Erdoğan’ın bağış kampanyası duyurusuna sosyal medyadan tepki geldi!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona virüsü salgını ile mücadelede yeni bir uygulama daha açıkladı. Erdoğan, vatandaşların bağış yapabilecekleri banka hesap numaralarını açıklayarak milli dayanışma kampanyası başlatıldığını bildirdi. Kampanya duyurusu sonrası vatandaşlar sosyal medyadan tepki gösterdi.

erdogan-twitter-dha-1_16_9_1585594624.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milli dayanışma kampanyası adı altında corona salgınına karşı vatandaşlardan bağış istemesine, vatandaşlar sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Sosyal medyada dikkat çeken tepkilerden bazıları şöyle:

nevsin.jpg
sosyal-medya-3.jpg
sosyal-medya-2.jpg
sosyal-medya.jpg
cinisli.jpg
tuncay-sozcu.jpg
sosyal-medya-4-1.jpg

yazık.

Son düzenleyen moderatör:

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Amerika:Korona için 2 Trilyon Dolar(2.000.000.000.000 $) Başlangıç* olarak piyasaya sürüyoruz.

Almanya:800 Milyar Euroluk(800.000.000.000 €) halkımıza korona paketi hazırladık.

Kanada:"Parayı düşünmeyin, işimi kaybeder miyim diye korkmayın. Siz sağlığınızı düşünün. Para bizim işimiz."(Başbakan Halka Seslenirken..)

Türkiye:İbanımıza Para Atın
muha.gif

Sorarlarsa Avrupa,Almanya,Amerika bizi kıskanıyor dersiniz ortamlarda...
zuhaha.gif
zuhaha.gif

Suriyelilere 40 Milyar Dolar net rakam TL olarak 265.000.000.000 TL harcadık. bu 265 birimin neredeyse 1 birimi toplamak için şimdi devlet yardım kampanyası ilan ediyor.

Mercedes Maybach S600,AUDİ A6'ya binerken SİZ SİZE

Mesele paraya gelince BİZ BİZE!

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Eğer devlet de destek olacaksa ki en azından suan olduklarını görüyoruz bence bir sakınca yok fakat Suriye’lilere o kadar yardım yapan devlet kendi vatandaşına da yapmalı, her şeyi devletten bekleyemiyoruz ondan dolayı siyasi kişilik fark etmeksizin devlet adamları ve o zengin ettikleri şeref yoksunları da destek veriyorsa hiç gocunmam, sabahleyin de desteğe küçük bir tutar olsa da yatıracağım, amacin devlet kasasını zengin etmek olmadığına inanıyorum, ne kadar kendi ceplerine çalışıyor olsalar da böyle bir durumda da öyle yapacaklarına inanmıyorum ve güveniyorum (güvenmek istiyorum devlete, umarım kabak olmaz isin sonu, aslında Türk milleti kültür olarak yardımlaşan bir kültür olduğu için de bana anormal gelmiyor bu kampanya).

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Hükümet ile Devlet-Millet arasındaki farkı ayırt edemiyor bazıları ne yazık ki.
Hükümeti eleştirecem diye saçma sapan konuşuyor. Şu kampanya isteyen katılsın iyi insanlar zenginler katılsın diye ama millete ne oluyorsa hemen kin kusmaya başlıyor beğenmiyorsan katılmazsın para yollamazson olur biter karalamanın taş koymanın ne anlamı var ?
Şu twit atanlara göz ucu ile bakıyom en üstteki gazeteci aşırı muhalif CNN'den kovulan isim. Diğerlerine bakıyom yok CHP millet vekili İYİ parti millet vekili flan iyi birşeyde olsa kötü birşeyde olsa konuşan ve eleştiren tipler hep aynı...

Lafa geldimi insan hakları der savaş olmasın insanlar ölmesin derler. Suriyelileri kurtardımı bu seferde her fırsatta ama bak 40 milyar $ paramız gitti diye ağlaşırlar onlarında can taşıdığını veya insan olduğunu unuturlar. ( İnsani değerlerden yoksun olmak zor birşey )
Eğer bu yorumları yazanları azcık tanıyorsam bu olay olmasaydı bu sefer Diyanet'e o kadar bütçe ayrıldığına fakirlere bağışlansaydı diyecekler oda tutmazsa bu kadar Cami açacağınıza fakirlere verilseydi diyecekler oda tutmasa size yol köprü beton mu lazım lazom o paraları fakirlere verseydiniz diyecekler. Sırf eleştirmek için gene konu bulacaktılar.

