Evden kaçıcam

-Uncar_Blood-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,174
Sende şu yobazların yorumunu beğenmişsin.Ahh ah.Size ne laf anlatsam boş.Kendinizdne olanı sevin.Farklı düşünce görünce karaktersizce aşşağılayın.Sonrada güzel ahlak güzel ahlak diye takının.o inandığınız tanrılar bi gün umarım topunuzun cezasını verir.
Malesef seni anlayabiliyorum dostum muslumanim ama cok kotu bir durum dalga gecmek amacli deil kendi dinimden bakarsak ailen hesap gununde cezalarini alcaklar bende bazen uzun sure mantikli dusunuyorum ateist olasim geliyor ama kendi kendime diyorum ki evren bir bosluk hemde cok buyuk bir bosluk yerxekimi yok bi anda gezegenler olusmaz ve milyarca galaksi 1 tane tesaduf neyse de milyarca galaxy ve tirilyonlarca kattrilyonlarca gezegen nasil tesaduf olabilir ki asil soru biz nnasil olustuk bit anda tesadufen olamaz cunku miluyonlarca damar sistem var her organin farkli bir gorevleri var gozlerimiz nasil goruyor nasil nefez aliyoruz nasil dusunuyoruz bu yetenekler nerden geliyor ayrica milyonlarca insan ve hayvan cesitleri tesadufen mi oluyor HAYIR bunlarin bir yaraticisi olmali diyotum kendi kendime seni birda dislamiyorum beni yanlis anlama

insanimsi

Profesör
Reaksiyon puanı
450
Güzel arkadaşlar herkesim seçimi kendinedir
Tabiki müslüman olanlarımız müslüman olma nedenlerini açıklayabilir dinimizin bir emiri sonuçta ama dalga geçmek aşağılamak yok jigolo ol demek yok güneye in demek, @kmurat hocam sizden bahsediyorum, gerçekten büyük bir saygısızlık bu konu ile dalga geçmek çok ağır bence bu benim bütün sülaleme sövseler alacağım sinirden fazla olurdu atesit/deist ya da başka bir dine mensup olduğum için benle dalga geçmeleri .
Buradaki en mantıklı yorum benden önceki @Alpereni88e8 e ait en azından empati kurmuş diğer müslüman arkadaşlarım siz ise adamla resmen...........geçmişsiniz (forum yasakları sebebi ile yazamıyorum buraya o kelimeleri içimden söylüyorum ama haberiniz olsun)
Şu an ciddi anlamda sinirim bozuldu dalga geçen arkadaşlar yaradanınız (artık neye inanıyorsanız) böyle dalga geçmenizi ya da jigolo olmanı tavsiye ederim demenizi ister mi

Yusuf abi sana tavsiyem şunlar olacak
Okuduğun kitapların e kitap versiyonlarını bul ve bir google drive hesabında gizle okuyacağında oradan aç kitaplarını
İsyanını dile getirme uzaktan kalsın ailenle iyi geçinmeye çalış zaten üni sonunda(eğer gideceksen gitmez isen lise sonda yap eğer üniye gideceksen bu riske değmez) artık evden de gidersin ülkeden de istediğin yerde yaşarsın tercih senin servestssin:)
Ve dinler konusunda daha çok araştırma yap bence sadece ateismi değil diğer dinleri de araştır mantığını kavramaya çalış ve neden ateist /müslüman/budist/hristiyan vs olayım ki diye düşün hatta bunun için küçük bir tablo oluştur yazmak bazen insanın daha doğru düşünmesini sağlar
Ve sana son diyeceğim şey abi umarım Allah seni bağışlar ve müslüman olursun :)
Umarım yazdıklarımı yanlış anlamazsın ben sana kibar ve samimi bir dille yaklaşmaya çalıştım lütfen yazdıklarımda atarlı yazmışım gibi düşünme :)

