Haber Erdoğan’dan atıştırmalık alışverişine 1002 lira

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592

Screenshot_20211005-230831_Google News.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu markete gitti. İki alışveriş arabasını gevrek, kuru meyve, bisküvi, gofret ve meyve suyu gibi ürünlerle doldurdu. Toplamda 1002 lira tuttu, nakit ödedi. Et, süt, peynir, bakliyat ve yağ gibi temel gıdaların bulunmadığı sepete 1002 lira ödenmesi, pahalılığı gözler önüne serdi. Bunlar olsaydı fatura katlanırdı.​

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir hafta sonra, önceki gün yine aynı markete gitti ve alışveriş yaptı. Erdoğan bu defa yalnız değildi. Kendisine, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve torunu Canan Aybüke de eşlik etti.

NELER ALDI?

Markette yaklaşık yarım saat kalan Erdoğan, iki yıl önceki alışverişinde sadece bisküvi, gofret gibi atıştırmalıklar alırken, bu kez iki alışveriş arabasını doldurdu. Kurutulmuş meyveler, mantı, gevrek, kuruyemiş, şalgam ve meyve suları, çikolata, bisküvi, kurabiye, gofret ve cips alan Erdoğan'ın alışverişinin toplam tutarı da ortaya çıktı.

'FİYATLAR GAYET UYGUN' DEDİ​

Market çıkışında açıklama yapan Erdoğan, “Tarım Kredi Kooperatiflerimizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler, kalite, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer” dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri'ne bu marketlerin çoğaltılması talimatının verildiğini söyleyen Erdoğan, “Tabii süratle 500 metrekareden olmak üzere, Türkiye genelinde ilk etapta 1000 kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik. Böylece vatandaşlarımıza ucuz ve kaliteli ürünü ulaştırmanın ve piyasayı balanse etmenin inşallah gayreti içinde olacağız dedi.

Kaynak

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,542
Market alışverişinin cılkı çıktı. Öylesine girdiğim zaman bile 100-150 TL'den az ödemeyle çıkamıyorum. Üstelik bu sadece gıda tarafı için. Sırf tasarrufa geçebilmek için son 2-3 yıldır tuvalet kağıdı, kağıt havlu, deterjan gibi temizlik ürünlerini internetten takip edip almaya başladı. Et ve kuruyemiş de aşırı pahalandı ve artık almak hayal oldu diyebilirim.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,609
Market alışverişinin cılkı çıktı. Öylesine girdiğim zaman bile 100-150 TL'den az ödemeyle çıkamıyorum. Üstelik bu sadece gıda tarafı için. Sırf tasarrufa geçebilmek için son 2-3 yıldır tuvalet kağıdı, kağıt havlu, deterjan gibi temizlik ürünlerini internetten takip edip almaya başladı. Et ve kuruyemiş de aşırı pahalandı ve artık almak hayal oldu diyebilirim.
Bu ülkede ketçap mayonez bile lüks hocam ?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,542
Bu ülkede ketçap mayonez bile lüks hocam ?
Aynen öyle. Ben fazla ketçap ve mayonez tükketiğimden biraz daha sağlıklı olması için Heinz'ın daha az şeker ve tuz içeren serisini kullanıyorum. İkilisi 30-40 TL arasında geziyor şu an. Pandeminin başlarında 21 TL'ydi bu ikili.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Aynen öyle. Ben fazla ketçap ve mayonez tükketiğimden biraz daha sağlıklı olması için Heinz'ın daha az şeker ve tuz içeren serisini kullanıyorum. İkilisi 30-40 TL arasında geziyor şu an. Pandeminin başlarında 21 TL'ydi bu ikili.
Cips alıp tv karşısına geçemiyorum. Cips bile pahalı.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,609
Cips alıp tv karşısına geçemiyorum. Cips bile pahalı.
Sağlıksız bişeyler yesek hamburger 20 30 tl tavuk kova 40 tl lerde patatesin fiyatı aldı başını gidiyor. Sağlıklı bişeyler yesen biber patlıcan domates ananas aldı başını gidiyor. Hşçbişey yememizi istemiyorlar sanırım ?

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
Sutu ınegın Memesınden Arkadasım Sut sırketıne 3 Tl den zar zor verıyor ama Rafa gelınce gel gor halını, aldı basını gıttı gunluk 250 verdım ıcım agrıdı ama mecbursun bazı seylere 220 tl olmus 5 kıloluk yag..

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
Benimde o kadar param olsa bana da gayet uygun gelir.

Bunun Sahıslarla alakası yok, Market basındakı Dumbuklerı kımse sıkmadıkca ıpını Bu ısler daha farklı noktalara gelecek Semt pazarlarında bıle Ot dedımız Marul 12 tl oldu, herkes ne tutarsa..

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Mevzuya bak, asgari kağıt 88.000₺ olsaydı fiyatlar banada gayet uygun olurdu

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Sağlıksız bişeyler yesek hamburger 20 30 tl tavuk kova 40 tl lerde patatesin fiyatı aldı başını gidiyor. Sağlıklı bişeyler yesen biber patlıcan domates ananas aldı başını gidiyor. Hşçbişey yememizi istemiyorlar sanırım ?
Sağlıklı sağlıksızdan ziyade keyfi şeyler bile yiyemiyoruz. Zaten çok abur cubur tüketmiyoruz onda bile alması zor.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,230
Bunun Sahıslarla alakası yok, Market basındakılerı kımse sıkmadıkca ıpını Bu ısler daha farklı noktalara gelecek Semt pazarlarında bıle Ot dedımız Marul 12 tl oldu, herkes ne tutarsa..
Bunun sadece market başındakilerle alakası da yok.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592

Yasin bey...

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
140
Üretim olmadığı için destek verilmediği için herşey pahalı maketlen alakası yok
3 sene önce çiğköftelik et 50 TL şimdi 84 TL