Erkekler neden alışverişten sıkılırlar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emelden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Jojoba dedi ki:
bu yazılardan bir kadının alışveriş anatomisi kitabı çıkar ha söyleyeyim :D

Tez hazırlamak isteyen varsa işte kaynak :D

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
1 ilaa 1 milyon sebep var hangisini sayalım... :D :D :D

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bir çift alış verişe çıktığı zaman genelde bayanın bir metrede bir en cüzzi ihtimalle yarım saatini harcadığı bilimsel ve gözlemsel bir gerçek...

Bir çift alış verişe çıktığı zaman. Eğer bunu okuyan bir erkek ise bilki bir bayana asla kredi kartı HELE HELEEE limitsiz bir kredi kartı veya yüklü bir miktarda para karşı cinse asla EMANET EDİLMEMELİDİR...

NEDEN bir çift alış verişe çıktığı zaman bayan almayacağı bir şeyi neden kurcalar... Almayacaksan neden o cismi/eşyayı/materyali/v.b... şeyleri kendi huzurlu ortamında bırakmaz...

VE NEDEN___ Alış veriş süresince harcanan zamanın yüzde 1 yeterken Neden neden neden....
???
ERROR

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Günümüz pazarlama çabalarının odağında, erkeğin cüzdanını yöneten kadınlar ve çocuklar olduğundan, erkeklerse söz konusu "alışverişin" daha ziyade "VERİŞ" kısmıyla ilgilenmek zorunda olmalarından sanıyorum.
Yada toparlayamadım, bilemiyorum..

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
[size=12pt]Tiksiniyorum:[/size]
Her sevgili ile yapılan alışveriş şu cümleye gebedir;
"Aaaaaaa aşkıma çok yakıştı." Hayır aşkı kukuleta taksa, gene aynı kör ve pervasız yorum.

technonur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
MasterCard tarafından altı ayda bir düzenlenen ve Türkiye'nin kentsel nüfusunu temsil eden 11 il merkezinde bin kişi üzerinde yapılan MasterIndex Araştırması, kadın ve erkekler arasındaki harcama alışkanlıklarını ortaya koydu.

MasterIndex Araştırması'nda sorulan “Elinize fazladan 40 bin YTL geçse nasıl değerlendirirsiniz?” sorusunun yanıtı hem kadında hem erkekte öncelikli olarak ev ve otomobil almak olarak çıkarken, kadınlar üçüncü öncelikli tercihlerini alışveriş, erkeklerse tasarruf yapmaktan yana kullandı. MasterCard tarafından altı ayda bir Türk halkının kart kullanım alışkanlıklarını ve kartlı ödeme sistemlerinden beklentilerini değerlendirmek amacı ile gerçekleştirilen MasterIndex Araştırmasının Kasım 2007 sonuçlarına göre, genel ortalamada Türk halkı ellerine geçen fazladan 40 bin YTL'yi öncelikli olarak ev (yüzde 38), otomobil (yüzde 29) almak ve borçlarını ödemek (yüzde 16) için kullanacağını söylüyor.

KADINLAR ALIŞVERİŞ ERKEK TASARRUF DİYOR

40.000 YTL'Yİ DEĞERLENDİRME GENEL (%) CİNSİYET (%)
KADIN ERKEK
Ev, Daire 38 42 34
Otomobil 29 28 30
Borçlarımı öderim 16 16 16
Tasarruf 15 11 19
Gezi/Eğlence/Tatil 15 15 15
Alışveriş 14 17 10
Eğitim 12 12 12
Sağlık 10 10 9
Altına yatırırım 8 9 7
İşimi geliştiririm 8 6 9
Yeni iş kurarım 8 6 9
Beyaz eşya 6 7 4
Elektronik eşya 5 5 5
Hisse senedi/Tahvil 4 3 6
Baz 1.000 494 506

MasterIndex Araştırması'nın “Elinize fazladan 40 bin YTL geçse nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna verilen yanıtlar kadın ve erkek katılımcılar açısından incelendiğinde ise, ev ve otomobil alma isteğinin her iki grupta da öncelikli ortak istek olduğu gözleniyor. Katılımcıların, ellerine geçen fazladan 40 bin YTL'yi değerlendirmelerinde üçüncü tercihleri ise büyük farklılık gösteriyor. Kadınlar, bu parayı alışveriş yapmak (yüzde 17) için kullanacaklarını belirtirken, erkekler ise 40bin YTL ile tasarruf yapacaklarını (yüzde 19) söylüyor.

ERKEKLERİN ALIŞVERİŞ TERCİHİ SON SIRALARDA

Kadın katılımcılar için tasarruf yapmak yüzde 11 ile yedinci sırada yer alırken, erkekler için, kadınların öncelikli tercihleri arasında yer alan alışveriş yapmak seçeneği yüzde 10 ile yedinci sıraya geriliyor. Erkeklerde Yeni İş Kurma, Hisse Senedi Tahvil Alma Eğilimi Gözlenirken Kadınlar Altına ve Beyaz Eşyaya Yatırım Yapıyor
MasterIndex Araştırması'nın sonuçlarına kadın erkek ayrımlı bakıldığında, kadınların ellerine geçen fazladan 40bin YTL ile altın (yüzde 9) ve beyaz eşya (yüzde 7) almaya erkeklerden daha meraklı olduğu gözlenirken, erkekler ise yeni iş kurma / iş geliştirme (yüzde 9'ar), hisse senedi / tahvil alma (yüzde 6) seçeneklerine kadınlardan daha ılımlı yaklaşıyor.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Çanta canavarı kadınlar

Kadınlar alışverişte en çok parayı çantaya harcıyor. Yapılan yeni bir araştırmaya göre kadınlar ömürleri boyunca ortalama olarak 111 adet çanta satın alıyor

kaynak

Kadın alışverişte erkek eziyette

Sosyal Eğitim Danışmanı, sanatçı, yazar Müjgan Özçay, kadınla erkek arasında, alışverişteki davranışları bakımından önemli farklar bulunduğunu, erkeğin satın almak, kadının ise hoşça vakit geçirmek amacıyla alışverişe çıktıklarını söyledi.

kaynak

peynirr

Doçent
Reaksiyon puanı
1
anam sizene verdigimiz paradan yahuu :^)

aaaaaaaaaaaaaaaa

iyi be gelmeyin sizde. Ama dırdırcı cıktınız haa bide kadınlara dersiniz dırdırcı diye :S

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
biz gelmiyoruz zaten siz zorla götürüyorsunuz :)

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Yoo alışveriş gayet güzel bişey cok seviyorum cok hoş süper hatta enteresan tabii teknoloji bölümü :D

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
tabi teknoloji bölümü ayrı :)

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Nmss dedi ki:
Yoo alışveriş gayet güzel bişey cok seviyorum cok hoş süper hatta enteresan tabii teknoloji bölümü :D

Herkesin ilgi alanları farklı ama kızlar orayı hep sıkıcı bulurlar (ben demiyorum içimdeki ses diyor :D )

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
aslında gayet güzel bişi plazma,lcd,laptop neresi sıkıcı bunların :D

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
mila12 dedi ki:
aslında gayet güzel bişi plazma,lcd,laptop neresi sıkıcı bunların :D