Ethernet ışığı sönüyor ve internet kopuyor

tacettinekici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba sorunum şöyle:
İnternete bağlıyken bir süre sonra ethernet ışığı sönüyor ve internet bağlantısı kopuyor.Bilgisayar sürekli ağ bağlantısı kurmaya çalışıyor ancak bağlantı kurulamıyor.Bilgisayara reset attıktan sonra tekrar ethernet ışığı yanmaya başlıyor ve internet geliyor.Acaba sorun nerededir?lütfen yardım
Yaptığım işlemler:
-Driver güncelledim.
-Antivirüsü değiştirdim.
yine de problem devam ediyor.(modem:combomax kablolu bağlantı, sistem:win7 32bit)

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Hemen hemen aynı sorun bende de oluyor benimki kablodan aa,ma- tam oturmuyor, hafif ileri itince düzeliyor. Seninkide ya kablodandır yada ethernet yuvasından.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sorun kesinlikle ya ethernet fişinden yada kablodan sorunu başka yerde arama.

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
benim fikrim;modeminiz miadini doldurmuş olabilir...arkadaşların dediği gibi kablolarda sorun olabilir...
dışarıdan gelen telefon hattınız arızalı olabilir(çok sinsi bir arıza)splitter arızalanabilir(seyrekte olsa olasılıktır)..
veee modeminize girip snr margin değerinizi kontrol edin 6 civarları ise kopma yaşamanız gayet doğaldır yükseltme için müş.hızmetlerini aramanız gerekli...aklıma gelenler bunlar...

tacettinekici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevaplarınız için teşekkürler
önerilerinizi deneyeceğim

tacettinekici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tekrar merhaba,
Sorun maalesef devam ediyor.
-Yeni modem aldım.
-Bilgisayarı aldığım yere götürdüm.Çözüm olarak anakart driverlerini güncellediler.Yine aynı, modemin ethernet ışığı sönüyor.İnternet gidiyor. Reset atınca tekrar bağlanılabiliyor.
Format atmak da istemiyorum.
Başka önerisi olan var mı
Teşekkürler

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
sorunun bilgisayardan kaynaklanmıyor, format atsan da fayda etmez. sorun bağlantından veya modemden kaynaklanıyor. ttnet kullanıyorsan arıza kaydı bırak, gelip ilgilensinler.

tacettinekici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorunun bilgisayardan kaynaklanmıyor, format atsan da fayda etmez. sorun bağlantından veya modemden kaynaklanıyor. ttnet kullanıyorsan arıza kaydı bırak, gelip ilgilensinler.

Bağlantı koptuğunda modemde ADSL ve internet ışıkları sönmüyor, sadece ethernet ışığı sönüyor.ttneti de aradım.Ancak onlar da internetinde sorun yok diyorlar.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Eğer ethernet ışığın gidiyorsa modem, kablo, PC de sıkıntı var.

Ağ bağlantısı kesildiğinde otomatikman söker o. Bir virüs tarzı bişey de olabilir sıkıntının kaynağı.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Harici bir ethernet kartıyla deneyebilir misin acaba? 10 tl zaten

tacettinekici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,
Yeni ethernet kartıyla sorun çözüldü.Herkese teşekkürler.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Aynı sorun bendede vardı benimki wireless adaptörü ile bağlanıyordu adaptörü değiştirdim düzeldi (bu arada ttnetin günahınada baya giridm :) )

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba a rkadaslar ttnt adsl kullaniyorum oyun oynarken ve net de gezerken adslin ethernet isigi sonuyor ve internet arıyip duruyor win7 çevirdigimde olmaya basladı bilgisayarımın yönet kısminda aygit yönetimi var orda ag bagdastirici da miniport2 ile 6 hata isareti var sorun ne olabilir acil çözum???