Ev Sahibinin Davranışları

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Herkese selamlar iyi forumlar. 7-8 aydır bir evde oturuyorum ilk defa böyle bir şey yaşadım. Normalde kiramı hep erken veren hatta gününden 1-2 gün önce veren bir insanım. İnsanlık hali bu son kiramı 2-3 gün geç verdim olabilir yani yeri geliyor çoğu insan 2-3 ay ödeyemiyor. Bizim kira anlaşmamız ayın 28'i ile 5'i arasıydı elimde imzalı kira sözleşmesi de var zaten orada da yazıyor. Ayın 28'in de ev sahibi ( Yaşlı 55-60 yaşlarında bir kadın ) sabahın köründe beni aradı açtım buyur abla dedim 1-2 dakika konuşma sonunda kirayı istedi bende vereceğimi söyleyip telefonu kapattım. Ertesi gün tekrar aradı yine aynı şekilde kirayı vereceğim abla kaçmıyorum dedim birazda sert çıkıştım telefonda bunda da sorun yok. Yahu markete gidiyorum kadın beni mi görüyor dışarı da nedir hemen 1 dakika sonra telefon çalıyor tekrar kirayı ne zaman getireceksiniz diye soruyor bende dedim ki abla bu zamana kadar hep gününde verdik hatta erken bile verdiğim oldu bu ay biraz sıkıştım 2-3 gün geç vereceğim neden sürekli arayıp kira diye diye rahatsız ediyorsun dedim öyle diyince bişey diyemedi sustu sonra da kapattık telefonu. Bu kadın aynı binada bizim bir üst komşudan da kira alıyor bu arada para sorunu yok kesinlikle. Ayın 2'sinde yani 2 gün önce kirayı verdim ama nasıl verdim :) Kapıyı çaldım parayı verdim abla sürekli arayıp rahatsız ediyorsun dedim bizim gibi kiracın var öp tepene koy elin adamları 2-3 ay kira vermiyor öyle birine denk gelseydin ne yapardın acaba merak ettim dedim sonra da sözleşmeye imza attırdım evime döndüm. Her ay kira verdiğime dair imza attırıyorum yarın öbür gün vermedin para falan der delil olsun diye. Kısaca demek istediğim şu. Bir insan bu kadar mı paragöz olur? Hayır aynı bina da üst komşudan da kira alıyor hatta bizden 2 kat alıyor o daireden kirası fazla çünkü o dairenin. Yani 2 tane kağıt parçası için neden insanı rahatsız ederler sürekli ararlar anlamıyorum. Allah kimseyi ev sahibi ile sınamasın. Ev zaten rutubet dolu o kadar söyledim yaparım bile demedi babamın inşaatçı olduğunu biliyor babana söyle yapsın ben kiradan düşerim diyor babama soruyorum uğraşmaya değmez yarın öbür gün yine aynısı olur dedi yani kadın hiç ilgilenmiyor. Bütçeme göre ev bulduğum vakit çıkacağım zaten evi geçtim kadının davranışları yüzünden çıkacağım.

ahmunt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Banka ile öde kirayı. DAHA GARANTİ.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Banka ile öde kirayı. DAHA GARANTİ.

Kirayı ödemek mesele değil banka ile de ödesek yine aynı şekil davranacak. Zaten yaşlı kadın ev sahibi olunca bir tarafları kalkmış bu sefer de sürekli paramı ne zaman yatıracaksın diye arayıp duracak :) Anlamıyorum bu insanlar niye böyle. 2 tane kağıt için sapık gibi aranıyorum resmen :) Benden önceki kiracı da zaten evin rutubetinden dolayı çıkmış biz evi tuttuğumuzda boyalı şekilde aldık bilmiyorduk bir nevi göz boyamışlar.

ahmunt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Karakter meselesi. İnsanlar yaşlanıncada öyle oluyorlar. Ben TR de yaşarken başıma gelmişti. Evsahibi 12 senet yapmak istemişti her kirayı ödediğimde senet alıcaktım. Tutmamıştım evi...

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Karakter meselesi. İnsanlar yaşlanıncada öyle oluyorlar. Ben TR de yaşarken başıma gelmişti. Evsahibi 12 senet yapmak istemişti her kirayı ödediğimde senet alıcaktım. Tutmamıştım evi...

Valla ben çıkıcam evden zaten kafama koydum. Yöneticiden bile şikayetçiyim. Adam sapık gibi sürekli aidat istiyor daha geçen gün toplu olarak 100 TL verdim hala gelmiş 3 aylık aidat borcunuz var diyor kesinlikle 3 ay borcum yok ayrıca her para verdiğimde imzalı ve ne kadar verdiğime dair makbuz ver diyorum ona da yanaşmıyor neymiş kim ne kadar veriyorsa deftere yazıyormuş zaten. Ben ilk defa gördüm böyle. Hangi binada oturduysam aidat verdiğim zaman atıyorum 30 TL hemen altına ismim yazılır imza atıp verirlerdi parayı verdiğime dair. Bunlarda bu yok şuan da. Utanmadan bir de 100 TL bina elektriği 150 TL asansör bakımı diye whatsapp'tan mesaj atıyor :) Ulan daha binanın kapısında ki lambayı yaptır sen :) Kaç ay oldu hala yanmıyor lamba sorduğum da ise ben elektriğini kestim diyor tasarruf yapıyormuş güya madem öyle tasarruf yapıyorsun da 100 TL nasıl geliyor apartmana :D Millet heralde apartmanda parti veriyor :D

KamtariR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,897
Seninki yine iyi. Biz öğrenci iken, öğrenci evinde kalmamıza rağmen kiramızı erken öderdik papaz olmayalım ev sahibi ile diye. Adam 2 kat üstümüzde oturuyordu.

Bazen gününden önce kapıya gelip bağırır çağırırdı kirayı niye vermiyorsunuz atarım sizi vs. diye

Bir gün sonra da gelip "gençler paraya sıkıştım, borç para verebilir misiniz yea?" derdi.

Böyle dengesiz insandı kendisi :tearsofjoy:

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Seninki yine iyi. Biz öğrenci iken, öğrenci evinde kalmamıza rağmen kiramızı erken öderdik papaz olmayalım ev sahibi ile diye. Adam 2 kat üstümüzde oturuyordu.

Bazen gününden önce kapıya gelip bağırır çağırırdı kirayı niye vermiyorsunuz atarım sizi vs. diye

Bir gün sonra da gelip "gençler paraya sıkıştım, borç para verebilir misiniz yea?" derdi.

Böyle dengesiz insandı kendisi :tearsofjoy:

Ya benim ev sahibi kadın namazlı birisi yani sürekli gelir yavrum falan filan derdi eşime sürekli kızım gibisin falan diyordu şimdi böyle mi oldu?