Eski bir strateji oyunu

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Mrb arkadaşlar;

1997-2000ler gibiydi. Level dergisi yeni çıkmıştı. Yanında oyun demolarını içeren cd veriyordu. O zaman kurduğum bir oyunu arıyorum. Belki hatırlayanınız vardır. Aklımda kaldığı kadarıyla şöyleydi. Oyun age of empires'teki en temel insan topluluğuna benzer bir kabile ile başlıyordu. Grupta 5-6 bayan ve aynı sayıda erkek vardı. Yanlış hatırlamıyorsam ilk önce su kuyusu çevresine yine age of takine benzer 3-5 oval ev kuruyorduk. Her evi bir çift sahipleniyordu galiba. Diğerleri sağda solda çılgınca koşuşturuyorlardı. Bu arada gece ve gündüz kavramı vardı. Gece çiftler evlerine girerdi. Mutlu çiftin erkek veya kız çocukları olurdu buda popülasyon artardı. Zamanla da büyürlerdi. Bazen hep kız veya erkek olur popülasyon çökerdi. Yaşını dolduran, evi olmayan ise kısa zamanda ölürdü sanırım. Amaç dengeli şekilde popülasyonu arttırmaktı. Erkeklerden savaşçı filan oluyordu galiba. Oyun ilerledikçe de kabileler savaşıyordu sanırım. Demo olduğundan savaşı görememiştim sanırım. oyun karakterleri çok küçük ve sanırım 2 boyutluydu bir ara bulmuştum ama şuan ismini yine unuttuğum için aramaktayım

aklıma gelen tek isim tropical gibi birşey eski bir oyun olduğu için tropico oyununa baktım ama değil

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hangi oyun olduğunu bilmiyorum ama ilgimi çekmedide değil :) Gelecek cevapları heyecanla bekliyorum :) hatta bi s.o.s verelim, [MENTION=64474]rozabay[/MENTION]

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Mrb arkadaşlar;

1997-2000ler gibiydi. Level dergisi yeni çıkmıştı. Yanında oyun demolarını içeren cd veriyordu. O zaman kurduğum bir oyunu arıyorum. Belki hatırlayanınız vardır. Aklımda kaldığı kadarıyla şöyleydi. Oyun age of empires'teki en temel insan topluluğuna benzer bir kabile ile başlıyordu. Grupta 5-6 bayan ve aynı sayıda erkek vardı. Yanlış hatırlamıyorsam ilk önce su kuyusu çevresine yine age of takine benzer 3-5 oval ev kuruyorduk. Her evi bir çift sahipleniyordu galiba. Diğerleri sağda solda çılgınca koşuşturuyorlardı. Bu arada gece ve gündüz kavramı vardı. Gece çiftler evlerine girerdi. Mutlu çiftin erkek veya kız çocukları olurdu buda popülasyon artardı. Zamanla da büyürlerdi. Bazen hep kız veya erkek olur popülasyon çökerdi. Yaşını dolduran, evi olmayan ise kısa zamanda ölürdü sanırım. Amaç dengeli şekilde popülasyonu arttırmaktı. Erkeklerden savaşçı filan oluyordu galiba. Oyun ilerledikçe de kabileler savaşıyordu sanırım. Demo olduğundan savaşı görememiştim sanırım. oyun karakterleri çok küçük ve sanırım 2 boyutluydu bir ara bulmuştum ama şuan ismini yine unuttuğum için aramaktayım

aklıma gelen tek isim tropical gibi birşey eski bir oyun olduğu için tropico oyununa baktım ama değil

Virtual villagers diyosun sen sanırım :)

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122
değill karakterleri küçük
bakın oyun küçük insanlar var age of empiresden farkı anlattığım gibi çiftleşme gibi birşey var :D

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122

ThanatosDharma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bakıyorum sağol

bir bilgi saha insanlar hatırladığım kadarıyla erkeklerden viking gibi birşeylerdi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

o dediğin değil bakıyorum

[h=1]The Settlers IV oyundaki karakter boyutları ve oyun neredeyse aynı ama buda değil[/h]
The Settlers IV DenneFry Edition mu?

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122
The Settlers IV DenneFry Edition mu?

benzer dediğim oyun The Settlers IV ama aradığım oyun değil edition mu bakıcam belki odur ama dediğim gibi ismininin baş harfinin t olduğuna emin gibiyim :/

öyle ki yıllar bile uymuyor dediğim oyun 97-04 arası olabilir ancak bu 2006

oyunda çiftleşme gibi bir sistem vardı gece gündüz kavramı vardı ve gece içeriye giren çift sabah olunca bir leylek çocuk getirip bacadan atıyordu çocukların saç rengi üç 4 çeşitti sar,siyah,kahverengi,kızıl

erhansanck

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mrb arkadaşlar;

Social city mi

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122
sanırım oyunu buldum :D hemen deneyecem

cultures-3-northland

erhansanck

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Denne cry hazır burdayken bir soru monster bilgisayarım gelince bir kağıtta windows 7 sürücü desteği yoktur gönderilen cd 8.1 içindir yazıyordu ama abim ona windows7 yükletmiş bir sorun çıkar mı sence

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122
vallahi kardeşim destek yoksa bilemem ama ekran da sorun çıkar bende öyleydi win 7 wifi bulman için sürücü gerekiyor win 8 de böyle bir sorun yok aynı şekilde ses de de geçerli bence 8.1 yükselt

erhansanck

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya ben bu 8.1in 3 aylık denemesini indirdim masaüstüne sonra usb tool ile usbyr yazdırdım laptopa taktm boot menusundan usbyi seçtim sonra ntldr eksik hatası verdi bir türlü olmadı o yüzden ben gidip paraya kıyıp orjibal alcam ya da dediğin gibi orjibal olarak 8.1e yükseltcem fiyat fark rdio mu öyle

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Kod:
[URL]http://www.simstr.com/forum/index.php?topic=17535.0[/URL]
burdan oyun un tüm serisine bakabilirsiniz anlattığım herşey var

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122
vaybe oyunu iosa taşımışlar https://itunes.apple.com/tr/app/cultures-northland/id815045183?mt=8

umrım biri çıkar androide getirir

http://www.youtube.com/watch?v=MaJwR-A0fbE bu da oyunun online versiyonu gibi birşey ama alakası yok

Hangi oyun olduğunu bilmiyorum ama ilgimi çekmedide değil :) Gelecek cevapları heyecanla bekliyorum :) hatta bi s.o.s verelim, @rozabay

Virtual villagers diyosun sen sanırım :)

O oyun 2006 da cikmisti sanirim.

SimCity?

Red Alert

@rozabay oyun ismini buldum cultures ios ve mac için sürümleride var bilginize