Euroleague 2020-2021 sezonu

Bu konuyu okuyanlar

aynar

Asistan
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
129
Reaksiyon puanı
63
Puanları
28
Bu sezon Euroleague'deki iki takımımız Anadolu Efes ve Fenerbahçe'nin sıralamadaki yerleri şu esnada çok da iyi değil.

Efes şu anda 10 galibiyet 9 mağlubiyetle 9. sırada...

Fenerbahçe ise 9 galibiyet, 10 mağlubiyetle 11. sırada...

Normal sezonun bitmesine daha çok var. Ancak iki takımımız da ilk 4'e girme şansını büyük ölçüde zora sokmuş vaziyetteler. Fakat hiç olmazsa ilk 8 içine girip play-offlara kalma mücadelesi veriyorlar.

Maçlar seyircisiz oynanıyor. Dolayısıyla pek de keyif verdiği söylenemez. Oyuncular çok ciddi konsantrasyon sorunu yaşıyor, bu da performanslarını düşürüyor.

Geçen sezon müthiş bir grafik çizen ve şampiyonluğun en büyük favorisi gösterilen Efes, sezonun yarım kalması yüzünden hedeflerine ulaşamamıştı. Kadroyu koruyarak bu sezona başladılar. Ancak çok şaşırtıcı biçimde çok kötü başladılar. Takım dağınık ve savruk görünüyor. Shane Larkin geçen sezonki performansından çok uzak. Singleton sezona kafaca giriş yapamadı. Diğer Efes'li oyuncular da güçten ve çaptan düşmüş gibiler... Efes'in toparlanıp geçen sezonki form grafiğini yakalamasını bekliyor herkes.

Fenerbahçe ise kadrosunda büyük değişiklikler yaparak sezona başladı. Mevcut yıldızları De Colo ve Vesely'nin etrafına yeni oyuncular ekleyerek yeni bir takım kurdular. Ama Fenerbahçe'li oyuncular da şu ana kadar bir uyum yakalayamadı, takımda taşlar henüz yerine oturmadı. Fenerbahçe de istikrarsız bir görüntü veriyor.

Mike James'in sürüklediği CSKA Moskova, sezona çok iyi giriş yaptı ve liderliğe oturdu. Büyük ihtimalle normal sezonu birinci bitirecekler ve Final Four'a da kalacaklar. Real Madrid ve Barcelona'yla birlikte şampiyonluğun en büyük favorisi CSKA Moskova...

Bu akşam Efes, en son sıradaki Khimki'yle oynayacak İstanbul'da. Kolay bir galibiyet bekliyorum.

Son 4 maçını kazanmayı başaran Fenerbahçe ise son sıralarda yer alan Panathinaikos'u yarın konuk edecek. Maçın favorisi Fenerbahçe olduğu için yenilmeleri büyük sürpriz olur...
 

aynar

Asistan
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
129
Reaksiyon puanı
63
Puanları
28
Efes sürpriz bir transfer yaparak kadrosunu güçlendirdi.

Efes, geçtiğimiz sezon Brooklyn Nets forması ile NBA'de 40 maça çıkan Dzanan Musa ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladı.

21 yaşındaki Bosna Hersekli Dzanan Musa, 2.06 metre boyunda ve şutör guard/kısa forvet pozisyonunda görev yapıyor.

Bakalım Musa'nın transferi, bu sezon üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi oynayan Efes'i canlandırabilecek mi?
 

aynar

Asistan
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
129
Reaksiyon puanı
63
Puanları
28
Efes ve Fenerbahçe zayıf rakiplerini ezip geçtiler. Böylece çift maç haftasını 4 maçta 4 galibiyetle kapattık.

Fenerbahçe üstüste 5. maçını kazanmış oldu. Marko Guduric takıma katıldığından beri Fenerbahçe daha iyi oynuyor. Ama özgüven kazanmaları için büyük bir maç kazanmaya ihtiyaçları var. Henüz çok güçlü bir rakibe karşı önemli bir zafer kazanmış değiller.

Efes ise son 5 maçta 4. galibiyetini elde etmiş oldu. Takımın beyni Shane Larkin de canlanma emareleri gösteriyor. Moralman daha iyi gibi. Larkin bildiğimiz gibi oynamaya başlarsa Efes gene rakiplerini ezmeye başlar geçen sezon olduğu gibi.

