Eski sistemi yükseltme (sistem önerisi)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Brkmn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Brkmn

Asistan
Reaksiyon puanı
67
Başlıkta da belirttiğim gibi elimde çok eski bir sistem var ve yeni sistem sipariş verdiğim için elimde kalıcak. Evde de boş yere eskisin de istemiyorum ve biraz daha yükseltip yeni sipariş verdiğim bilgisayarın yanına kurmak istiyorum. Yeni sistem aldığım için pek bir bütçe de yok neler yükseltebilirim ne ekliyebilirim diye düşünüyorum
Sistemin özellikleri
İŞLEMCİ : İntel Pentium E5200
ANAKART : GIGABYTE G31M-S2L
RAM : 4 GB DDR2
Ekran Kartı : GTX 650 GDDR5 1GB
PSU : EVEREST EPS-1660C Real-400W
HDD: 1TB
Sistem bu şekilde ne kadar yükseltirsem benim için iyidir.
Bu arada sistem PSU'nun ssd destekliyecek bir girişi varsa ssd'e ekliyebilirsiniz.

Kryzen24

Asistan
Reaksiyon puanı
24
işlemciyi ve ram leri arttırabilirsin ekran kartıda olur fakat pahalıya patlar :) sen bütçeyi falan söyle ben yaparım
Mesaj otomatik birleştirildi:

ramları ddr4 veya ddr3 yapıp gb'ını 8 yapabilirsin

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
x5460 xeon bi işlemci alın.2 veya 4 gb daha ddr2 ram ilave edin.
ssd zaten takılabilir.sata 2 hızına düşer ama yine de HDD den çok daha hızlıolur.

Brkmn

Asistan
Reaksiyon puanı
67
işlemciyi ve ram leri arttırabilirsin ekran kartıda olur fakat pahalıya patlar :) sen bütçeyi falan söyle ben yaparım

ramları ddr4 veya ddr3 yapıp gb'ını 8 yapabilirsin
Hocam bütcem nerden baksan 500 lira ya var ya yok yeni sisteme 11000 TL verdiğim için verdiğim için elimde 450-500 tl kaldı onu da bu bilgisayara yatırayım en azından yanında 2.pc olsun diye ne eklersem kar

x5460 xeon bi işlemci alın.2 veya 4 gb daha ddr2 ram ilave edin.
ssd zaten takılabilir.sata 2 hızına düşer ama yine de HDD den çok daha hızlıolur.
Hocam bunun anakartı en fazla 4 GB ram destekliyormuş (2 Slot)

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
4 gb ise o zaman bu haliylede kullanabilirsin. xeonu takınca zaten inanılmaz güçlenir.bi de ssd tamamdır.

Brkmn

Asistan
Reaksiyon puanı
67
4 gb ise o zaman bu haliylede kullanabilirsin. xeonu takınca zaten inanılmaz güçlenir.bi de ssd tamamdır.
PSU'nun SSD çıkışı olup olmadığını bilmiyorum. Bu arada en azından arkadaşım geldiğinde onunla oyun oynabileyim istiyorum bu arada anakart dediğiniz işlemciyi destekliyor mu

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
HER Powerde sata çıkışı olur.
Anakartın o işlemciye desteği var.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
sisteminiz baya iyi işlemci ile rami biraz yükseltin.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
Yükselticeğime o parayı yeni motora yatırmayı planladım oyun bilgisayarım var zaten bundan dizi izliyorum :)
aslında bunu 2. el olarak ucuz bir fiyata satın ya da parça parça satın ve daha ucuz bir sistem alın yani sadece dizi izlemeye pentium 3 filan da yeter :D yani bu sistemin özellikleri fazla o yüzden fazladan para da kalır daha iyi olur ya da yeni sisteme aşırı pahallı soğutmalar filan alın ki bir 20 yıl daha gitsin .

acaba sistemin toz tutmamasını filan sağlayan kasalar var mı? ?

Brkmn

Asistan
Reaksiyon puanı
67
aslında bunu 2. el olarak ucuz bir fiyata satın ya da parça parça satın ve daha ucuz bir sistem alın yani sadece dizi izlemeye pentium 3 filan da yeter :D yani bu sistemin özellikleri fazla o yüzden fazladan para da kalır daha iyi olur ya da yeni sisteme aşırı pahallı soğutmalar filan alın ki bir 20 yıl daha gitsin .

acaba sistemin toz tutmamasını filan sağlayan kasalar var mı? ?
En fazla 400 liraya gider ve bundan kötüsünü de toplamaya gerek yok. Diğer sistemime gelecek olursak onun soğutmasında hiç problem yok ama ocak ayına doğru sıvı soğutmaya geçeceğim. Bir de macbook var onuda okula götürüyorum her şeyim tam yani şu anda hiç bir şey ihtiyacım yok allaha şükür :) Hepsi el emeği göz nurudur.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
En fazla 400 liraya gider ve bundan kötüsünü de toplamaya gerek yok. Diğer sistemime gelecek olursak onun soğutmasında hiç problem yok ama ocak ayına doğru sıvı soğutmaya geçeceğim. Bir de macbook var onuda okula götürüyorum her şeyim tam yani şu anda hiç bir şey ihtiyacım yok allaha şükür :) Hepsi el emeği göz nurudur.
500-600 olabilir bence bu sistemi satabilirsiniz.

Brkmn

Asistan
Reaksiyon puanı
67
500-600 olabilir bence bu sistemi satabilirsiniz.
Şu anda satma gibi bir planım yok, paraya da ihtiyacım yok arkadaşım felan eve geldiği zaman bu bilgisayardan oyun oynuyor belki okul başladığı zaman satabilirim o da sınav dönemim olacağı onun haricinde gerek yok teşekkür ederim.