Eurobasket 2009 - 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
:( Bu başlığa girmek istemiyorum..
Üzgünüm hemde fena.. :(

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Hidayeti bu turnuvada hiç beğenmedim . Berbattı bence .

Geçmiş olsun ne diyelim ... yazık oldu :(

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
o yunanistan buraya gelirse kötü şeyler olabilir, Hakemin arkasına sığınıp oynayan bir takım olmaz.Çok yazık oldu...

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sakat olduğu maçtaki performansı normaldi de.. Genel olarak daha iyi oynamasını beklerdim ben..:(

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Düşündükce sinir oluyorum böyle oynanırmı ya :mad:

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
tamam hakem berbattı hakem olmasa kazanırdık çünkü fiba'nın başkanı galiba yunan.ama hido berbat oynadı yani ben oynasam bu maçı alırdık en azından bi kaç sayı atardım.son periyotu izledim hido hiçbir şey yapamadı.ama hakemin 24 saniye kararı çok kötüydü o kararı vermese maçı alırdık.her neyse bu takımda memo ya ve serkan erdoğan'a ihtiyaç duyulduğu bu turnuvada da ortaya çıktı.artık tanjeviç'le olmaz bu iş.milli takımın değişmez iki oyuncusunu kadroya almıyor böyle bir mantıksızlık olmaz.

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
tamam hakem berbattı hakem olmasa kazanırdık çünkü fiba'nın başkanı galiba yunan.ama hido berbat oynadı yani ben oynasam bu maçı alırdık en azından bi kaç sayı atardım.son periyotu izledim hido hiçbir şey yapamadı.ama hakemin 24 saniye kararı çok kötüydü o kararı vermese maçı alırdık.her neyse bu takımda memo ya ve serkan erdoğan'a ihtiyaç duyulduğu bu turnuvada da ortaya çıktı.artık tanjeviç'le olmaz bu iş.milli takımın değişmez iki oyuncusunu kadroya almıyor böyle bir mantıksızlık olmaz.
Aynen , basketbolu bilmeyen birisi bile bir kaç sayı atardı , bundan önceki maçtada öyleydi ilk sayısını ikinci yarıda atmıştı (ondan sonra daha atabildi mi bilmiyorum) Hido ya hiç yakışmadı bu :thumbdown:yinede yaptıklarınıda unutmamak lazım . Tanjeviçide bir an önce kovmamız lazım adam ömrünü takımda tamamlıyacak .

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
çeyrek final eşleşmeleri çok saçma geldi bana...eğer böyle tombala gibi acayip bi şekilde eşleşeceklerse neden oynadılar 6 maçı...saçmalık (bull shit ):(

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
ömer aşık denen adamı niye bu kadar ısrarla oynatır teknik direktör anlamadım. adamın kaç maçtır kaçırdığı basketleri saysan bir maç sayısı eder. daha potaya top atamıyor ya yuh bu kadar olur valla.

ayrıca hidayet sadece son çeyrekte oynadı. biz niye hep fark varken üçlük deneriz orası da ayrı mevzu.

hakem denen şerefsizleri hiç söylemiyorum bile adam 24 saniye dolmuş olmasına rağmen topu onlara verdi 4 saniye de ekledi!

adamlar bizimkileri resmen dövdü yumrukladı hiçbir adi hakem görmedi.

böyle dandik bir yunanistana yenilmek koydu bana.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sinirim tepemde benimde..
Millet o galibiyetlerden sonra coştu herkes unuttun tanjevici..
Bu adam gitmedikçe bu takımda huzur yok.. Anlamıyor arkadaşım takım çalıştırmasından..
Hemde dünyanın en iyi coach'ıymış gibi hem FB hemde Milli Takım.. Hadi ordan be..

İnşallah istifa eder, yada bıraktırılır..

FRANSA 80-68 TÜRKİYE

(A) Milli Takımımız, Polanya'da düzenlenen 36. Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası klasman maçında Fransa'ya 80-68 mağlup oldu.

Fransa, Milli Takımımız karşısında aldığı galibiyetin ardından 2010 yılında Türkiye'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılmayı garantiledi. Fransa'da Tony Parker 28 sayı, 10 asistlik performans ile galibiyetin mimarlarından oldu.