NOT: Bu eleştirileri yapanların istediği IMF'den yüksek faiz ile borç alınırp vatandaşa dağıtılması. 1 yıl sonra o parayı sanki başkası ödeyecek faizi ile gene bu ülkenin fakiri fukarası ödeyecek işte ama maksat hükümete sallamak olsun.

robinhogol

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
71
Bakın isteyen yardım eder isteyen etmez ama olmayan şeyi veremem.ben olsam TV kanalı açalım yada küçük bir radyo reklam gelirlerini kullanırım.ve kazandığım para ile karşılamaya çalışırım.biraz saçma ama olsun.trt payını alsın birazida devlete versin.gereksiz bir çoğu kanalı var.trt wort mesela

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
EUYgGoCXsAEoMXM.jpg

Bu Milletin *** koyacağız" diyen Mehmet Cengiz denilen iş adamının 400 milyon vergi borcunu sorgusuz silip , milyarlık projelerle ödüllendiren Saray ve avaneleri, Halk yardım Beklıyorken halkının önüne mendil açmış para dileniyor !!

Kısaca Halk Assayadadır..
EUYYuvpXYAAhwfQ.jpg

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
aranan kan gecikmeden gelmiş yine :D

robinhogol

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
71
Bence küçük bir site açalım adense gelirlerini devlet alsın.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Lafa geldimi insan hakları der savaş olmasın insanlar ölmesin derler. Suriyelileri kurtardımı bu seferde her fırsatta ama bak 40 milyar $ paramız gitti diye ağlaşırlar onlarında can taşıdığını veya insan olduğunu unuturlar. ( İnsani değerlerden yoksun olmak zor birşey )
Suriyelilerin o kadar eleştirir almasının en büyük sebebi yine kendileri, küçük kardeşimi okulda sıkıştıran Suriyeliler varmış örneğin (gidip problem çıkarmıştım bende arkadaşlarımla o da ayrı tabi), her milletin iyi ve kötü insanları var ve çok sevdiğim Suriyeliler de var fakat genelinin ülkesindeki durumu umursamıyor oluşu toplum tarafından tabi ki ilgi çekecektir ve eleştirilecektir, bu Suriyeliler ilk ülkemize geldiklerinde kimse gitsinler demiyordu fakat ülkemizin iç huzurunu bozuyor birçoğu ve bu da efendi duran ve hayatını bulunduğu ülkeye saygı içerisinde olanlara zarar veriyor en fazla, emin olun ki sadece eleştirenler dışında kimse sadece Suriyeli diye gitsin demez kimseye.

Önceden yapılanlardan dolayı canı yanan kimse o yapılanı unutmaz, bunu es geçmeyin. Eleştirenlerin bazıları da hayatinı kötü sekilde etkiledikleri için eleştirir (örneğin ben, sınava girdiğim sene 3 defa sistem değişti ve milli eğitimde bu sınav sistemi ile ilgilenen her kimse o kişiye veya kişilere hakkımı helal etmiyorum, sınav kağıdından korkar olmustum, çoktan seçmeli dediler ya zaten o ara kalpten gidiyorum çünkü kendi yazımı bile zor okuyordum ve bu yazıyı bir başkası mi okuyacaktı, imkansızdı ve düşünsenize, 9-10 yıldır okuma yazma bilen birisi birinci sınıfların yazı derslerine çalışıyor, belki ne var bunda diyebilirsiniz fakat o psikolojide ve baskıda çok farklı bir hal alıyordu).

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
istemek sayılmıyordu dimi ya tamam.
Senden para isteyen yok. Sen halen neyi tartışıyorsun? İstemiyorsan yapma. Bağış yapmayanları fişliyorlar mı?

