Erkekler neden evlenmiyor artık?

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Sevdiğim köşe yazarlarından birini okurken bir konu dikatimi çekti
sizlerlede paylaşmak ve fikirlerinizi almak istedim.
SDN de erkek üyelerimiz fazla olduğuna göre ilginç cevaplar olacaktır diye düşünüyorum açıkcası :)

Son zamanlarda benimde çevremde duyduklarım,
''Evlilik mi? daha çok var çokkkk...''tarzında oluyor.
Peki hakikaten ''Erkekler neden evlenmiyor artık?''

mahmuteser

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Mesela kendilerini birine bağlamak istemiyorlar mesela bir erkek 18 yaşına kadar hep kısa süreli ilişkiler yaşar 18 yaşından sonra bu süre 1 kaç yıl uzar sonra bu işten sıkılınca evlenme kararı alırlar Bu arada yaş olur 40
:D nasıl açıklamışım????

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Evlilik önemli bir olay ve iyi kararlar vermek gerekiyor. Maddi durum iyi olmalı ev olmalı araba hadi neyse daha sonra alınabilir. :P Evlendikten sonra ki durumda göz önünde bulundurulmalı. Hani denir ya ben seninle olayımda nerede olursak olalım orası bana cennet olur. Heh bekle olur, insan evlendikten sonra öyle olmuyo işte. Sonra bir de bayan denen kavram çok önemli. Yani düzgün birini bulmak çok zorlaştı. Biraz da onun yan etkileri var. Mesela gelecek benim için çok önemli, iyi bir yaşam tarzımın olmasını isterim. Benimle bir hayat geçircek olan eşimin zor durumda kalmasını istemem. Bir şeyler isterken bana karşı iki büklüm olmasını istemem. İşte bu yüzden benim evlenmeme daha çooook var. %(

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
erken ölmek istemedikleri içindir dırdırdırdırdır :D :D

Sansal80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2 nedeni var:

1. Maddiyat ( Evlenmek için bir erkek en az 20.000 ytl masraf yapıyor, bunun için en az 1.500 ytl maaşı olması lazım)
2. Namus ( bakireliğini korumuş olan kızla evlenme isteği, kadınla evlenmek istememe; adı üstünde kız ile evlenme)

gayet açık ve net oldu..:)

Reaksiyon puanı
1
Hayatlarını yasamak istiyor olabılırler maddiyatta onemlı tabıkıde ama ben olsam evlencek birisini bulsam hemen evlenirim ama DırDır yapmıyacak biriyle

Sansal80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
::YaRRaMaZ_ChoCCuK:: dedi ki:
Hayatlarını yasamak istiyor olabılırler maddiyatta onemlı tabıkıde ama ben olsam evlencek birisini bulsam hemen evlenirim ama DırDır yapmıyacak biriyle

Aramakla bulunmuyor. Tamamen bir kısmet işi. Ama tavsiyem, bulana kadar zulayı doldurmaya bak..

gokhans19

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hem maddi durumdan hemde belki kız bulamıyodur(benim gibi gerçi yaş daha 19)

gokhans19

Profesör
Reaksiyon puanı
5
maral44 dedi ki:
sorumluluk almaktan korkuyorlar bence.. :P :D
E heralde.Hem maddi durum hem sorumluluk iç güveysi olmayacaksınya ev tutacaksın yemek içmek giyinmek yaşamak için para lazım bunlar içinde çok para lazım.Herşey öyle filmlerdekisi gibi değil ha deyince olmuyor :P

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Mesajlar silinmiştir. Silinme sebebi kötü içeriğe dönüşmeye başlamasındandır. Yapılacak yorumlarda biraz daha dikkatli olalım.

