Eski konular siliniyor mu?

Reaksiyon puanı
10,327
selamun aleykum,

epey bir süre önce konu sayılarımın 1000 olduğunu görmüştüm, tevafuken.

aradan epey bir süre geçti, az evvel daha evvel açtığım bir konuyu araştırırken sayfa sonunda yine 40 sayfa, 1000 konu yazıyordu.

çok şaşırdım çünkü, o günden bugüne en az elli konu daha açmıştım; ama sayı hala takriben bir ay öncesi gibi aynı sayıyı gösteriyordu.

merak edip ilk açtığım konulara gitmek istedim, fakat ilk başta 40 sayfa yazıyor olmasına rağmen 38'den ötesi yoktu.

sonra tekrar 1. sayfaya döndüm, alt tarafa baktım, bu defa 38 sayfa 926 konu yazıyordu.

bir anda onca konu ve sayfa buhar olup uçmuştu adeta.

mesajlarımda bir azalma olmamasına rağmen sitede bir daha bulamadığım eski konularımın akibetini merak ettim.

eğer mazur görürseniz öğrenmek istediğim buydu sadece. acaba bunun değişen tema ile bir ilgisi mi var, yoksa belli bir tarihten sonra sahiden siliniyor mu konular? @keyloger, bize yardımcı olabilecek misiniz ağam?!:)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
[MENTION=25391]keyloger[/MENTION] a soralım bi :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Yok biz de konu silinmez, sadece senin konuların arasında listelenmekten çıkıyor otomatik olarak belli bir süre sonra. Konu yine senin konun ama o listelerde gözükmüyor sadece, performans kazanabilmek için. :wink: Bütün vBulletin forumlarda vardır bu ayar.

Reaksiyon puanı
10,327
Yok biz de konu silinmez, sadece senin konuların arasında listelenmekten çıkıyor otomatik olarak belli bir süre sonra. Konu yine senin konun ama o listelerde gözükmüyor sadece, performans kazanabilmek için. :wink: Bütün vBulletin forumlarda vardır bu ayar.

anladım, teşekkür ederim.

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8

Bu ayar olmazsa perfonsda ne kadar düşüş yaşanıyor ?

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
silinse mesaj sayılarında da azalma olurdu :)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yeni konu açmaya üşendim hazır forum hakkında yeni bir konu varken yazayım bari :D Forum bana bu yakınlarda ikide bir aşağıdaki mesajı gösteriyor neden acaba :D [MENTION=25391]keyloger[/MENTION]

YwzUDcq.png

SaidS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yeni konu açmaya üşendim hazır forum hakkında yeni bir konu varken yazayım bari :D Forum bana bu yakınlarda ikide bir aşağıdaki mesajı gösteriyor neden acaba :D @keyloger

YwzUDcq.png

10 dakikadır bu sebepten giremiyordum.Daha yeni girebildim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yeni konu açmaya üşendim hazır forum hakkında yeni bir konu varken yazayım bari :D Forum bana bu yakınlarda ikide bir aşağıdaki mesajı gösteriyor neden acaba :D @keyloger

YwzUDcq.png

10 dakikadır bu sebepten giremiyordum.Daha yeni girebildim.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Merak etmeyin arkadaşlar, yeni sunucularımız hazır. Test aşamasındayız. :) Yakında uzun bir süre bu mesajı görmemek üzere kurtulacaksınız...

Reaksiyon puanı
10,327
Merak etmeyin arkadaşlar, yeni sunucularımız hazır. Test aşamasındayız. :) Yakında uzun bir süre bu mesajı görmemek üzere kurtulacaksınız...

Uzun zamandır ben de bu dertten muzdariptim, ha bugün, ha yarın dillendireyim diye niyetlensem de hep unutuverdim. sevindim bu habere, umarım kurtuluruz. bugün yine asgari iki saat giremedik.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Yaklaşık 2 ay önce de aynı şeyi söylemiştin [MENTION=25391]keyloger[/MENTION] :D
Foruma sunucu dayanmıyor arkadaş. En iyi büyük bir alana sunucu kurmaya başlayalım. [MENTION=2]Troy[/MENTION]'da bu ticari zeka varken, arama motıruna kadar gider bu iş :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bir ara Ssd kullanılacaktı.
Ne oldu o iş?
[MENTION=25391]keyloger[/MENTION]

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bilhassa hafta sonları,bazen hafta içi akşamları oluyor,İnşaallah bir an önce çözülür.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Yaklaşık 2 ay önce de aynı şeyi söylemiştin @keyloger :D
Foruma sunucu dayanmıyor arkadaş. En iyi büyük bir alana sunucu kurmaya başlayalım. @Troy'da bu ticari zeka varken, arama motıruna kadar gider bu iş :)

Sürekli sunucu güncellemekten anamız ağladı :D neyse sunucu sayısını arttırıyoruz bu sefer artık :)

Bir ara Ssd kullanılacaktı.
Ne oldu o iş?
@keyloger

Zaten nerden baksan 1 yıldır ssd kullanıyoruz mustang. :) SDN'ye ssd mi dayanır? :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Ssd de dayanmıyorsa SDN ye.İşiniz zor [MENTION=25391]keyloger[/MENTION]

eddie dean

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eski konular gizli paralı forum işçileri tarafından hortlatılarak, üyeleri fıtık etmek için silinmiyor.