Erdoğan'dan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Odessa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce Türkiye'de yaşayan Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmeli mi?

• Evet

Kullanılan: 3 8.8%
  • Hayır

Kullanılan: 31 91.2%

• Kullanılan toplam oy
    34
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Karabük Üniversitesine giriyorlar ? Benim vatandaşımdan Karabük Üniversitesinin eğitimine ihtiyacı olan var, kazanamayan var . Neden özellikle bu üniversiteleri seçiyorsunuz ki ?
Sen çünkü genel konuşuyorsun.. Paylaştığın tabloda, şartlar belli değil. %100'ünü kapsıyormuş gibi bilgi veriyorsun..

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Şimdi ben de her ne kadar mevcut iktidarı sevmesem de bu paylaşılan bilgilerinin doğruluğu teyit edilmelidir. Suriyelilere sınavsız üniversite diye bir şey yok arkadaşlar. Diğer maddeler hakkında kesin bir bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım.
Var arkadaşım var

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Sen çünkü genel konuşuyorsun.. Paylaştığın tabloda, şartlar belli değil. %100'ünü kapsıyormuş gibi bilgi veriyorsun..
Aman kardeşim aman . Sizinle bir tek telefon,teknoloji konuşulur onu anladım . Siz kendi vatandaşınıza sahip çıkmayın,elin vatan hainine sahip çıkın . Şimdi bu mesajdan sonra da ben vatandaşımı savunuyorum falan yazarsın şimdi .

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Aziz Nesin haklıymış lan, valla...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Aman kardeşim aman . Sizinle bir tek telefon,teknoloji konuşulur onu anladım . Siz kendi vatandaşınıza sahip çıkmayın,elin vatan hainine sahip çıkın . Şimdi bu mesajdan sonra da ben vatandaşımı savunuyorum falan yazarsın şimdi .
Ne alakası var? Kendine kaçış yolu arıyorsun hemen. Ben kimseyi savunmuyorum şu an. Ben burada saçmalayanları eleştiriyorum sadece. Öyle konuşuyorsunuz ki Türk'lerin tamamı, namuslu, edepli, hayalı, kötülük nedir bilmez, hayvanlığın uzağından geçmezler.. Ben de Türk'üm.. Ama bu gerçekleri saklamayı gerektirmez.. Haklı eleştiri yapsanız amenna.. Dinime küfreden, Müslüman olsa hesabı..

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Ne alakası var? Kendine kaçış yolu arıyorsun hemen. Ben kimseyi savunmuyorum şu an. Ben burada saçmalayanları eleştiriyorum sadece. Öyle konuşuyorsunuz ki Türk'lerin tamamı, namuslu, edepli, hayalı, kötülük nedir bilmez, hayvanlığın uzağından geçmezler.. Ben de Türk'üm.. Ama bu gerçekleri saklamayı gerektirmez.. Haklı eleştiri yapsanız amenna.. Dinime küfreden, Müslüman olsa hesabı..
Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur . Benim burda namussuz,kalitesiz , hayvan dışı varlıkları savunduğumda yok . Ama bunlar geldi geleli bu olaylar %50 artmadı mı ? Can Yücel'in bir sözü vardır ama şimdi demeyeyim . Saygılar ...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur . Benim burda namussuz,kalitesiz , hayvan dışı varlıkları savunduğumda yok . Ama bunlar geldi geleli bu olaylar %50 artmadı mı ? Can Yücel'in bir sözü vardır ama şimdi demeyeyim . Saygılar ...
Türk'ü, Türk'ten başka dolandıran var mı? Milli Takım, 2 maçta yenildi diye futbolculara saydıranlar nerede mesela? İş lafa gelince mangalda köz bırakmıyoruz yeminle.. Nereye gitsem herkes dolandırma peşinde, herkes sahtekar.. Ama bu bizim için büyük başarı değil mi? Kahvelerde ballandıra ballandıra anlatırız.. Şurada biz bizeyiz, yabancı yok, tanıyoruz kendi milletimizi.. Kimseyi kandırmayalım..

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Türk'ü, Türk'ten başka dolandıran var mı? Milli Takım, 2 maçta yenildi diye futbolculara saydıranlar nerede mesela? İş lafa gelince mangalda köz bırakmıyoruz yeminle.. Nereye gitsem herkes dolandırma peşinde, herkes sahtekar.. Ama bu bizim için büyük başarı değil mi? Kahvelerde ballandıra ballandıra anlatırız.. Şurada biz bizeyiz, yabancı yok, tanıyoruz kendi milletimizi.. Kimseyi kandırmayalım..
Ahahhahahahahq ne diyeyim ya :D hiç güleceğim yoktu :D

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Her ne okul olursa olsun. Benim vatandaşım o okula sınavla giremiyor veya giriyorken ne olduğu belli olmayan kişilerin sınavsız olarak herhangi bir Simav gerektiren okula direk sınavsız girmesini istemiyorum. Saçma bir durum. Birde vatandaşlık çıktı başımıza.
Daha bugün sosyal medyada tanınan bir sitede oylama yapıldı. Bil bakalım ne oldu. 16 bin istemiyoruz bin kişi fark etmez demiş. Genel istemiyorlar.. Bende istemiyorum.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Değil mi? Ne kadar komik haldeyiz. Sen de haklısın..