Sezonun başında iki takımımız da lüzumsuzca ve hiç yok yere maçlar kaybettiler. En başta işi sıkı tutsalardı şu anda daha iyi bir konumda olabilirlerdi. Neyse ki yavaş yavaş da olsa toparlanma sinyalleri vermeye başladılar. Normal sezonun sona ermesine daha 14 hafta var. Yani hiçbir şey bitmiş değil...

Haftaya Fener CSKA deplasmanına gidecek ki çok zor bir maç bu... Maçın favorisi CSKA... Fenerbahçe'nin gerçek bir sınav vereceği bu maçı kazanması için çok sert savunma yapması şart.

Efes de Zenit deplasmanında çok kritik bir maça çıkacak. Zenit bu sezon iyi basketbol oynuyor ve sıralamada şu anda Efes'in üstünde. Efes'in ne yapıp edip mutlaka Zenit'i yenmesi lazım.
 

aynar

Asistan
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
129
Reaksiyon puanı
63
Puanları
28
Efes'in Dzanan Musa'yı renklerine bağlamasının ardından, Fenerbahçe de boş durmadı ve pota altına ciddi bir takviye yaptı.

Fenerbahçe, geçen sezon Philadelphia 76ers forması giymiş olan 30 yaşındaki, 2.06 metre boyundaki pivot Kyle O’Quinn'i transfer etti. Tüm NBA kariyeri boyunca toplam 474 maça çıkan Kyle O’Quinn, 5.4 sayı, 4.6 ribaund, 1.4 asist ortalamaları tutturmuş.

Fenerbahçe pota altında sıkıntı çekiyordu ve acil bir transfere ihtiyacı vardı. NBA tecrübesi bulunan Kyle O’Quinn, Fenerbahçe'ye ne kadar katkıda bulunabilecek, hep beraber göreceğiz...

Bu arada, yarın Zenit deplasmanında çok önemli bir maça çıkacak olan Anadolu Efes'te Shane Larkin'in hafif sakatlığı bulunuyormuş. Dizi ağrıyormuş... Larkin maçta oynayamazsa, Efes'in işi çok zor. Larkin'siz Efes, maç kazanmakta çok zorlanıyor çünkü...
 

aynar

Asistan
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
129
Reaksiyon puanı
63
Puanları
28
Birazdan saat 20.00'de başlayacak olan Zenit-Anadolu Efes maçı şifresiz olarak "beIN Sports Haber" kanalında televizyon ekranlarında olacak.

Maç, internette beIN Sports'un Youtube'daki resmi kanalında da donmadan izlenebilir:

Mesaj otomatik birleştirildi:

Efes mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta, rezalet bir ilk yarı oynadı ve daha ilk yarıda maça havlu attı. Bu takıma ne olduğunu kimse çözemiyor. Nerede geçen sezon şiir gibi oynayan ve önüne geleni deviren Efes, nerede bu sezon acizce basketbol oynayan hırssız, isteksiz Efes... Bu kadar kritik bir maçın daha ilk yarısında 53 sayı yemenin hiçbir izahı yok. Takım savunma yapmıyor ya da yapamıyor. Hücumda üçlük atamıyor. Shane Larkin geçen sezonu mumla aratıyor... Bu Efes'ten bu sene artık bir cacık olmaz... Playofflara kalsa bile Final Four'a kalamaz... Oyuncular da zaten kafalarında sezonu bitirmiş gibiler... Çok yazık... Büyük hayalkırıklığı...
 
Son düzenleme:

aynar

Asistan
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
129
Reaksiyon puanı
63
Puanları
28
Fenerbahçe'ye helal olsun!!

Fenerbahçe bu akşam tam bir Final Four takımı gibi mücadele etti ve lig lideri CSKA Moskova'yı harika bir oyunla deplasmanda mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe, büyük bir maçı kazanmak için gerekli olan her şeyi ortaya koydu, yüreğiyle oynadı, CSKA'nın sahadaki bütün hamlelerine anında karşılık verdi ve iki yıldızı Nando De Colo ve Jan Vesely'nin resmen şov yaptığı maçı söke söke kazandı. Üstüste 6. galibiyetine de imza atmış oldu. Bu büyük galibiyetle Fenerbahçe için ilk 4'e veya ilk 8'e girme ve sonra da Final Four'a kalma yolu sonuna kadar açılmıştır.

