Hayır, bilgisayar eski sistem ve dizüstü. Dvd RW kalacak, harddisk yerine m2 ssd ve dönüştürücü kullanarak kullanmayı düşünüyordum.Neden yanlış olsun hocam. Doğru yaptıktan sonra.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu arada DVD RW sürücüsüne mi takacaksınız?
bence sorun olmaz hocam.Hayır, bilgisayar eski sistem ve dizüstü. Dvd RW kalacak, harddisk yerine m2 ssd ve dönüştürücü kullanarak kullanmayı düşünüyordum.
normal ssd kullansan daha iyi olur.
donanımını anakartını falan paylaşırsan daha iyi olur. bence aparat yerine direkt samsung evo 860 al kullan. çok çok büyük farkları yoktur..
harddiskten ssd ye geçince belirgin şekilde hızlandığını görürsün ama ssd den m2 ssd ye geçersen çok belli olmaz. tercih senin
Dönüştürücü yerine Sata kullanmanızı tavsiye ederim.Dönüştürücü kalitesiz ise diske zarar verebilir.Hayır, bilgisayar eski sistem ve dizüstü. Dvd RW kalacak, harddisk yerine m2 ssd ve dönüştürücü kullanarak kullanmayı düşünüyordum.
Peki sata kullandığım vakit arayüz hızlanacak ama internette de bu durum geçerli mi?Kaliteli bir dönüştürücü kullansanız da hız düşüklüğü olacak. + Aparat dandik olursa ürünü bozabilir. Önermiyorum. SATA var ise direkt porta bağlayın.
SATA SSD ile M2 NVMe SSD arasında dünya kadar fark var.
Günlük kullanım ve oyunlarda m.2 nin SSD'ye karşı büyük bir artısı yok.Eğer ki amaç bunlarsa hele ki dönüştürücü yardımıyla m.2 kullanılacaksa SSD almak daha mantıklı olabilir. Render işine girilecekse işler tabii ki dediğiniz yönde değişir.SATA SSD ile M2 NVMe SSD arasında dünya kadar fark var.
Dediğiniz gibi, Sata ssd aldım. (Samsung 860 evo 250 gb) Lakin Arayüz hızlarında çok bir fark yok. Açılış süresi kısaldı ama arayüzler hala hdd ile aynı. Samsung magician programından yazılımını da kontrol ettim yazılım da yok. İade edeceğim inşAllah.
Ben çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum olur olur ama donüştürücü sonuçta ne olacağı... bilemedim şimdiEski nesil bir bilgisayar var elimde. Bu bilgisayara dönüştürücü takılarak m2 ssd kullanmak ne kadar doğru olur? Ya da böyle kullanan var mı?
Yapılan testlerde okuma ve yazma hızı neden çok yüksek gösteriyor? Kutusunda 560/530 iken, yaptığım testte okuma 1015, yazma 765.Senin sisteminde Sata II girişi var demek ki, bahsedilen performansı alman için Sata III girişi olması lazım.
Yapılan testlerde okuma ve yazma hızı neden çok yüksek gösteriyor? Kutusunda 560/530 iken, yaptığım testte okuma 1015, yazma 765.
Vallahi bende anlamadım. Ssd taktım, sıfır sistem kurdum.Haydaa. O nasıl oluyorSS atar mısın rica etsem. test sonucuyla söylediğin sorun örtüşmüyor. SSD taktıktan sonra sistemi sıfırdan mı kurdun?
Vallahi bende anlamadım. Ssd taktım, sıfır sistem kurdum. Ekli dosyayı görüntüle 115894
Normalde en üstteki iki sonuç, soldaki 1015.00, sağdaki ise 765 çıktı. İkinci testte ise Resimdeki sonuç çıktı. Magician programı da 900 lerde falan çıkardı. Yoksa ben mi yanlış biliyorum?
Çalıştırdığım program bile yok. Arayüz geçişlerinde kasma var yani çok da şahlanma söz konusu değil.Windows'da çalışan uygulamalardan dolayı böyle olabilir. Yani hızınız bu olsa da SSD'de bir sıkıntı yok. İade almazlar. Sorununuz başka bir şey.