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Konu değil dalga geçenlerin hesabı kapanmalı. Hiçkimse kimsenin dinine karışamaz. Ayrıca konuda arkadaş evden kaçmak ile ilgili soru sormuş. Beni müslüman yapın konusu değil. Sorduğu soruyu cevaplayın.

insanimsi

Profesör
Reaksiyon puanı
450
Konu değil dalga geçenlerin hesabı kapanmalı. Hiçkimse kimsenin dinine karışamaz. Ayrıca konuda arkadaş evden kaçmak ile ilgili soru sormuş. Beni müslüman yapın konusu değil. Sorduğu soruyu cevaplayın.
Haklısınız hocam müslümanlığa davet konusu dini bir emir mecburuz
Ama gerçekten biz sadece davet ederiz dalga geçmeyiz diyenler tamam ama kmurat ve benzeri davrananlar gerçekten ip adresinden dahi banlanmalı bu forumdan

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,863
Kardeşim zaten dindar olan başkasını inancı ile alay etmez küçük görmez ,islamda döverekte inandırmak yok sana karşı olanlar kendi inancını sorgulasın ama dedikleri gibi evden ayrılsan okulu bırakcan bu yaşta iş bulmanda sıkıntı.
işte okulu bırakmamak için tavsiyem bir yurt

Reaksiyon puanı
5,171
Not: Zamanında senin gibi fazlası ile araştırma yapan bir abin olarak senin için bir kaç cümle yazdım. Eğer bunları okumak istemezsen sorunun cevabı olan son paragrafa atla.

Öncelikle belirlemek isterim ki ben yazdığın ana mesajda biraz abartı sezdim. Otursan okul çıkışı tüm kutsal kitapları defalarca okusan(20den fazla incil olduğunu düşünürsek ve sadece kuranın mealinin tamamının sorgulayarak okumanın bile 7 8 aydan uzun süteceğini düşünürsek) bunların hepsini bu kadar sürede yapamak olabildiğince zor olacaktır. Bizle yaptığın araştırmanın miktarıni ve ailenin uyguladığı şiddeti tam anlamıyla açıklaman sana yardım etmemizi kolaylaştıracaktır.

Ayrıca şunuda belirtmek isterim ki inanışına saygı duyulması için ilk adımı senin atman her zaman için daha iyi olacaktır. Öncelikle sen onların inanışına saygı duymalısın. Eğer onların inanışlarını sorgulayacak yada küçümseyecek üç beş cümle edersen muhtemelen daha önce bu tarz bir araştırma yapmadıkları için cevap veremeyecekler ve insan psikolojisine bağlı olarak kızacaklardır(kesinlikle bu davranışlarını doğru bir davranış olarak buuyorum)

Sana bir abi tavsiyesi daha vereyim bu tarz sorularını aile arkadaş yada öğretmenden ziyade bu meseleleri yakından araştırıp bizlerin sorularına cevap arayan kesime sorman. Eğer ki aile yada arkadaşa sorarsan senin elde edebileceğin tek şey arkadaşının yada ailenen düşmanlığı olacaktır. Açıkcası ben bu tarz araştırmalar yaptığım dönemde hiç kimseye bahsetmemiştim. Çünkü ülkemizde malesef dinin bireysel bir şey olduğunu pek çok insan algılayamamış durumda. Ne gerek var bu kadar çok insanın düşmanlığını kazanmaya.

