Erteleme Hastalığım Var

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,602
Her video izlemek istediğinde kendini tokatla.

madSlowly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,759
Bende bu konudan çok çektim zamanında ve bana faydası olan bazı noktalar oldu onlardan bahsedebilirim. Herkes için aynı sonucu verir mi bilmem ama benim için faydalı oluyorlar.

1 - Bence düzenli, YETERLİ ve kaliteli uyku bu işin en önemli noktalarından. Dinç ve zinde bir beden sağlam irade getirir ama uyuşuk, halsiz, yorgun ve zayıf bir bedenin iradesi de zayıf olacaktır. Bu konuda kaliteli uyku için ne yapılmalı araştırabilirsin. Örneğin yatmadan önce yemek yemeği kesmek, gün içinde bedeni yormak (spor gibi), erken yatıp-erken kalkmak (ki bunu yapmakta ayrıca bir olay) vb.

2- Spor yapmak gibi düşün bu işi adım adım ilerlemek faydalı olabilir. İlk gün 15 dk bu işi yapacam sonra ne yaparsan yap diyebilir ve her hafta 5 dk arttırarak ilerleyebilirsin. 1 ay sonra 35 dk, 2 ay sonra 55 dakika rahat bir şekilde çalışırsın sonra adım adım arttırarak bir kaç ayda makul bir seviyeye gelirsin. Tabi burda sayılar sana kalmış, genede sakin adımlarla ilerlemekte fayda var. Bu uzun süreçli bir iş ve yorumlardan gördüğün gibi çok maduru var :).

3- DF Tube (Distraction Free for YouTube) gibi eklentileri kullanabilirsin. Telefondan izliyorsan instagram vs. direk sil telefondan. Bakman gereken birşey olursa pc'den bakarsın yada kökten sosyal medya hesaplarını silebilirsin. En azından takip ettiğin hesapları düzenlersen o bile büyük bir etki oluşturabilir, artık sana kalmış.

Bu konu bence çok önemli çünkü dönüp baktığımda üniversite yıllarında youtube'a harcadığım zamanı faydalı birşeye ayırsaydım neler olurdu tahmin edemiyorum. Unutmayalım ki bu adamların işi bizi orada daha fazla tutmak. Bu yüzden sosyal medya kullanımını kontrol etmek çok önemli. Bu konuda da araştırma yapılabilir.

4- Desktimer, clockify benzeri zaman takip-yönetim uygulamaları da faydalı olabilir eğer bilgisayar üzerinden çalışıyorsan. Günün hangi saatinde nereye ne kadar vakit harcadığını görmeni sağlıyorlar.Kim söylemiş bilmiyorum ama " Ölçemediğin şeyi yönetemezsin " diye bir laf var. Zaman yönetimi konusunda da araştırma yapabilirsin.

5- Günün ilk saatlerini yapmak istediğin işe ayırmak da faydalı olabilir. Mümkün olduğunca erken ve "hızlı" (başka birşey ile uğraşmadan) çalışmaya başlamak da faydalı oluyor. Yani ders çalışacaksın diyelim, 2 dk birşeye bakayım demeden direk işe girişmek.

6- Kahve içmek.

Veee bu konuda faydalı olabilecek en kaliteli videolardan birinide buraya bırakayım.

Bunun yanında bu video da faydalı, özellikle dinlenme konusu önemli.

Teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her video izlemek istediğinde kendini tokatla.
Ben o taktiği her korktuğumda küfür ederken yapıyordum