Soru Eskişehir de nereye taşınılır

Tunperan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Arkadaşlar merhaba, İzmir de yaşıyoruz ama Eskişehir de arsa alıp müslakil ev yaptırma gibi bişey düşündük Eskişehir de hayatın yaşamın olduğu insanların düzgün olduğu kafan estimi gezebileceğin bir yaşam yeri neresi vardır nerelerde yaşamayı önerirsiniz anlatırsanız çok sevinirim orda yaşayanlar deneyimlerini aktarabilirler mi?

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Anadolu Üniversitesi'nde okuyan bir arkadaşım Havalimanı ve üstü bölgeleri sıkıntılı yerler demişti. Şehir içi zaten boş arazi bulunmuyor. Tavsiyem şehir de tramvay önemli bir ulaşım aracı olduğu için tramvaya yakın bir lokasyon seçmeniz.

Tunperan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Anadolu Üniversitesi'nde okuyan bir arkadaşım Havalimanı ve üstü bölgeleri sıkıntılı yerler demişti. Şehir içi zaten boş arazi bulunmuyor. Tavsiyem şehir de tramvay önemli bir ulaşım aracı olduğu için tramvaya yakın bir lokasyon seçmeniz.
anladım hocam iyi oldu öğrendiğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Odunpazarı olabilir. ?
biraz baktım ama sanki bomboş bi alanda ufak bi köy gibi bazı yerleri ama baya iyi olduğunu duydum fotodan yanılmış olabilirim orda önerebileceğin mahalle var mı

delete user

Profesör
Reaksiyon puanı
3,781

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959

Tunperan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Ev çok eski. Arsa alıp üstüne portatif, 3D veya 2/3 katlı Tiny House eklemek daha mantıklı olur. deprem derdi yok.
bence de
Mesaj otomatik birleştirildi:

teşekkürler dostum vişneliğe bakacağım

Arif M.

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar merhaba, İzmir de yaşıyoruz ama Eskişehir de arsa alıp müslakil ev yaptırma gibi bişey düşündük Eskişehir de hayatın yaşamın olduğu insanların düzgün olduğu kafan estimi gezebileceğin bir yaşam yeri neresi vardır nerelerde yaşamayı önerirsiniz anlatırsanız çok sevinirim orda yaşayanlar deneyimlerini aktarabilirler mi?
Eskişehir'de emlak danışmanıyım. Akarbaşı, Vişnelik ve Odunpazarı bölgesi uzmanlık alanım.

Bir konuda araştırma yaparken buraya geldim ve mesajınıza kayıtsız kalmak istemedim.

Odunpazarı için sayın @Skellige ile aynı düşüncedeyim.

Odunpazarı bölgesi şehrin merkezi yerlerine yakınlığı, tarihi ve sakin bir bölge olması gibi özellikleri ile öne çıkmaktadır. Bölgede bulunan eski konutlar genel olarak koruma kurulu tarafından kayıt altına alınmış ve sınıflandırılmıştır. 1A ile işaretlenmiş konutlarda izinsiz tadilat yapılamamakta, 1B ile işaretlenmiş binalarda ise izinsiz bina cephesinde değişiklik yapılamamakta, belirlenmiş diğer binalarda ise yıkılıp yapılmada bölgeye özgü mimari şartı getirilmiştir. Bölge genel olarak 2 veya 3 kata imarlıdır. Özgün mimaride balkon yerine cumba yapılması benimsenmiştir.

Vişnelik mahallesinde de müstakil konut yapılabilir.

İlan linkini paylaştığınız yer Ağustos 2022 tarihinden beri listede. (Daha eski de olabilir.) Ayrık nizam 3 kata imarlı görünüyor. Ayrıntılar için belediyeden resmi imar durum belgesi alınmalıdır. Plan notlarını göremiyorum.

Odunpazarı İmar bilgilerine https://keos.odunpazari.bel.tr//keos/ adresinden, (İlandaki parsel :13080/31)

Tepebaşı imar bilgilerine http://kentrehberi.tepebasi.bel.tr:81//Kentrehberiapp/ImarDurumuIndex?layer=PARSEL&id=412469388 adresinden ulaşabilirsiniz.