Evkur vs İkinci El

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan webhome
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

webhome

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum teknosa gibi yerlerden kredi kartım olmadığından dolayı alamıyorum. Bu yüzden elimde iki tane alternatif var ya evkur ya da 2. el. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?

Alacağım makine canon 600d ya da 650d daha tam karar vermedim.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
evkur da cihaz var mı bilmiyorum ama piyasanın üstünde alacağınız kesin.
bir arkadaşınız vs. yok mu onun üzerinden taksit ile alsanız ?
daha uyguna gelecektir size.
ikinci el alırken de dış kozmetik artı şutlama sayısına bakmanız yararlı olacaktır.

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Evkura Bence Hiç Bulaşma Elini Verirsen Kolunu Kaparlar. Hemde Daha Yüksek Fiyattan Karşıda Sirkecide Hayyam Pasajı Var Ordan Sıfır Makinaları Ucuza Alırsın Bizim Arkadaşda Ordan Aldı Yurtdışından Geldiği İçin Garantisiz Oluyor Ama Bir Sıkıntı Çıkmadı Şimdiye Kadar Oda Cannon Eos 600 D Aldı. http://hayyampasaji.com

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Evkurmu aman aman amn uzak dur derim

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Cidden evkurdan ürün almayın. 600D alacaksanız 3 lensle beraber 2 milyarın altında bulunuyor. 650D standart kit ve tele lensle 2 milyara bulunabilir her hangi bir teknoloji marketinden alınır. 2.ci el alacaksanız detaylı bir inceleme yapmanız şart body ve lenslere , ayrıca bu makineler belirli bir shutter sayısından sonra hem yavaşlamaya hem görüntüde bozulmalar artıyor , 7-8 milyarlık makine almıyorsanız 2.ci ele bulaşmayın bence :yes:

webhome

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Burdan anlaşılıyor ki evkura yaklaşmıycaz :)
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için bu çekim sayisi kaça kadar ideal ?

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Aslında makineden makineye değişir. Bence 30binden fazla fotoğraf çekilmiş makinelere pek bulaşmayın zaten bu makinelerin shutter ömrü 100 binlerdedir ondan sonrasındada makine sorunsuz çalışabilir fakat garanti kapsamından çıkar. Bunu bir nevi araba kilometresi ve ya eskiyen pc gibi düşünebiliriz. Bende eski kameramı time lapse için çok zorladım , ilk günlerdeki raw performansını alamıyorsunuz zamanla :yes: