KimBuGamzeli
Profesör
Herkese selamlar iyi forumlar. 7-8 aydır bir evde oturuyorum ilk defa böyle bir şey yaşadım. Normalde kiramı hep erken veren hatta gününden 1-2 gün önce veren bir insanım. İnsanlık hali bu son kiramı 2-3 gün geç verdim olabilir yani yeri geliyor çoğu insan 2-3 ay ödeyemiyor. Bizim kira anlaşmamız ayın 28'i ile 5'i arasıydı elimde imzalı kira sözleşmesi de var zaten orada da yazıyor. Ayın 28'in de ev sahibi ( Yaşlı 55-60 yaşlarında bir kadın ) sabahın köründe beni aradı açtım buyur abla dedim 1-2 dakika konuşma sonunda kirayı istedi bende vereceğimi söyleyip telefonu kapattım. Ertesi gün tekrar aradı yine aynı şekilde kirayı vereceğim abla kaçmıyorum dedim birazda sert çıkıştım telefonda bunda da sorun yok. Yahu markete gidiyorum kadın beni mi görüyor dışarı da nedir hemen 1 dakika sonra telefon çalıyor tekrar kirayı ne zaman getireceksiniz diye soruyor bende dedim ki abla bu zamana kadar hep gününde verdik hatta erken bile verdiğim oldu bu ay biraz sıkıştım 2-3 gün geç vereceğim neden sürekli arayıp kira diye diye rahatsız ediyorsun dedim öyle diyince bişey diyemedi sustu sonra da kapattık telefonu. Bu kadın aynı binada bizim bir üst komşudan da kira alıyor bu arada para sorunu yok kesinlikle. Ayın 2'sinde yani 2 gün önce kirayı verdim ama nasıl verdim
Kapıyı çaldım parayı verdim abla sürekli arayıp rahatsız ediyorsun dedim bizim gibi kiracın var öp tepene koy elin adamları 2-3 ay kira vermiyor öyle birine denk gelseydin ne yapardın acaba merak ettim dedim sonra da sözleşmeye imza attırdım evime döndüm. Her ay kira verdiğime dair imza attırıyorum yarın öbür gün vermedin para falan der delil olsun diye. Kısaca demek istediğim şu. Bir insan bu kadar mı paragöz olur? Hayır aynı bina da üst komşudan da kira alıyor hatta bizden 2 kat alıyor o daireden kirası fazla çünkü o dairenin. Yani 2 tane kağıt parçası için neden insanı rahatsız ederler sürekli ararlar anlamıyorum. Allah kimseyi ev sahibi ile sınamasın. Ev zaten rutubet dolu o kadar söyledim yaparım bile demedi babamın inşaatçı olduğunu biliyor babana söyle yapsın ben kiradan düşerim diyor babama soruyorum uğraşmaya değmez yarın öbür gün yine aynısı olur dedi yani kadın hiç ilgilenmiyor. Bütçeme göre ev bulduğum vakit çıkacağım zaten evi geçtim kadının davranışları yüzünden çıkacağım.