İzlemesi çok keyifli bir maçtı, parkede çok üst düzey bir mücadele vardı. De Colo ve Vesely destansı bir performans sergiledi. Jarell Eddie ve Dyshawn Pierre çok faydalı oynadı. Çok zeki bir oyuncu olan Marko Guduric de galibiyette ciddi pay sahibiydi. Koç Igor Kokoskov mücadeleci ve hırslı bir takım yaratmayı başararak rüşdünü ispatlamış oldu. CSKA gibi çok güçlü bir takımı yenmek, Fenerbahçe'li oyunculara büyük bir moral olmuştur.

Anadolu Efes'ten bu sezon için ümidimi kestiğimi söylemiştim. Artık bu sene Euroleague'de takip edilmeyi gerçekten hak eden takım Fenerbahçe'dir!

Tüm tebrikler ve alkışlar Fenerbahçe'ye... ?
 

aynar

Asistan
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
129
Reaksiyon puanı
63
Puanları
28
Fenerbahçe rakip tanımıyor!

Fenerbahçe'yi, güçlü rakibi Maccabi de durduramadı!.. Böylece üstüste 7. galibiyetini alan Fenerbahçe, Final Four yolunda ümit saçıyor... Jan Vesely şov yapmaya devam etti. Dyshawn Pierre, maçın kırılma anlarında sahneye çıkarak maça damga vurdu. Maccabi özellikle üçlük atışlarla çok dirense de Fenerbahçe sonuçta 7 sayı farkla galip gelmesini bildi ve ligin en formda takımı olduğunu herkese gösterdi. Fenerbahçe 2 gün sonra ligin en kötü takımı Khimki'yle deplasmanda karşılaşacak ve büyük bir aksilik olmazsa galibiyet serisini 8'e çıkaracak...

Anadolu Efes de, zayıf rakibi Kızılyıldız'ı rahat bir oyunla mağlup etti, sürekli 20 sayı civarında farkla önde götürerek maçı kazandı. Shane Larkin çok iyi oynadı... Efes, zayıf takımları eziyor ancak güçlü takımlara karşı hemen dağılıp çözülüyor. Bu sezon oynadıkları zorlu maçların sadece bir tanesini kazanabildiler. (İstanbul'da Barcelona'yı yenmişlerdi). O maçın haricinde hep play-off potasının dışındaki takımları yenebildiler. Artık Efes'in (özellikle de deplasmanda) büyük bir maç kazanmasının zamanı geldi de geçiyor. Efes aslında rakipleri için tehlikeli bir takım! Çünkü savunmayı istekli, enerjik yaptıkları zaman ve de Larkin-Micic ikilisinin de eli hücumda sıcak olduğu zaman Euroleague'de yenemeyecekleri bir takım yok. Unutulmamalı ki bu takım geçtiğimiz sezon ligin tozunu attırıyordu...
 

aynar

Asistan
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
129
Reaksiyon puanı
63
Puanları
28
Efes sonunda özüne döndü!!

Bu sezon büyük maçlarda hayalkırıklığı yaratmış olan Efes, sonunda şeytanın bacağını kırdı ve ligin yeni lideri ve en büyük bütçeli takımı Barcelona'yı deplasmanda devirmeyi başardı. Maçın büyük kısmını önde götüren ve kontrolü hep elinde tutan Efes, son dakikalarda farkın azalmasına engel olamasa da sonuçta 2 sayı farkla maçtan galip ayrılmasını bildi.

Efes bu akşam takım halinde çok iyiydi. Oyuncular maça mental olarak iyi hazırlanmışlar. Konsantrasyonları çok üst düzeydeydi, galibiyeti çok istedikleri her hallerinden belliydi. Efes'in bu sezonki sorununun esas olarak psikolojik olduğu da ortaya çıktı. Çünkü oyuncular istekli, hırslı ve kafaca hazır olunca, Barcelona gibi bir devi deplasmanda yenmeleri hiç sorun olmadı...

