Erkek kadindan 1 derece üstünmüdür?

Life2oNanoWater

Öğrenci
Katılım
23 Haziran 2008
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
mitolojik olarak erkek akli,kadin ise egoyu temsil ettigine göre bence bu sorunun cevabi gayet basit.

Yalniz asirlardir yanlis benimsenen ve artik özellikle dogu toplumlarinda kronik bir psikolojik hastalik haline gelen bir yanlisi huzurunuzda düzeltmek istiyorum.Lütfen iyi okuyun.

Basta Kutsal kitaplarda olmak uzere,bir cok fikir önderinin söylemis oldugu erkek kadindan üstündür,kadinin yeri erkegin yanidir gibi sözleri nasil anlamamiz gerekiyo?

Öncelikle su aciklamayi yapayim.Eminim okuyan arkadaslar kendiliginden ne demek istedigimi anlarlar.

Biz canli olarak adi INSAN olan bir türüz.Yaratilis icabi en yetkin ve üstün türüz.Tür icinde cinsiyet olarak ERKEK-DISI olarak 2´ye ayriliyoruz.Ama bu cinsiyet farki INSAN olusumuz gercegini degistirmez.Iste tam bu noktada caglar boyunca yanlis anlasilmaya yüz tutmus sirri acikliyorum.INSAN yapisinda AKIL=ERKEK semboluyle KADIN=EGO-NEFIS semboluyle izah edilmis.KUR´AN´da ilgili ayetlere bakilabilir.Yani cinsiyet olarak Kadin olmaniz veya Erkek olmaniz cok onemli degil,Kadin veya Erkek cinsiyeti icindeki AKIL=ERKEK;EGO-NEFIS=KADIN yetilerinizin kullaniminda var bu derecelendirme.

Örnegin BEN...Eger kendi icimde egoma tabi isem dogal olarak aklim ikinci planda kalicak ve butun hayatim bu yonde egomu tatmin etme cabalariyla gecicek.Aksine aklim ön planda ise mantikli kararlar alma cabasina girerimki buda beni biraz ciddi,agir basli ve emin kilar.

Simdi dusunelim.Yüz yillar boyunca neden kadinlarimiz bu yanlis anlama yüzünde sürekli siddete ve itilmislige maruz kalmis.Aci olani ise,erkeklerin bir takim sahte hoca bozuntusunun verdigi bu telkin ve fetvalara dayanarak guzelim kadinlarimiza yapmadiklarini birakmamis olmasi.Aldatir ben erkegim,kahveden cikmaz ben erkegim,her türlü aptallik,salaklik ve piskinligi yapar ben erkegim.Erkeksen AKILLI kadinini dinle bakalim!!!!

Lütfen bu gercegi kulaktan kulaga bütün Türkiyeye anlatalim.Ve bu konuda hala fetva vermeye calisan haci-hoca bozuntularinin yüzüne tükürelim.
Cokmu sert oldum acaba:) Yok ya ne sert olucam ERKEK degilmiyim alalalaa:))))
 

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Forum kurallarına göz atarsan sevinirim.
 

Tartarus

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
1,243
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İnsanın okuyası gelmiyor puntoyu felan bi ayarlasan...

Bu arada tabiki üstün değildir... Farklıdır, kadın da erkekten farklıdır..
 

Life2oNanoWater

Öğrenci
Katılım
23 Haziran 2008
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
punto konusunda cok haklisin...kadin erkek esit degildir kismindada,görünürde HAKLAR konusunda esittir ama özelde esit degillerdir...
 

keyloger

Rektör
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
13,268
Reaksiyon puanı
235
Puanları
63
bu yazıyı sanki başka bir konunun içinede yazmıştın kadınlar erkeklerin arkasından koşmalı mı gibi bir konuydu sanırım niye tekrardan açma gereği duydun anlamadım :S
 

pusluvadi

Asistan
Katılım
19 Mart 2008
Mesajlar
150
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Öğretmenin birisi sürekli sözlü sınavlarında soluncaları soruyormuş, öğrencilerde hep solucana çalışır geçermiş. Bir gün değişiklik yapmış ve fil'i sormuş. öğrenci hocam dört ayaklıdır, uzun bir hortumu vardır, hortum solucana benzer deyip solucanı anlatmış...
Amaç İslam'ı karalamak olduktan sonra konu önemli değil, dönüp yine solucanı anlatırsın.
Aslında senin gibi adamlara cevap vermeye bile gerek yok, her seferinde seni siteden atıyorlar farklı bir kullanıcı adı ile kaydolup aynı çirkefliğini devam ettiriyorsun.
Ama senin gibi ahmakları dinleyen çok cahil insan olduğu için onlara derim ki; Allah aşkına peygamberimiz gelmeden önce kız çocuklarını diri diri toprağa gömen kimdi, hangi toplumda kadına önem veriliyordu. Birazda filden bahset bırak fil'in hortumunu solucana benzetmekten.
Napolyon gibi, tevili kabil olmayan bir kelime söyle seni onla idam ederim ayakları yapma bize. Başka kapıya....
 
Üst