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Her ne okul olursa olsun. Benim vatandaşım o okula sınavla giremiyor veya giriyorken ne olduğu belli olmayan kişilerin sınavsız olarak herhangi bir Simav gerektiren okula direk sınavsız girmesini istemiyorum. Saçma bir durum. Birde vatandaşlık çıktı başımıza.
Daha bugün sosyal medyada tanınan bir sitede oylama yapıldı. Bil bakalım ne oldu. 16 bin istemiyoruz bin kişi fark etmez demiş. Genel istemiyorlar.. Bende istemiyorum.
Ben, vatandaşlık verilmesi konusunda sadece tek bir cümle söyledim, o da konudaki ilk mesajımda mevcut...

Bir de, sınavsız üniversite olayına çok taktınız da, acaba ülkede üniversite sınavları kaldırılsa, tüm Türk'ler üniversitelere sınavsız girebilse.. 2 dakika bu durumu düşünün.. Üniversiteler arttı, okuyanlar arttı, şu anda piyasada onbinlerce işsiz mezun var. Bir de tüm nüfusun okuyup diploma sahibi olduğunu düşün.. 2 dakika dolmadan düşünmeyi bırakırsınız muhtemelen..

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Orada okuduklari okulu, bolumu soylesinler. Ona gore bir sinav yapilsin. Sinav puanlamasini da universitelerin Turkiyedeki puanlamasina gore ayarlasinlar. Az cok ordaki sinav sistemine gore sinav ayarlanir. Cok mu zor?

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
Ayrıca vatandaşlığa alınırsa 20 yaşına gelmiş tüm suriyeli erkekler de zorunlu askere alınsın.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Bunlar kafalarına göre nasıl vatandaşlık verecekmiş, okudukça tepem atıyor. Seçim yapılsın verilsin mi verilmesin mi diye ağzının payını alırlar.

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
Bunlar kafalarına göre nasıl vatandaşlık verecekmiş, okudukça tepem atıyor. Seçim yapılsın verilsin mi verilmesin mi diye ağzının payını alırlar.
Bunun altyapı çalışmaları olacak öyle zart diye zaten vermicekler, önce bi alanlarda güzel bi duygu sömürüsü sonra referandum hop oldu bitti..

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

Bizim zamanında girdiğimiz sınava girsinler.

Orada okuduklari okulu, bolumu soylesinler. Ona gore bir sinav yapilsin. Sinav puanlamasini da universitelerin Turkiyedeki puanlamasina gore ayarlasinlar. Az cok ordaki sinav sistemine gore sinav ayarlanir. Cok mu zor?
Adamlar, dilimizi bilmiyor, Müfredatı bilmiyor, ki zaten her önüne gelen suriyeliyi üniversiteye aldıklarını da zannetmiyorum.. Bunlarla uğraşmanın maliyeti çok daha fazla.. Adamlar, bizim sınav sistemimize girse alayı sıfır çeker, sınav harcı yatırdıklarıyla kalırlar, bu kez adamları boşuna sömürmek olur bu. onu yatırmasalar, bu kez niye yatırmıyorlar dersiniz.. Bu işler o kadar basit değil. Emin olun bunun çok daha detaylı görüşmeleri, hesapları yapılmadan hurraa diyerek bu işe kalkışılmaz..
Ayrıca vatandaşlığa alınırsa 20 yaşına gelmiş tüm suriyeli erkekler de zorunlu askere alınsın.
Valla, ben Türk olmayanın askerlik yapmasına karşıyım. Askerlik, bize özel olmalı..

Edit: ırkçılık olarak algılanmasın, askerde gördüklerimden ötürüdür bu düşüncem..

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Adamlar, dilimizi bilmiyor, Müfredatı bilmiyor, ki zaten her önüne gelen suriyeliyi üniversiteye aldıklarını da zannetmiyorum.. Bunlarla uğraşmanın maliyeti çok daha fazla.. Adamlar, bizim sınav sistemimize girse alayı sıfır çeker, sınav harcı yatırdıklarıyla kalırlar, bu kez adamları boşuna sömürmek olur bu. onu yatırmasalar, bu kez niye yatırmıyorlar dersiniz.. Bu işler o kadar basit değil. Emin olun bunun çok daha detaylı görüşmeleri, hesapları yapılmadan hurraa diyerek bu işe kalkışılmaz..
Valla, ben Türk olmayanın askerlik yapmasına karşıyım. Askerlik, bize özel olmalı..
Simdi baska bir cephe actin konuda :D

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Facebookta yazdıkları yorumlara bakın suriyelilerin. Tabi canım dilimizi bilmiyorlar.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
George Orwell'ın bir güzel sözü vardır . " Bir toplum gerçeklerden be kadar uzaklaşırsa, gerçeği söyleyenlerden o kadar nefret eder ."

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Facebookta yazdıkları yorumlara bakın suriyelilerin. Tabi canım dilimizi bilmiyorlar.
Sen, dilini iyi biliyorsun, söyle bakalım, sınavlarda Türkçe bölümünden kaç net çıkarıyorsun? Sen veya bir başkası.. Kaçınız Türkçe'yi full yapıyorsunuz? Çok iyi biliyoruz ama yıllardır konuşuyoruz, ana dilimiz değil mi? Çok basit düşünüyorsunuz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...