Öte yandan Fransa, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Rusya - Hırvatistan maçının galibi ile Avrupa 5.'liği mücadelesi verecek. Milli Takımımız ise 20 Eylül Pazar günü Rusya - Hırvatistan maçının mağlubu ile Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 7'inci - 8'incilik maçına çıkacak.

ERSAN VE ENDER YOK!

A Milli Takımımız, Fransa karşısında Ersan İlyasova'dan yoksun olarak mücadele etti. Yunanistan ile oynanan çeyrek final maçında çenesinden sakatlanan Ersan'ın yerine Fransa karşısında Barış Ersek ilk 5'te görev yaptı. Karşılaşmaya baskılı başlayan A Milli Takımımız, özellikle dış şutlardan bulduğu basketlerle Fransa karşısında skor avantajını yakaladı. Yüksek bir şut yüzdesi ile oynayan Türkiye, özellikle Kerem ve Emre'nin attığı basketlerle Fransa'nın direncini kırdı. Ersan İlyasova'nın olmamasından dolayı pota altında ribaunt almakta zorlanan A Milliler, buna rağmen oldukça iyi bir savunma yaparak Fransa'nın sayı üretmesini engelledi. Fransa karşısında oldukça rahat bir şekilde mücadele eden Milli Takımımız, karşılaşmanın ilk periyodu 26-12 önde tamamladı.

MİLLİ TAKIM ÇOK RAHAT

Karşılaşmanın ilk periyodunda Fransa'yı adeta sahadan silen '12 Dev Adam' ikinci periyoda da iyi bir başlangıç yaptı. Hidayet Türkoğlu ve Ömer Onan ile boyalı alanda oldukça etkili olan Milli Takımımız, hücum organizasyonlarında gösterdiği başarılı performansı savunma kurgusuna da taşıyamayı başardı ve Fransa ile arasında olan farkı 10 sayıdan aşağıya düşürmedi. İkinci periyodun son 4 dakikasında tabelaki farkı 19 sayıya kadar çıkaran Milli Takımımız, kusursuz olarak uyguladığı alan savunması sayesinde Fransa'yı çaresiz bıraktı. 'Sadece 12 saatlik bir dinlenme süresi ile' Fransa karşısında mücadele eden '12 Dev Adam' hakemlerin de tabeladaki skoru direkt olarak etkileyen kararları sonucunda soyunma odasına 43-32'lik üstünlük ile gitti.

PARKER'I DURDURAMADIK

Maçın üçüncü periyodunda A Milli Takımımızın alan savunmasını çözen Fransa, pota altından bulduğu sayılarla aradaki farkı eritti. Fransa'nı etkili savunması karşısında sayı üretmekte zorlanan '12 Dev Adam' dış atışlarda Oğuz Savaş ve Kerem Tunçeri ikilisiyle aradığı sayıları bulamadı. Boris Diaw ve Tony Parker'in oyuna ağırlığını koymasıyla arka arkaya basketler bulan Fransa, üçüncü periyot sonunda aradaki farkı eritti ve dördüncü periyoda 61-59'lük skor üstünlüğü ile başladı. Karşılaşmanın son periyodun ilk bölümünde Tony Parker'in üstün performansına ve attığı sayılara karşı koyamayan Milli Takımımız, maç başında bu yana ilk kez Fransa karşısında 5 sayı birden geri düştü.

Ersan İlyasova'nın olmaması, Hidayet Türkoğlu'nun etkisiz performansı, Ömer Aşık'ın pota altında kendisinde beklenen performansı bir türlü gösterememesi ve oyunun son bölümünde baş göstermeye başlayan yorgunluk belirtileri Fransa'nın ekmeğine adeta yağ sürdü. Periyodun son bölümünde agresif Fransa savunması karşısında zorlanan Mill Takımımız, Hidayet ile dış atışlara yöneldi ancak bu taktik varyasyonundan da sonuç çıkmadı. Maçın son bölümünde oyundan kopan '12 Dev Adam' Parker'in dış şutlardaki müthiş yüzdesine karşı koyamadı ve karşılaşmadan 80-68 mağlubiyetle ayrıldı.