Açıkası zamanında fazlası ile araştırma yapan ve islamı seçen biri olarak bu yaptığım araştırmalarım bana kattığı en önemli iki şeyden birincisi felsefi yaklaşanlari anlamak ikincisi ise her inanışa saygı duymak oldu Bu yüzden seni anlayabildiğimi düşünüyorum ve biraz daha felsefi yaklaşmak istiyorum. Ve ortaya muhtemelen araştırmayi seven biri olduğunu düşünerek sende yeni düşünce kapısı açması için ufak bir hipotez oluşturmak istiyorum. Öncelikle dinle bilim çelişmiyor. Eğer çelişiyor olsaydı dünyaca ünlü bilim insanlarının pek çoğu dindar insanlar(bilimde avrupa ömde olduğu için çoğu hristiyan insanlar) olmazdı. Bunlar muhtemelen evrenin işleyişini atom altı parçacıkları yada modern fiziğini ateist forumlarından daha iyi biliyor olmalılar. Ayrıca kimin söylediğini hatırlamadığım bir söz vardı. Ünlu bir fizikçi bana göre tanrı yok ancak elimde bunu kanıtlayacak delil yok diyordu. Tabi bunların doğruluğunu yanlışlığını araştırmak sana kalıyor. Ne kadar felsefe günümüzde eskimişte olsa hala iş görür bir yapıya sahip.

Son olarak soruna net bir cevap verecek olursak flimlerde değil gerçek hayatta yaşıyoruz. Bu zamanda kimse ailesi bulunan birini ailesinden habersiz evinde alıkoymaz. Bu ciddi bir suçtur ve sonu adalet sistemimizde çocuk istismarına kadar gidebilir. Eğer illa bir şey yapacaksan polise gidip sana ailenin şiddet uyguladığını söyleyebilirsin. Bu senin yasal hakkındır. Eğer evden kaçarsan istediğin kadar not bırak telefon sinyalinden yada MOBESE kayıtlarındam senin yerinin bulunması çok sürmeyecektir. Ayrıca bu yolda başına kötü şeyler gelmeside muhtemel. Kötü yola düşenlerin %90ı evden kaçanlar.

Bu konuyu görmesi için şuraya @|SeYYaH| abimi etiketlemek istiyorum.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,807
Din doğum ile verilen bir inanış olduğu için sonradan değiştirebilir. Isteyen istediğine inanir/ inanmaz. Buna forumdaki herkes dahil ama kimse AMA kimse bir diğerinin inancını küçümseme, hakaret etme hakkına sahip değil, olamaz. Konu tartışmaya dönmeden tatlı dille devam etsin.

9- Forumda küfür, argo, hakaret, küçük düşürücü, aşağılayıcı, rencide edici tüm kelimelerin; din, dil, ırk ayrımına yönelik veya forum huzurunu kaçıracak her türlü söylev, yazı, resim, video ve diğer tüm materyallerin kullanımı yasaktır.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
git gönlünce yaşa sonra seve seve dönersin yada kaybolur gidersin.......

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
çok süper natural seyretmiş ateistlik kısa devre yapmış beynin eseri Allah (C.C.) iman ve hidayet versin herkese özellikle trump'a ondan kalırsa sana...

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Bir kez daha forumda ne kadar kıt zihniyetli, saygısız insanların var olduğunu gördük diyecek söz yok.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Evden kaçma evden ayrılma annen ve babanı bırakıp gitme, yanlış olduğunu sonra anlarsın üzülürsün. Sakin kalmayı dene yaşın daha çok genç, mantıklı düşünemeyebilirsin. Bence derslerini çalış bir yere gir işte başla kız arkadaşın olsun. Diğer konuya girmeyeceğim o senin kendi hür iraden ile verebileceğin bir karar ama onu da düşün bence genç kardeşim. İşin gücün rast gelsin tabancandan ses gelsin.

Obenfuhrer

Asistan
Reaksiyon puanı
286
Burası kreşe döndü derken abarttığımı düşünmüştüm bir an.. Ama yok her gün saçma bir şeyle karşılaşıyorum.

• Beğen
Reactions: POH

Adil Seyman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Küçücük beyninle daha nerede olduğunun farkında değilsin. Daha kat edeceğin çok uzun yolun var. Senin evvela bunları aşman gerekir. Ondan sonra ne halt edeceğini düşünürsün. Dereyi görmeden bakıyorum paçaları sıvamaya başlamışsın. Hadi kolay gelsin...

