Erman Toroğlu: Sahada Futbol Adına Hiçbir Şey Yoktu!

Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
Eğer bu iki takımdan birisi bu futbolla şampiyon olacaksa yuh olsun bu işe! Kendi aramızda ite kaka futbol oynuyoruz. "Pozisyonlar" diyoruz, "Bilmem ne" diyoruz... Sonra Avrupa'ya çıkıyoruz.
1543847260574.png


Önüne gelen takım bizi tokatlıyor.



Allah aşkına sahadaki futbolcuların aldıkları paraları bir üst üste koyun, sonra yaptıkları mücadeleye, oynadıkları futbol kalitesine bir bakın. Bunu iki takım futbolcuları için de çok rahatlıkla söyleyebilirim.

Şimdi herkes "Pozisyon" diyecek, "Penaltı mı, değil mi?" diyecek. Eren Derdiyokdiye bir futbolcu oynuyor, fiziği iyi. Bakıyorsun bu adam çıkıp süper mücadele eder diyorsun ama bir penaltı yapıyor inanılır gibi değil. Üstüne ve vücudunagelen topta dirseğini çıkarıp vurmasa top üstüne çarpacak penaltı olmayacak.

Bu penaltıyı yapan futbolcunun hem beyin kontrolüne hem de yürek kontrolüne bakmak lazım.
Dün akşam çok 'VAR'lık pozisyon oldu. Beşiktaş'ın kazandığı penaltı net. Hiçbir şekilde yoruma açık değil. Penaltıdan evvel endirekt vuruş var mı? Burada futbolun ruhu şunu diyor: Top ayakla oynanma mesafesindeyken rakip futbolcu kafayı sokuyorsa, kafayı sokan futbolcunun aleyhine endirekt vuruştur. Top kafayla oynama mesafesindeyse diğer futbolcu ayağını sokuyorsa, o zamanayağını sokan futbolcunun aleyhine endirekt vuruş verilir.
Öyle bakarsanız hakemin kararı doğru mudur? Topun ayağa veya kafaya teması anında durdurup baktığınızda bunun kararını verirsiniz.

Peki Vida'nın pozisyonu? Top kendi arkadaşı tarafından ileri doğru vuruluyor.
Mesafe kısa. Eğer bu vurulan mesafede sizin vücudunuzdaki kollar normal bir açıklıktaysa ve siz hiçbir şekilde topa hareket yapmıyorsanız bu penaltı olmaz. Ama arkadaşınız topla son oynadığı anda kollarınız kapalı, top gelirken kolunuzu açıp topa müdahale ediyorsanız; o zaman penaltıdır.

Gelelim Onyekuru'nun pozisyonuna. Eğer G.Saraylı oyuncu, Beşiktaşlı oyuncuyu geçerken beyazlı oyuncu, kırmızılı oyuncuya müdahale ediyorsa bu müdahaleden sonra kırmızılı oyuncunun top koluna geliyorsa pozisyon penaltıdır. Ama kırmızılı oyuncu, beyazlı oyuncunun yaptığı darbeden önce koluyla oynuyorsa o zaman penaltı değildir. TV'deki görüntüde sanki ilk pozisyon kırmızılı oyuncu darbeyi alıyor, sonra top koluna geliyor. Yani sanki görüntü penaltı.

Kaynak: Sabah
 
Üst