Eski monitörü nasıl pcye tanımlanır?

HyperFuryXI

Asistan
Reaksiyon puanı
138
Bugün evi temizlerken 2010 yılına ait bir monitor/tv buldum ama ekran kartımın hdmı slotları dolu.Anakarta takınca algılamıyor. o yüzden vgadan anakarta nasıl bağlayabilirim ?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
İşlemcinizin dahili grafik birimi olmadığı için anakarttan bağlayamazsınız diye biliyorum. Yani sisteminizin görüntü aktaran birimi ekran kartı zaten ve tüm portlarının dolu olduğunu söylediniz.

HyperFuryXI

Asistan
Reaksiyon puanı
138
Yani sisteminizin görüntü aktaran birimi ekran kartı zaten ve tüm portlarının dolu olduğunu söylediniz
evet yani çözüm nedir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

"Radeon™ RX Vega 11 Graphics" değil mi?

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
evet yani çözüm nedir?
Çözüm yok. Anakart portlarını kullanamazsınız işlemciden dolayı. Görüntüyü sadece ekran kartı aracılığıyla alabilirsiniz. Ekran kartınızın DP portu boşsa, hali hazırda görüntü aldığınız monitörlerden birisini DP portuna taşıyıp HDMI portunu boşaltabilirsiniz.

HyperFuryXI

Asistan
Reaksiyon puanı
138
Çözüm yok. Anakart portlarını kullanamazsınız işlemciden dolayı. Görüntüyü sadece ekran kartı aracılığıyla alabilirsiniz. Ekran kartınızın DP portu boşsa, hali hazırda görüntü aldığınız monitörlerden birisini DP portuna taşıyıp HDMI portunu boşaltabilirsiniz.
DP portum boş şimdi benim DP to HDMI mı almam lazım sonra ana ekranı hdmı ile bağlayıp DP portuna HDMI olcak dimi?

Yani DP portuna HDMI dönüştürücü takarak HDMI dan alacağım dimi?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
DP portum boş şimdi benim DP to HDMI mı almam lazım sonra ana ekranı hdmı ile bağlayıp DP portuna HDMI olcak dimi?
Ekran kartı üzerindeki DP portunuz boşsa, DP to HDMI kablo ile monitörünüzü bağlayabilirsiniz. Ek olarak DP to HDMI ile ana monitörünüzü bağlayıp ek monitör için sadece HDMI kablosu da kullanabilirsiniz size bağlı. Ancak ana monitörünüz 144+ Hz veya 2K çözünürlüğün üzerinde ise DP ile kullanmanız daha iyi olur.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802

Yani DP portuna HDMI dönüştürücü takarak HDMI dan alacağım dimi?
Çevirici ile halletmeniz gerek.