Kaynak: Sporx.com

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
yok yok bu bogdan adamla olacak iş deil bu. 20 sayı öne geçtik 20 sayı geriyo düştük saçmalığa bak ...

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Son iki maçta büyük kazık yedik hakemlerden..
Ama suçları hakeme atmak da mantıklı değil..
Böyle olmaz.. Hiçbir takım bizim kadar genç ve dinamik değildi. Rotasyon bile yapılıyordu.
5maç kazanıp 7. 8. olmak hangi mantığa sığar! .. yazık :(

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Fatih Terim i yerden yere vuranlar Tanjeviç e niye bir şey demiyorlar? Adam resmen 4 senedir milli takımın anasını ağlattı.Açıkçası benim bu turnuvada hiç ümidim yoktu ama o mükemmel başlangıcı ve mücadeleyi görünce madalya umudum artmıştı hatta şampiyon oluruz demiştim, taa ki Tanjeviç in takıma yaptırdığı gereksiz rotasyon uygulamaları ve alan savunması hastalığı ve de gereksiz şut çekme hastalığı.Bence Türkiye ye dönmesin gelirken Karadağ a atsın kendini.Aydın Örs ü mumla arıyoruz. :)

actofgod

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tanjevic rotasyonunu oyuncularını da al git artık milli takımdan lütfen günden güne dahada zarar veriyosun. Türkiye'yi bırak artık Fenerbahçe Ülker'i de bırak.. Oktay Mahmudi gelsin..

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İspanya finalde: 82-64

190909-ispanya.widec.jpg

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda finale çıkan ilk takım İspanya oldu. Yarı final mücadelesinde Yunanistan'ı 82-64 mağlup eden İspanya, böylelikle üst üste ikinci kez finale çıkma başarısını gösterdi.

Maçın başından itibaren rakibine karşı ribaundlarda büyük bir üstünlük kuran Yunanistan, yaptığı top kayıplarıyla bu üstünlüğünü skora yansıtmayı başaramadı. İlk çeyrekte Yannis Bouroussis ile hücumda etkili olan Yunanistan'a Pau Gasol ile yanıt veren İspanya, Gasol'ün 9 sayısıyla ilk çeyreği 26-21 önde kapattı.

İkinci çeyrekten itibaren rakibinin top kayıplarını hızlı hücumlarla değerlendiren İspanya, Rudy Fernandez ile üst üste sayılar buldu. Özellikle Vassilis Spanoulis'e yaptığı baskıyla birçok top çalan İspanyol takımı, devreyi de 9 sayı farkla önde kapattı.

KAYNAK

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
ispanya ile sırbıstan finalde her ikisinide yanmiştik sağolsun şerefsiz hakemler yaktı bizi gönüllerin şampiyonuyuzz

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sekizinciliğe razı olduk: 89-66

12 Dev Adam Eurobasket 2009'u sekizinci olarak bitirdi.

Milliler, son maçta Rusya'ya da 89-66 yenilmekten kurtulamadı. Fransa maçında olduğu gibi milli takımımız, 7. lik maçına da iyi başladı. İlk 2.5 dakikada 9-0 lık seri bulan milliler, buna rağmen savunma ribaundlarında sıkıntı yaşayınca fark çabuk eridi. Rusya takımı Ponkraşov'u oyuna soktuktan sonra skoru dengelerken üst üste gelen üçer sayılık basketler Rus ekibini 26-18 öne taşıdı.

İkinci periodun ilk 3 dakikasında 11 sayı reten ve ilk 15 dakikada 10'da 8 gibi çok yüksek üç sayı yüzdesiyle oynayan Rusya farkı 13 sayıya kadar çıkarttı. Milliler pota altını kullandığı bölümlerde daha kolay sayılar bulurken, rakibine da 3 dakikada 2 sayı sansı tanıdı. Türkiye, Ersan İlyasova'nın yokluğunda hücumda hiç istikrar yakalayamazken, Rusya'nın yüksek yüzdeli sutları devre sonuna kadar devam etti. Rus takımı ilk 20 dakikayı 51-39'luk avantaj ile önde kapattı.

Üçüncü çeyrekte her iki takım adına savunmada ve hücumda değisen bir şey olmadı. Milliler, alan savunmasından vazgeçtiği dönemde kısa süreli pota altında etkili olurken, Rusya'nın dıs atışlarındaki yüzdesi yine yüksek oldu. milliler son 10 dakikaya da 9 sayı geride girdi.

