Evde hamster beslemek günah mı?

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,672
geçen günlerde gonzales cinsinde hamster(fare değil) aldım. Merak ettim araştırayım dedim hiç net bir cevap bulamadım caiz değildir diyenler hep fare diye bahsetmiş ama fare değil diye biliyorum. Aklıma takıldı buraya sormak istedim. Köpek beslemenin yasak olduğunu biliyorum onda sorun yok. Ama küçücük hamster kafeste kimseye zararı yok.

Realhas the Great

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,986
geçen günlerde gonzales cinsinde hamster(fare değil) aldım. Merak ettim araştırayım dedim hiç net bir cevap bulamadım caiz değildir diyenler hep fare diye bahsetmiş ama fare değil diye biliyorum. Aklıma takıldı buraya sormak istedim. Köpek beslemenin yasak olduğunu biliyorum onda sorun yok. Ama küçücük hamster kafeste kimseye zararı yok.
Besleyebilirsin bence bi günahı yok

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,672
Besleyebilirsin bence bi günahı yok
Bende sorun olacağını düşünmüyorum ama internette gördüklerim gerçekten çok şaşırttı bir sitede şey gördüm. "Mümin bir insan meşguldür fare bakmaya zamanı yoktur." gerçekten geri kafalı insanlar eğer bir şeye 5 dk bile ayıramıyorsanız -ki bu çok az bile - ne anlamı kalır? bakması hiç zor değil besliyorum suyunu yapıyorum ayda 1 talaşlarını yeniliyorum o kadar yani 2-3 gün hiç ellemesen bir şey olmaz.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Fare değil ama fareyse ne olmuş? Kediyi sevme günah, köpeğe dokunma günah. Yok arkadaşım bazı insanlara dokunmak daha günah. Hayvan melektir, mutluluk ve huzurdur. Günah değil. O hamster senin odak noktan olacak. Ama çok hassas canlı. Dikkatli ol.

UglyBetty

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
128
Çünkü diğer mübarek hayvanlara göre bu hayvanlar daha fazla bakteri ve mikrop üretiyor. Belki inanmayacaksın ama deve sidiği içiyorlar diye arapları küçümserler ama deve sidiğini incelemişler gerçekten de çok yararlı şeyler varmış içinde.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,672
Çünkü diğer mübarek hayvanlara göre bu hayvanlar daha fazla bakteri ve mikrop üretiyor. Belki inanmayacaksın ama deve sidiği içiyorlar diye arapları küçümserler ama deve sidiğini incelemişler gerçekten de çok yararlı şeyler varmış içinde.
ne bakterisi ve mikropuymuş bunlar? kaynak var mı?

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Hocam evde köpek beslenince meleklerin girmediğine dair bir şey görmüştüm linkini bırakıyorum araştırırsınız.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,672
Hocam evde köpek beslenince meleklerin girmediğine dair bir şey görmüştüm linkini bırakıyorum araştırırsınız.

o köpek için.