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,905
Kaç kardeşim. Kaçmazsan hep "acaba ne olurdu" diye kafana takılır. Bir şeyleri kaçırdığını düşünürsün. Kaç git, bi. Sonra dön gel.

Son düzenleyen moderatör:

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Kaç kardeşim. Kaçmazsan hep "acaba ne olurdu" diye kafana takılır. Bir şeyleri kaçırdığını düşünürsün. Kaç git, ebeninkini gör bi. Sonra dön gel.
Abi sana yakışıyor mu böyle laflar. Geçen de çok tahrik edici konuştun adama karşı. Böyle yaparsan, abisi gibi davranıp doğru yolu göstermezsen onu kaybolmaya mahkum etmiş olursun. Rica ediyorum yapma.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,905
Yaşamadan öğrenemez ki. Herkes ileriyi düşünemiyor. Bazıları önce yaşamalı. Neler yaşayabileceğini de az çok belirttim. Gerisi ona kalmış. En fazla 3 gün sürünür, sonra döner. Evinin yolunu biliyordur sanırım.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
aile,kadın ve çocuk bakanlığına başvurmalı.

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
adln6eXy.gif

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Ben burda bir saçmalığa değinmek istiyorum, "Bütün kitapları okudum ve ateistliği seçtim" ifadesi bana safsatadan başka bi anlam ifade etmiyor...

Birkere bütün kitapları okuyabilmek hem de sadece İslam Dinine ait o güzel kitapları okuyabilmek bile imkansızdır.

O güzel ve değerli kitapları okuyabilmek, anlamak ve yaşamak her yiğidin harcı değildir ama en azından özünü bir arı gibi insan alabilir yani... Başka bahanelere sığınmak sadece hayatımızı anlamsızlaştıracak veya zorlaştıracaktır.

Ben bu gibi konulara hep ihtiyatlı davranmak durumunda hissederim kendimi çünkü kötü niyetli insanlar var ne yazık ki, iki yüzlü ve olduğundan farklı görünme savaşı veren tipler var... Bunlar ilk gün şuna inandık derler, ortama ayak uyduran tiplerdendir... Baktılar olmuyor sonra tam tersini denerler, ne zaman ki İslam karşıtı bir delil veya bir "tutmuş" yalan dolan ileri sürebilmiş olsunlar...

Ateistlere karşı öncelikle Allah'ın yaratmış oldukları bir kul gözüyle bakarım, insan oldukları için hidayet bulsunlar isterim çünkü Allah'ın cezası pek çetindir...! Ya bir kısır döngüye düşürür insanı ya geçim, mal, mülk gibi şeylerde çok çetin imtihanlara maruz bırakır. Eğer dünyada çok rahatlık vermişse ahirette hesabını sormak içindir, bu gibi bir durumdan da korkmak gerekir.

Tavsiyem, dostlarıyla tekrardan barışması, annesine babasına hoşgörü ve güzellikle yakınlaşmasıdır konu sahibinin... İnanç meselesi ise kendiliğinden hallolur çünkü kalbinde kötülüğe yer vermek istemeyen herkes eninde sonunda İslam şerefiyle mükafatlanacaktır, diye düşünürüm.

Reaksiyon puanı
10,315
Yeğenim ateist olmuş!
Hemi de "Bütün kitapları" okuyarak ulaşmış bu mertebeye...
Canın sağolsun yeğenim. Umarım orada mutlu olursun; Lakin mutlu kalamazsın...
Aileni terketme, onları da anlamaya çalış. Onlardan beklediğin hoşgörüyü ne olur biraz da sen onlara göster. Empatiyle yaklaş onlara. Onların kızgınlığı, keskin tavırları seni kaybetme korkularındandır, seni sevdikleri için "ateş"e layık görmemelerindendir.
Sabır ve hoşgörüyle kazanırsın, nefret ve intikam duygusyla sadece kendini hırpalar, kimseye zarar veremezsin.