Evlilik Gelenekleri?

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ama evlilik ciddi bi iştir :D olmadı böle bu nası gençlik....bi ciddiyetsizliktir gidio ... bu bakış açısıyla gelinin alnına isminizi de kazısanız evlenemezsiniz siz :D kınadım sizi :D

cık cık...( şimdi rahmetli babannem olsa bu forumda , bütün bu lafları tersinden anayıp size böle bi yorum yapardı :D)

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
gelinin alnına ismimizî yazmak mı? :^)

ordan nası silincek ki :D

ilginçmiş :*

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
stres yapmayın kıslar ben bi koşu evlenir gelirim. :D
ayakkabımın altına da uuzn bi liste yaparıss :D

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bana en ilginç geleni gelinin beline bağlanan kırımızı kurdeladır abi hiç bir
dayanak noktası yokkki neye dayanarak bağlıyosunkki ya değilse dimi
buarada 5 yıllık evliyim biçok buna benzzyen ilgiç şeyler gördüm
bbi diğeri ise düğün günü gelinin eevinden kırılabilecek bişey alınır ( bardak tahta kaşık gibi)
gelin arabası önünde kırılır gelin baba evini değil koca evini arzulasın diyemiş:D
benim düğünümde eve geldiğimizde imam nikahı kıyılıcak bi baktım lan bune benden önce 8 kişi sıraya girmiş
nikah tazelemek için sanki baika gün yokmuş bugünü beklemişler gecegeç saate kadar nikahların bitmesini bekledim kabus gibiydi:D:D: yeni evlenen benm ama en son bennim nikahım kıyıldı bi ara hoca uyucakbana sıra gelmicek diye korktuum:D:D:D

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
paşazede dedi ki:
düğün günü gelinin eevinden kırılabilecek bişey alınır ( bardak tahta kaşık gibi)
gelin arabası önünde kırılır gelin baba evini değil koca evini arzulasın diyemiş:D
tövbe yaa bu nedir böyle? :S

şu bele bağlanan kurdelanın manasını ben de merak etmişimdir. bilen varsa aydınlatabilir mi beni? (A)

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
mavinok.ta dedi ki:
paşazede dedi ki:
düğün günü gelinin eevinden kırılabilecek bişey alınır ( bardak tahta kaşık gibi)
tövbe yaa bu nedir böyle? :S

şu bele bağlanan kurdelanın manasını ben de merak etmişimdir. bilen varsa aydınlatabilir mi beni? (A)
hemen aydınlatiim canım bele kırmızı kuşak bağlanır çünkü bu gelinin bakire olduuğunu simgelermiş ( nr alakaysa)

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
teşekkürler paşazade. ^^

ya işte ben böyle mahremi olayların gelenekselleşmiş olmasına çok üzülüyorum. :( kime ne şimdi kızın bekaretinden? hayır kime neyi ispatlamaya çalışırlar?

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
mavinok.ta dedi ki:
teşekkürler paşazade. ^^

ya işte ben böyle mahremi olayların gelenekselleşmiş olmasına çok üzülüyorum. :( kime ne şimdi kızın bekaretinden? hayır kime neyi ispatlamaya çalışırlar?
ispatlama yöntemi normal değil nerden biliyolar bakıptamı bağlıoylar anlamıyorumki

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
bence ahlaka çok ters durumlar bunlar. bir de geleneklerimiz de var ne acı! ;(

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ya bazen kız evi herşeyi paraya döküyo.yok kapı açmazlar yol keserler gelini göstermezler sandığa otururlar para isterler.damadın anasını ağlatırlar evlendiğine evleneceğine pişman ederler

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
corpus ona lafım yok ;D iyidir boşver :D kolay mı öyle? kesenin ağzını açıcaklar tabii :*