . Bende müslümanım ama ben çıkıp Allah yarattı gerisi faso fiso demiyorum . Olasılıkları , nedenini araştırıp çeşitli teorilere bakıyor ve yorumluyorum . Bilime dinle yaklaştığın için zaten Islam dünyasi rezil bir ortamda . Islam in en güçlü olduğu zamanlarda Islam alimleri tanrı yarattı demeyip astronomi ile ilgilenmişler , araştırmışlar . Ondan sonra gelen nesil her şeye Allah yarattı , Allah ın takdiri diye diye rezil millet seviyesine ulaştılar .

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,897
Bu yazdıklarından anladığım kadarıyla sen okuduklarını doğru yorumlamıyorsun. Konu tartışmaya dönmesin diye sizleri başbaşa bırakıyorum,selametle.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
İnsan vücuduma erişinceye kadar sayabileceğim 2 karadelikten geçtim ve insan olan varlıklarda benim gibi 2 karadelikten geçti.

Baba ve Anne'ni kastediyorum.

Sonra ne oldu? Bizim insan dediğimiz Bilim insanları evrende bile karadelik olduğunu kanıtladı.

Yani diyeceğim o ki Tüm evren boyutları iç-içe geçmiş canlılar toplumudur.

Aksini iddia eden benim gözümde hala taş devrini atlamamış canlıdır.

ahmunt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
İnsan vücuduma erişinceye kadar sayabileceğim 2 karadelikten geçtim ve insan olan varlıklarda benim gibi 2 karadelikten geçti.

Baba ve Anne'ni kastediyorum.

Sonra ne oldu? Bizim insan dediğimiz Bilim insanları evrende bile karadelik olduğunu kanıtladı.

Yani diyeceğim o ki Tüm evren boyutları iç-içe geçmiş canlılar toplumudur.

Aksini iddia eden benim gözümde hala taş devrini atlamamış canlıdır.
hacı2 .jpg

Selahattiinn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

büyük patlamadan önce ne vqrdi

Evren döngüsel m?sonsuz mu

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
İyi ki sakalı uzun değil :D Buda kabül nede olmasa dinleme ahlakı var. Sakalı baya uzunlardan korkacaksın :D Herşeyi Allah mucizesi gibi konuşuyorlar. Hatta yağmurun normal doğa olayı olduğunu reddedip Allahın yağdırdığını durmadan bana söyleyen biri vardı.

İnsan ilk önce ben neyim diye kendini sorgulamayı becerir sonra diğer etaplara geçer. Bunlarsa direk Allahla birzaman Kanki olmuşlar gibi konuşuyorlar hep. Neyin kafasını yaşıyorlar anlayamadım.

Yukarıda söylediğim olay sadece benim düşünceme göre gerçek olabilecek olaydır. Mesela sen Evreni ve Yaratılışı başka türlü kabuledebilirsin.

Yaşadığımız evrenin nasıl bir yer olduğunu anlatabilirmisin? Belki sen benim söylediğimden doğru evren modelini söylersin bende onu kabullenerim? Olmaz mı?

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,560
dongu gorusu de var. evren ezelden beri sisip cokuyor seklinde.

bir yaraticinin varligina gerek gorulmuyor su anki teorilerde.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590

Evren döngüsel m?sonsuz mu
Benim düşünceme göre Büyük patlama olayı olmadı. Yavaş yavaş gelişti. Mesela senin miyden yada akciğerlerin Büyük patlamayla mı yarandı direk o boyuta geldi?

Evreni Kendi herhangi bir dahili organın gibi görmelisin. Çünkü evren gittikçe genişleyen yapıda nasılki İnsan Çocukken iç organları daha küçük olur Büyüdükçe organlarda genişleyip büyür ha onun gibi.

ahmunt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Benim düşünceme göre Büyük patlama olayı olmadı. Yavaş yavaş gelişti. Mesela senin miyden yada akciğerlerin Büyük patlamayla mı yarandı direk o boyuta geldi?

Evreni Kendi herhangi bir dahili organın gibi görmelisin. Çünkü evren gittikçe genişleyen yapıda nasılki İnsan Çocukken iç organları daha küçük olur Büyüdükçe organlarda genişleyip büyür ha onun gibi.
Yok öyle olmuyor.
Organlar arasındaki mesafede giderek artıyor. Bir zaman gelecek organlar arası iletişimde kesilecek. hah işte o zaman ölüceksin (z).

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
Yok öyle olmuyor.
Organlar arasındaki mesafede giderek artıyor. Bir zaman gelecek organlar arası iletişimde kesilecek. hah işte o zaman ölüceksin (z).
Mikrobiyoliji yaşam alanı genişliyor ya ondan söyledim. Bir zaman biz bir hiçtik ve Mikroskobik ölçülerdeydik.

Şimdiyse O mikroskobik ölçülerde İnsancıkların milyonlarcasını içimizde bulunduruyoruz. ve onlara yaşam alanı yaranmış içimizde kendimizden istemsiz olarak.

Yukarıda söylediğim gibi bu iddiamın üzerinde duruyorum. Tüm evren boyutları iç-içe geçmiş canlılar toplumudur.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
Ben biraz materyalist düşünceye sahibim. Yaratıcı bana göre İki zıttı enerjinin bir araya gelmesi sonucunda oluşabilecek yeni bir şeyi yaratabilen küvvetlere söylenir.
Ve nedense Bu evrende Bir enerjinin yada söylenebilen tüm terimlerin Bir zıttı bulunmakta.

Olaya dahildir ilk önce Baba ve Anne. Zıttı küvvetlerin yarattığı çocuk.
Manyetik + ve - tarafı. Ve bu zıttı olan küvvetin Yarattığı olmazsa olmaz Elektrik. Belki daha çok özelliği var ama basit örnek bu.
Soğuk ve Sıcak henüz bu küvvetlerin bir araya gelmesi sonucu bir sağlam örnek veremem. Çünkü olay çok karmakarışık sonuca varılır ve maddesel olan herşeye etki edebilen güce sahipler :D

İnsanın Vücudu bile ikitaraflı. Bir taraf erkek, bir taraf dişi. Beyinden tut Her aksi tarafı olan organa böyle. Yani içimizde oluşabilecek afadersiniz bu söze göre Spermleri bile erkek ve dişi olan Ta**akların çiftleşmesi sonucu ortaya çıkabiliyor.

Eğer bir Ta**ak sağlam değilse O erkeğin çocuğu olamaz hiçbir zaman.

Evrenimiz de Ya Erkek Yada Dişi bir canlı. Bu çıkarıma vardım

İKİ Zıttı enerjinin olması yaratıcının tek bir enerji olduğu İddiasını çürütüyor. Ve İKİ yaratıcının sonucuna varılır.
(Bana göre) Sonuç İki yaratıcı var. :D

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
Kısacası ölünce görecez.
Öldüğünde birşeyi nasıl görebilirsin? :D

Hatta ireli gidelim Henüz insan vücudumuza kavuşmamıştan çok çok önceleri hayatta yoktuk. Varolmamıştan önce Birşeyi gördüğünü hatırlıyormusun kardeş?

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,560
Gel kardeşim, sen önce Türkçe öğren, sonra yaratıcıdan, teorilerden bahset. :)

astronomi biliminin ön şartı türkçe öğrenmek değil. aralarında mantıken hiçbir bağıntı olmayan iki ayrı ifade kullanmışsınız.

ayrıca astronomi tartışacaksak seve seve yaparım.