Öneri Ev ortamında kullanılacak ses sistemleri!

Bu konuyu okuyanlar

_eyüp

SDN
SDN
Katılım
8 Temmuz 2022
Mesajlar
125
Reaksiyon puanı
44
Puanları
28
Yaş
18
Farklı kaynaklardan ses oynatmak için evlerde kullanabileceğiniz gelişmiş hoparlör sistemleri mevcut. Bu ürünler genellikle en yaygın kullanılan ses girişlerinden olan 3.5 mm jack destekli olarak geliyor. Bir çoğunda RCA girişi de var. Son dönemlerdeyse ses sistemlerine Bluetooth teknolojisiyle kablosuz oynatma özelliği geldiğini görüyoruz. Bluetooth teknolojisi sayesinde bilgisayar, tablet, akıllı telefon, hatta oyun konsolu gibi cihazlardan sesleri bu sistemlere gönderip dinleyebiliyoruz. Dolayısıyla, konu ses ve tatmin edici ses kalitesi olunca, ev ses sistemleri vazgeçilmez cihazlarımız arasına giriyor. Bu yazıda MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim dört farklı ses sistemine yakından bakıyoruz.

1

HARMAN KARDON Soundsticks 4


HARMAN KARDON Soundsticks 4 Bluetooth Hoparlör​

Kubbe şeklinde tasarlanmış kendisine özgüsu bwoofer ile iki adet uydu hoparlörü bulunan Harman Kardon firmasının SoundSticks 4 model ses sistemi, hem görsel şölen, hem de ses ziyafeti nunan bir ürün. Kullanıldığı her ortama şık bir aksesuar olarak uyum sağlayan SoundSticks 4, subwoofer’ının dalgalı iç yüzey tasarımıyla müziğin görselliğini yansıtan göz alıcı bir ses sistemi. Müzik başladığında mekânı tam anlamıyla gerçekçi seslerle dolduran Harman Kardon Soundsticks 4 Bluetooth hoparlör, zengin baslar, müziğin detaylarını kaçırmamanızı sağlayan capcanlı tınılarla farklı bir deneyim sunuyor. 3.5 mm jack ile Bluetooth üzerinden kablosuz bağlantıyı destekleyen Soundsticks 4, böylelikle hemen hemen tüm cihazlarınızdaki sesleri oynatabileceğiniz bir ses üssüne dönüşüyor. 140W RMS ses çıkış gücüne sahip olan bu ses sistemi, ikonik tasarım ve olağanüstü sesin birleştiği eşsiz bir cihaz.

2

MARSHALL Stanmore 2 Bluetooth Hoparlör


MARSHALL Stanmore 2 Bluetooth Hoparlör​

1962 yılında kurulan Marshall, ikonik tasarıma sahip ürünleri ve üstün ses kalitesiyle öne çıkıyor. Şirket, kuruluş yılını bu ürünlerin ön kısmında pirinç bir plakada gururla sergilerken, gelişmiş teknolojilerle nostaljiyi bir arada sunuyor kullanıcılarına. Dokulu vinil kaplamasıyla şık bir görüntü sunan ahşap kasalı bu ürünün ön kısmında hem göze hem de kulağa hitap eden bir perde var. Çok yönlü olan 80W gücündeki bu hoparlör, bulunduğu mekânın her köşesine hâkim olan bir ses dalgası yayıyor. En yüksek ses seviyelerinde bile temiz ve hassas ses üretiyor. Bu hoparlörle 3.5 mm jack, RCA girişi ve Bluetooth üzerinden bağlantı kurarak ses gönderebiliyorsunuz. Bluetooth 5.0 ile aptX teknolojisi kullanan cihazda ayrıca Marshall’ın mobil uygulamasını kullanarak ekolayzer gibi ses detaylarına hâkim olabiliyorsunuz. Marshall Stanmore 2, aynı anda iki Bluetooth cihazına bağlanabiliyor. Marshall marka tüm ses sistemlerini buradan görebilirsiniz.

3

LOGITECH Z533


LOGITECH Z533 Multimedia Hoparlör​

Evlerde ses sistemi olarak kullanmak için Logitech’in çok farklı modeli var. Logitech markalı tüm ses sistemlerini buradan görebilirsiniz. Bu yazıda Z533 modeli seçtim. Maksimum 120 Watt/60 Watt RMS ses çıkış gücüne sahip olan bu ses sistemi, bir adet subwoofer iki adet de uydu hoparlörden oluşuyor. Subwoofer’ın ön tarafının kumaşla kaplanmış olması kaliteli bir hissiyat verirken, bu sistemle dengeli akustik tınılar ve tam aralıklı sesler elde etmek mümkün oluyor. Kablolu bir kumandası bulunan bu ses sistemi, böylelikle kolayca yönetilebiliyor. Bu kumanda üzerinden istenirse 3.5 mm jack ile kulaklıklara çıkış verilebiliyor. Özellikle bu sistemi masa üstünde kullanacaklar için bu özellik çok yararlı. Subwoofer’ın arkasında 3.5 mm jack ile iki adet RCA bağlantısı mevcut. Bu bağlantılar sayesinde bu ses sistemini, televizyon, bilgisayar, akıllı telefon ve tablet bilgisayar gibi farklı cihazlarda kullanabiliyorsunuz.

4

TRUST_20442_Avora.jpg


TRUST 20442 Avora 2.1 Hoparlör Seti​

İki uydu hoparlörü ve ahşap subwoofer’ıyla toplamda 18 Watt RMS ses çıkışı veren TRUST firmasının 20442 Avora model bu hoparlör sistemi, evlerde farklı kaynaklardan ses oynatmak için kullanılacak seçeneklerden biri. Subwoofer’ın yan panelinde ses seviyesi ve bass denetimleri bulunan bu sistemde 3.5 mm ses bağlantısı girişi mevcut. Yaygın standart olan bu giriş, ses sisteminin birçok cihazla uyumlu olduğu anlamına geliyor. Bu sistemi ayrıca masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, tablet bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve oyun konsolları gibi farklı cihazlarla da birlikte kullanabilirsiniz. TRUST 20442 Avora hoparlör sistemi, sahip olduğu bilgisayarın ses çıkış gücünü yeterli bulmayan kullanıcılar için başarılı bir çözüm olabilir. Sistemi bilgisayarla kullanacaklar için TRUST 20442 Avora, USB ile bağlantı seçeneği sunuyor. Bu ses sistemi ayrıca bir enerji desteği gerektirmiyor.


Sizin önerebileceğiniz ses sistemleri nelerdir?
 
Üst