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hayatınımdaki üç kişi kontrolümüz dışında, önceden belirleniyormuş ;
Anneniz - Babanız - Bilin bakalım üçüncüsü kim ?

alperveli

Profesör
Reaksiyon puanı
48
gençliğimi biraz daha doya doya yaşamak için ama hedeflerim var onları yaptıktan sonra belki düşünebilirim evliliği

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Yorumlara bakıyorum da evet haklısınız iyi birini bulmak ve ona iyi
bir yaşam sunmak zorlaştı. Hele de Aşk evliliğine inanmıyorum ben.
Aşk bir müddet sonra biter. Ama evlenmek içinde çok beklememek gerek
çok geç yaşta anne baba olunca çoçuk zorluk çekiyor bu sefer.
Arada çok fazla kuşak farkı olabiliyor.
Birde insan ne zaman evleneceğini ve ne zaman öleceğini pek bilemiyor.
Nerde ve nasıl bilmiyorum ama herkes için hayırlısı olsun ;)

crx

Asistan
Reaksiyon puanı
8

adopol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence günümüz için bu değerlendirmeyi yapmak lazım,,maddiyat bi engel değil,,artık herkes kredi falan çekerek evleeniyo çünkü eskisi gib tek maaşla bi mal sahib olmak yada para biriktirmek imkansız hayatımız taksiitlere endekslenmiş,,ve bu taksitleri ancak eşinizle birleştinizmi ödeyebiliyosunuz
yine eskiye kıyasla insanlar daha bilinçli evlilikten önce uzun süre beraber olup birbirlerini tanıyolar ve vazgeçiyolar (her zaman değil tabii)
tam emin değilim ama bi istatistik falan olsa evlilik yaşınında geciktiğini görürler heralde,,
bence bi çok erkek çocuk sahibi olmak için evleniyo,,tabi bide bayanlara sormak lazım onlar bu iş için can mı atıyorla yoksa erkekler gibimi düşünüyolar(buda ayrı bi konu olabilir)

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
erkekler huzur ister. evlenince huzur bulamaz erkek. bekarlık sultanlıktır. huzur bulur insan. yaşasın bekarlık :)

ahmetweli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nekadarda zorlukları olsada evlenip aile kurmak güzel...
Para mı?
Bulunur..

Sorumluluk mu?
Bence değer..

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
otantic76 dedi ki:
erkekler huzur ister. evlenince huzur bulamaz erkek. bekarlık sultanlıktır. huzur bulur insan. yaşasın bekarlık :)

Bayanlarda huzur istiyor.. Bunun yanında sadece güzelsin denilmeyi, maç izlememeyi,
evin kirletilmemesini, özel günlerin hatırlamasını, tatile çıkarmasını.... sadece bunları istiyor evlenince.. ;D ;D

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
temizlik kolay, hediye bekleyen çok bekler, tatil arkadaş ile güzel... var mı başka :)

crx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
emelden dedi ki:
otantic76 dedi ki:

Bayanlarda huzur istiyor.. Bunun yanında sadece güzelsin denilmeyi, maç izlememeyi,
evin kirletilmemesini, özel günlerin hatırlamasını, tatile çıkarmasını.... sadece bunları istiyor evlenince.. ;D ;D

e kolaymış :*

Denizhan Dakılır

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Kadın dırdırı
Çok şey istemesi
Pazar günü bir şey yapalım lafı
A bana şundan alsana Ekrem lafı
Ayakkabılarım eskidi yenisini alalım lafı
Kuaföre gitmem lazım para verirmisin lafı

daha sayayım mı

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
erkekler mi neden evlenmiyorlar? evlenecek hatun bulamıyorlarda ondan bence. hatunların hepsi yok kariyer yok o yok bu değip duruyor.. yozlaşmış kültür,ABD ve Avrupa özentisi kızlarımızda olunca ben kolay kolay evlenmem ;) eskiden hep şaşırırdım adam 30-35 yaşında gelmiş köyüne 15 yaşında kızla evleniyor diye. böyle giderse bizde öyle yapmak zorunda kalcaz :S