Zorla para/yardım istemek nedir biliyor musun? Ben çocukken okula THK zarfları gelirdi ve herkes zarfa para koyup öğretmene teslim etmek zorundaydı.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Tartışmaya gerek yok bence bağış konusunda, para hazineye değil ihtiyacı olana gidiyor ve bu paraya gerçekten ihtiyacı olanlar var, destek verenler de vermeyenler de olacaktır fakat tartışılması gereken konu bu kampanya olmamalı, tartışacak konu aranıyorsa neden devlet hemen böyle bir kampanya yapmadı ve neden bu bağışları ilk başta yapmadılar olmalı bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Virüse neden ilk başta basit önlemler+dua ile önlem alindi? Hakkımda da dinsiz diyenler varsa onlara da Tevekkül Anlayisi’ni sormak isterim.

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Aldığım maaş belli benim.2 gündür tanımadığım insanların faturalarını ödedim.Devlet bugün birlikte yeneceğiz gene elimi cebime attım.Varsın ben borca gireyim ama bu birlikteliğimizi kıskanmayın.Varsın devlet parasız kalsın ama genede bizler devlet demeden biz gene yardıma koşarız.
Bizim insanımız yardımseverdir,karşılığını düşünmeden yardımını da yapar.

Söyleyecek çok şey var...

Gölge etmeyin yeter.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Aldığım maaş belli benim.2 gündür tanımadığım insanların faturalarını ödedim.Devlet bugün birlikte yeneceğiz gene elimi cebime attım.Varsın ben borca gireyim ama bu birlikteliğimizi kıskanmayın.Varsın devlet parasız kalsın ama genede bizler devlet demeden biz gene yardıma koşarız.
Bizim insanımız yardımseverdir,karşılığını düşünmeden yardımını da yapar.

Söyleyecek çok şey var...

Gölge etmeyin yeter.
Rabbım yapmiş olduğun iyiliği sana çok daha fazlası ile versin, bütün iyi dileklerimi ve şükranımı sizin gibilere sunarım.

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Emeklilerin bayram ikramiyesinide öne çekti. Bu arada o paraları cebe atacak. Bizde para o yüzden bağış istiyor devletin kasasında 1 kuruş bile yok galiba ?
Devlet para yardımı etmiyor biz yapıyoruz ülkeye bak arkadaş...

--

Amerikada bir ageri ücret ile 2060 ekran kartı alabilirsin. Ama bizim ülkemizde asgeri ücretin üstüne biraz daha para koyman gerekir.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Suriyelilerin o kadar eleştirir almasının en büyük sebebi yine kendileri, küçük kardeşimi okulda sıkıştıran Suriyeliler varmış örneğin (gidip problem çıkarmıştım bende arkadaşlarımla o da ayrı tabi), her milletin iyi ve kötü insanları var ve çok sevdiğim Suriyeliler de var fakat genelinin ülkesindeki durumu umursamıyor oluşu toplum tarafından tabi ki ilgi çekecektir ve eleştirilecektir, bu Suriyeliler ilk ülkemize geldiklerinde kimse gitsinler demiyordu fakat ülkemizin iç huzurunu bozuyor birçoğu ve bu da efendi duran ve hayatını bulunduğu ülkeye saygı içerisinde olanlara zarar veriyor en fazla, emin olun ki sadece eleştirenler dışında kimse sadece Suriyeli diye gitsin demez kimseye.

Önceden yapılanlardan dolayı canı yanan kimse o yapılanı unutmaz, bunu es geçmeyin. Eleştirenlerin bazıları da hayatinı kötü sekilde etkiledikleri için eleştirir (örneğin ben, sınava girdiğim sene 3 defa sistem değişti ve milli eğitimde bu sınav sistemi ile ilgilenen her kimse o kişiye veya kişilere hakkımı helal etmiyorum, sınav kağıdından korkar olmustum, çoktan seçmeli dediler ya zaten o ara kalpten gidiyorum çünkü kendi yazımı bile zor okuyordum ve bu yazıyı bir başkası mi okuyacaktı, imkansızdı ve düşünsenize, 9-10 yıldır okuma yazma bilen birisi birinci sınıfların yazı derslerine çalışıyor, belki ne var bunda diyebilirsiniz fakat o psikolojide ve baskıda çok farklı bir hal alıyordu).
Hocam çoğu zaman çok haklı ve mantıklı konuşuyorsun taktir ediyorum seni.
Suriyeliler konusunda tabi ki bende keşke hepsi sağ sağlim ülkesine dönse bizim ülkemizde kalmasalar isterim. ( Ama bunu insani bir şekilde ve onlarında insan olduğunu unutmadan yapar ve söylerim.)