Vasilije Micic 30 verimlilik puanı ile çok etkili bir oyun ortaya koydu. Shane Larkin çok süper bir gününde değildi ama galibiyete yetecek kadar oynaması bile kafi geldi. Larkin de 22 verimlilik puanı ile maçı bitirdi. Sertaç Şanlı maçın en dikkat çekici isimlerinden birisiydi. Maça çok iyi ve arzulu başlayan Sertaç Şanlı, Dunston'dan bile fazla süre buldu ve galibiyete ciddi katkı verdi, 12 sayı, 8 ribauntla maçı tamamladı. Moerman, Singleton ve Simon da üzerlerine düşeni fazlasıyla yapınca Efes, İspanya'dan çok önemli bir galibiyetle dönmeyi başardı... Efes'in böylesi bir zafere çok ama çok ihtiyacı vardı. Final Four ve şampiyonluk hedefi olduğunu herkese göstermesi ve kanıtlaması açısından bu maçı kazanmaları mutlaka gerekliydi. Gerçekten paha biçilmez değerde bir galibiyet bu.

Koç Ergin Ataman maçtan hemen sonra çok özgüvenli (ve biraz da kinayeli) konuşarak "Belki insanlar Anadolu Efes için bu sezon bitti diye düşündü ama biz de bitmediğimizi, sonuna kadar gideceğimizi gösterdik. Sezon başında büyük sorunlar yaşadık. Larkin 6-7 maç oynayamadı. Sakatlıklar oldu, COVID-19 vakaları oldu ancak artık odaklandık. Geçen sezon yazmaya başladığımız tarihi, bu sezon tamamlayacağız. Geçen sezon birileri bizi durdurdu, bu sezon birileri bizi durdurmazsa; geçen sezon başladığımız işi bu sezon bitireceğiz" dedi...
 

aynar

Asistan
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
129
Reaksiyon puanı
63
Puanları
28
Türk takımları yükselişte...

Normal sezonun sona ermesine 10 hafta kala, Türk takımları Euroleague'in çıkışta olan ekipleri arasında yer alıyor...

Fenerbahçe Beko, oynadığı son 9 maçını kazandı ve şu anda 6. sırada.

Anadolu Efes, oynadığı son 6 maçının 5'ini kazandı ve şu anda 8. sırada.

İki takımımız da play-off potasına girmiş durumda ve ligi ilk 4 içinde bitirerek play-offta saha avantajını ellerine geçirme şansları da devam ediyor...

Fenerbahçe CSKA'yı deplasmanda yenerek, Efes de Barcelona'yı deplasmanda yenerek güç gösterisi yaptılar ve birdenbire tüm dikkatleri üzerlerine çektiler...

Bahis büroları, şampiyonluk oranlarını güncellediler. Buna göre Fenerbahçe ile Efes'in şampiyonluk şansları arttı.

Bahisçilerin en son şampiyonluk oranları (tahminleri) şöyle:

1. Barcelona: 2.55

2. CSKA Moskova: 4.20

3. Real Madrid: 7.50

4. Anadolu Efes: 7.50

5. Armani Milano: 8.00

6. Fenerbahçe Beko: 10.00
 

aynar

Asistan
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
129
Reaksiyon puanı
63
Puanları
28
Euroleague, Türk takımları için çok zevkli ve heyecanlı bir noktaya geldi...

Anadolu Efes, bir açıldı pir açıldı... Takım, geçen sezonki kimliğine ve karakterine büründü... Önüne gelene fark atıyorlar... Gümbür gümbür gidiyorlar... Tıpkı geçen sezonki gibi şiir gibi oynamaya başladılar... Önce lider Barcelona'yı deplasmanda devirdiler. Sonra istim üzerindeki Fenerbahçe'yi deplasmanda 32 sayı farkla yendiler. Sonra Valencia'yı 16 sayı farkla rahatça geçtiler.... Ve son olarak da CSKA Moskova'yı tam 30 sayı farkla yenerek resmen ezdiler, rencide ettiler... Efes son 6 maçını da kazandı. (Son 10 maçta 9 galibiyet aldılar)

Fenerbahçe 10 maç üst üste kazanmıştı. Efes'e karşı gurur kırıcı bir mağlubiyet alınca bu seri sonlandı. Ama Fenerbahçe'li oyuncular hiç morallerini bozmadı. Bu hafta önce güçlü Armani Milano takımını deplasmanda yendiler. Bu akşam da ASVEL'i deplasmanda yendiler... Fenerbahçe de son 13 maçında 12 galibiyet elde etmiş oldu ki gerçekten çok büyük ve takdir edilesi bir başarıdır bu...

