Esnaf PKK'yı dinlemedi

Bu konuyu okuyanlar

cacar

Müdavim
Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
1,607
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
PKK esnafa kepenk kapat dedi. Dinleyen olmadı. Büyük bölümü işyerlerini açtı.
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi’nde ev ve işyerlerine PKK adına bildiri bırakılarak, öldürülen teröristlerin cenazelerinin ailelerine verilmemesinin protesto edilmesi için kepenk kapatma eylemi yapılması istedi. PKK tehdidine rağmen esnafın büyük bölümü işlerini açarken diğerleri de polisin önlem almasıyla işlerini birkaç saat gecikmeyle açtı.

Siirt'in kırsal kesiminde bir süre önce çıkan çatışmada öldürülen PKK'lı terörist Müslüm Solmaz'ın, cenazesinin yakınlarına verilmemesi üzerine DTP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Tuç'un da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alınırken 6 kişinin hakkında ise suç duyurusunda bulunuldu. Kimliği belirlenemeyen kişiler bunları gerekçe göstererek Suruç'ta bildiri dağıttı, bugün kepenk kapatma eylemi yapılmasını istedi.

Ev ve işyerlerine bırakılan ve teröristler için ‘şehit’ denildi. Bildiride, Suruç'taki işyerlerinin açılmaması, eyleme katılmayanların ‘bu davranışlarının karşılıksız kalmayacağı tehdidinin' yer aldığı bildiri üzerine bu sabah çok az sayıda esnaf, işyerini açmadı.

Yaklaşık 200 esnafın bulunduğu ilçenin ana caddesindeki işyerlerinin büyük bölümü terör örgütünün bildirisini dikkatte almayarak, sabah erken saatlerinde işyerlerini açtı.

Suruç Kaymakamı Muhittin Pamuk, Garnizon Komutanı Binbaşı Faruk Şeker, İlçe Emniyet Amiri Murat Sandal, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Yağmur, esnafı gezdi.

Esnafla sohbet eden Kaymakam Pamuk, “Halk, bu tür örgüt provokasyonlarına gelmemelidir. Bunlar halkı bölmek için basit oyunlardır'' dedi. Şanlıurfa’dan çok sayıda çevik kuvvet polisi ile jandarma Suruç'a kaydırılarak, geniş önlem alırken, bildiri nedeniyle işlerine gelemeyen esnaf da 2 saat gecikmeli olarak kepenklerini açtı.

Kaynak: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=103103
 
Üst