Benim kızdığım nokta günden güne farklı konuşan ve dönen insanlara. Savaşın ilk çıktığı zamanlar bu Suriye'ye niye yardım edilmiyor orada Müslüman insanlar öldürülüyor diyenler o insanları ülkemize alınca sahip çıkınca bu sefer bu Suriyelilerin burada ne işi var açın sınır kapılarını gitsin veya gönderin demeye başladılar. Geçenlerde sınırkapıları bizim tarafımızdan açılınca bu seferde aynı kişiler bu soğukta bu insanlar nasıl gidecek siz misafirlerinizi evinizden kovuyormusunuza insanlar denizde boğuluyor getirdiler konuyu.

Bu sınav sistemi değişme muhabbetide gerçekten ne yazık ki çok kötü ülkemizde. Nufus çok ve öğrenci fazla olunca bir sistem oturtulamıyor bir türlü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Devlet para yardımı etmiyor biz yapıyoruz ülkeye bak arkadaş...
Bunu diyebilmem için herkesin maaşından belli bir miktar kesinti olacak denmesi gerekir bu adı üstünde bağış kampanyası ve gönüllülük esası ile çalışıyor.

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Cumhurbaşkanının kendisi ayda en az 20000TL Maaş alıyor. O bağış yapazmı?
Ha birde Emeklilik yaşını 65 yapmadan önce kendi emekli oldu sonra yaptı. Mesela benim babam süresini doldurdu ve yaşını bekliyor.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Ha birde Emeklilik yaşını 65 yapmadan önce kendi emekli oldu sonra yaptı. Mesela benim babam süresini doldurdu ve yaşını bekliyor.
Babanıza vurmaz 65 yaş. Başka bir şeydir o.

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Başka bir şey yok!
65 Yaşını bekliyor sadece. En az 15 yıl daha beklemesi lzm.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
CUmhurbaşkanı maaşı 86 bin TL.
Ve haberleri takip etsen Erdoğan 7 aylık maaşını bağışlamış ve çeşitli millet vekili ve bakanlarda belli bir süreliğine maaşlarını bağışlamış.
O emeklilik yaşı muhabbeti çok uzun burada okuyacağını bilsem saatlerce yazayım. Ama senin iyiliği için ne kadar geç emekli olunursa o kadar iyi. Şuan bu ülkede 12 milyonun üzerinde emekli var. Ve sen 40 yaşında insanları emekli yaparsan 4-5 yıl sonra bu ülkede 90 milyon nufus 25 milyon Emekli olur. Ülkede çarklar dönmez emekliye para ödemekten.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Geçenlerde sınırkapıları bizim tarafımızdan açılınca bu seferde aynı kişiler bu soğukta bu insanlar nasıl gidecek siz misafirlerinizi evinizden kovuyormusunuza insanlar denizde boğuluyor getirdiler konuyu
Bende aslında sınırların açılması taraftarıydım fakat o izdihamı görünce fikrim değişti, insanoğlu bu kadar acımasız olmamalı, oradakilerin hepsi zararlı olsa oradaki çocuklar masum ve günahsızdı, bir kez defa yine görmüş olduk Batı dünyasının ne kadar çağdaş (!) olduğunu.
Fakat yapmayadabililer, dikte ile yönetilme payımız olduğunu düşünürsek bu iyi bir şey, bence olması kötü birsey değil fakat yapılan haksızlıkların da sorulması lazım, benim inancıma göre bu dünyada olmasa bile Allah’ın diğer tarafta onlara cezasını keseceğine inanıyorum ve hepsini Allah’a havale ediyorum, maaşı da 86 Bin TL RTE’nin.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Başka bir şey yok!
65 Yaşını bekliyor sadece. En az 15 yıl daha beklemesi lzm.
Başka bir sebebi vardır. Sigorta girişini 2008'den sonra falan mı yaptı? Benim annem bile yaşı değil günü doldurmayı bekliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...