Hem Fenerbahçe hem de Efes için şu anda Euroleague'in en formda takımları olduklarını söyleyebiliriz. Özellikle Efes, gücüyle çok korkutucu bir takım halini aldı. Efes'in rakipleri maçta bir anlık bir konsantrasyon kaybı yaşamaları durumunda birdenbire kendilerini maçta 20-30 sayı geriye düşmüş buluyorlar. Kısacası Efes hiç affetmiyor. Hırslı oynayan Efes'i yenmek, rakipleri için büyük problemdir.

Normal sezonun bitmesine 6 hafta kaldı. Takımların ilk 4'e veya ilk 8'e girme mücadelesi tüm hızıyla sürüyor. Çok çekişmeli bir sezon yaşandığı için tepedeki ve ortadaki takımların puanları birbirine çok yakın... 2. sıradaki takımla 8. sıradaki takım arasında sadece 2 galibiyet fark var. Yani sıralama her an değişebilir... O yüzden ligde heyecan şu esnada zirve noktasında...
 

aynar

Asistan
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
129
Reaksiyon puanı
63
Puanları
28
Anadolu Efes'in bu sezon şampiyon olabilme ihtimali gerçekten bir hayli fazla... Fırsat ayaklarına kadar geldi diyebiliriz.

Çünkü hem Efes çok iyi ve üst düzey bir basketbol oynuyor hem de rakip takımlar bu sezon çok güçlü değil... 1 numaralı favori gösterilen Barcelona'nın çok kaliteli bir kadrosu olsa da öyle çok etkili bir oyun ortaya koyamıyorlar. Takım oyunu ile değil de bireysel yetenekler sayesinde maç kazanabiliyorlar. Zaten Efes 2 maçta da Barcelona'yı yendi... CSKA ve Real Madrid'de de müthiş bir form düşüklüğü var. İki takım da eski gücünde değil ve gitgide daha kötü oynuyorlar... Armani Milano da kaliteli oyunculardan kurulu olsa da şampiyon olabilecek kalibrede bir takım görüntüsü vermiyor.

Özetle, Anadolu Efes eğer kendi oyununu oynamayı sürdürürse ve Larkin-Micic ikilisi de hücumda formda olmaya devam ederse takımın şampiyon olarak Euroleague kupasını Türkiye'ye getirmesi gayet de yüksek bir ihtimaldir.
 

aynar

Asistan
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
129
Reaksiyon puanı
63
Puanları
28
Bu sezon flaş galibiyetler alan ve Final Four için ciddi adaylardan birisi haline gelen Bayern Münih'in 2 oyuncusu çok dikkat çekiyor...

2.04 metre boyundaki forvet Vladimir Lucic, 17.7 verimlilik puanı ile oynuyor. 14 sayı, 4.7 ribaund, 1.3 asist, 1.1 top çalma ortalamalarına sahip. Daha da önemlisi, % 60 ile ikilik, % 45 ile üçlük atıyor... Eli düzgün, etkili bir oyuncu... Tam bir takım oyuncusu...

2.07 metre boyundaki pivot Jalen Reynolds, 16.8 verimlilik puanı ile oynuyor. 14.1 sayı, 6.1 ribaund, 1.1 asist, 1.2 top çalma ortalamaları var... % 61 ile ikilik atıyor... O da Bayern Münih'in bu sezonki başarısında önemli katkı veriyor...

Efes ya da Fenerbahçe, gelecek sezon için bu 2 oyuncuyu kadrolarına katabilirler... Tam biçilmiş kaftan konumundalar...

Efes'in bütçesi de, Fenerbahçe'nin bütçesi de bu 2 oyuncuyu almak için fazlasıyla yeterli...
 
Üst