Türkiye son çeyrekte sadece Ömer Aşık'ın ikili oyunlar üzerinden bulduğu basketlerle sayılar üretti. Turnuvanın bir maçta yakalanan en iyi üç sayı yüzdesini tutturan Rusya, ürettiği sayıların % 60'ını üç sayı çizgisinin gerisinden attı. Farkın kapanmasına izin vermeyen Rusya maçı da 89-66'lık skorla kazanmayı başardı.

Milliler adına Ömer Aşık 24 sayı-10 ribaund ile takımımızın en skorer ismi oldu. Rusya takımı 40 dakikayı 24'te 16 gibi inanılmaz bir üç sayı isabetiyle bitirdi.
Bu sonuçla 12 Dev Adam, Eurobasket 2009'u sekizinci olarak tamamladı.

KAYNAK

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Üçüncülük Yunanistan'ın: 57-56

yunanistanslovenya.widec.jpg

6. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası 3.'lük, 4.'lük maçında Slovenya'yı 57-56 yenen Yunanistan, Avrupa 3.'sü oldu. Şampiyonada bronz madalya Yunanistan'a giderken, Slovenya ise organizasyonu 4. olarak bitirdi.

YUNANİSTAN: 57 - SLOVENYA: 56

Salon: Spodek Arena

Hakemler: Daniel Hierezuelo (İspanya), Milivoje Jovcic (Sırbistan), Marek Cmikiewicz (Polonya)

Yunanistan:
Spanoulis 3, Zisis 6, Perperoglou 3, Fotsis 5, Bourousis 9, Schortsanidis 23, Calathes 4, Printezis 4

Slovenya: Lakovic 16, Klobucar 1, Nachbar 9, Slokar 9, Erazem Lorbek 12, Domen Lorbek, Udrih 5, Brezec 4, Jagodnik

1. Periyot: 16-13
Devre: 31-24 (Yunanistan lehine)
3. Periyot: 42-37
5 Faulle Çıkanlar: 39.36 Domen Lorbek, 39.56 Slokar (Slovenya)

KAYNAK

Fransa 5. oldu

fransah%C4%B1rvatistan.widec.jpg

36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası 5.'lik, 6.'lık maçında Fransa, Hırvatistan'ı 69-62 yendi. Bu sonuçla Fransa şampiyonayı 5'inci, Hırvatistan ise 6. sırada tamamlamış oldu.

FRANSA: 69 - HIRVATİSTAN: 62

Salon: Spodek Arena

Hakemler: Ivo Dolinek (Çek Cumhuriyeti), Sergey Mikhaylov (Rusya), Borys Ryzhyk (Ukrayna)

Fransa: Diot 18, Batum 8, De Colo 15, Koffi 8, Turiaf 2, Mahinmi 6, Bokolo 6, Traore 6

Hırvatistan:
Kus 18, Rozic 11, Banic 5, Nicevic 12, Kasun 7, Loncar 3, Popovic 6, Vujcic, Prkaçin

1. Periyot: 21-12
Devre: 34-24 (Fransa lehine)
3. Periyot: 46-41

KAYNAK

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Final maçını izlemedim, 8. olduğumuz maçın da son periyodunu izledim. Doğrusu finale çıkan takımları yenmemize rağmen 8. olmayı hazmedemedim ve üzüldüm. İspanyanın Sırbistanı farklı yenmesini de normal karşılıyorum, Bunun adı olsa olsa TECRÜBEDİR diyorum.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İspanya'yı tebrik ederiz.

Biz çok iyi başladık, çok kötü bitirdik.

Umarım gereken dersleri alırlar. Ama yendiğimiz iki takımın da final oynaması çok can sıkıcıydı.

Quadro

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Fernandez-GASOL-Navarro şeytan üçgeni derim ben buna ..

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
bekir yarangüme barşı hersek ne işi var bunların takımda. tutku açık serkan erdoğan fatih solak ne olu bunlara. mis gibi adamlar

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu konu kilitlensin yoksa her baktığımda ve hatırladığımda sövmeye devam edeceğim!